Опис техничких вина

Разлика техничких сорти је у томе што су плодови сочнији. Интересовање виноградара у класификацији техничких сорти има за циљ добијање висококвалитетних бобица с обзиром на укус и састав, каква врста грожђа није битна.

Грожђе белог муската, као и остале техничке сорте, користи се за производњу вина

Техничке сорте: опис сорте

Обим садње и узгој најбољих техничких сорти грожђа је велик, не захтевају појачану негу. Узгој техничких сорти грожђа бави се и великим произвођачима и домаћим произвођачима вина.

Најбоље сорте које мотивишу винара да изаберу су:

  • Бели мушкат.
  • Алиготе сорта.
  • Исабелла и, наравно, Цхардоннаи.
  • Цабернет Саувигнон.

Бели мушкат даје принос бобичастог воћа са високим односом садржаја сока. Окус стола је пријатан и светао. Сорта се користи за производњу оброка и десертних производа винарства.

Са једним хектаром садног материјала под повољним климатским условима и квалитетом неге могу се прикупити и до стотину центара.Сам усев је средње величине и издужених бобица. Свака гомила тежи просјечно око пет стотина грама. Просечан период сазревања белог мушката је сто четрдесет дана. Бијели мушкатни орах имасадржај шећера и богата арома.Бијела је погодна за свјежу потрошњу.

С обзиром на издржљивост усева, он је испод просечног нивоа: Бели мушкат је подложан многим болестима и није у стању да издржи температурне промене и јаке мразеве.Да бисте се бавили његовом култивацијом, морате пажљиво одабрати мјесто за садњу.узимајући у обзир све карактеристике овог типа.

Оптимално време за садњу садница је почетак јесени.Зашто користити саднице?Бели мушкат само у овом облику може да се укорије у зимску хладноћу.Најбоље је одабрати садни материјал који већ има формиран коријен и винову лозу.

Ако се за период садње изабере пролеће, вежбу извршити након што се температура ваздуха загреје на дванаест степени.

Брига о подврсти се састоји у сталном праћењу раста винове лозе, тј.

Бели мушкат даје велике жетве ако се редовно реже

Представник техничке сорте грожђа Алиготе нема посебан укус као што је мускатно вино.Врста је препозната као једна од најбољих у свом укусу, мами своју једноставност и елеганцију.

Технична сорта може да произведе до сто четрдесет центара жетве по хектару.Карактеристике тежине једног грама.Бобичасто воће расте жуто у боји и има мале тамне тачке.Алиготе сазри након сто тридесетдана.

Почетак кампање жетве пада на коње у мјесецу августу, или у септембру, у зависности од времена и климе садње.Јагоде обилују соком и имају киселкаст укус. Када изаберете Алиготе, треба да размотрите:

  1. Сорта не подноси дуги транспорт.
  2. Склоност болестима.
  3. Не толерише ниске температуре.

Велико место за узгој грожђа су шумске зоне, са обиљем влаге у земљишту. Структура тла је неопходна порозна и плодна, вријеме за садњу у јесен и прољеће у оптималном времену у смислу температуре. Винова лоза се чисти у мају, јер Алиготе почиње да цвета раније од других врста.

Алиготе грожђе је популарно међу винарима због отпорности на болести и пријатног укуса

Разноврсне сорте Исабелла и Цабернет

Иако Исабелла губи популарност међу виноградарима, и даље је у потражњи међу потрошачима.

Облик грозда је издужен, густина плодова је просечна. Јагоде имају густу кожу и укус производа је опор. Са једног хектара садног материјала може се убирати седамдесет хектара. Тежина једне гомиле може бити једнака сто педесет грама. Жетва ће бити спремна за педесет дана од тренутка вегетације.

Да би се узгајало грожђе Исабелла за изградњу винограда, грм расте. Поглед издржава смрзавање и не захтева бригу. Отпоран је на болести и високо је утврђен. Исабелла се не може однети, јерСастав грожђа открио је штетну супстанцу, истина ове изјаве још није утврђена.

Поглед на тло са неутралном киселином је све већи. Недостатак наводњавања је негативан.

​​

Цхардоннаи грожђе - веома продуктивна сорта

Опис сорте цхардоннаи даје беле бобице мале величине, њихова кожа је једва приметна. У класификацији техничких сорти Цхардоннаи се одликује пријатним укусом. Просечан принос сорте је седамдесет центара са једног хектара. Кластери су лагани и мали.

Жетва се може сакупити након сто четрдесет дана. Сорта је веома слаба и осетљива на све негативне утицаје, али укусне квалитете финалног производа оправдавају овакво стање. Погодан за узгој у појасу са каменим и глиненим земљиштем. Место би требало да буде на брду. Резидба је важна у бризи о винограду, што биљци даје више снаге за враћање усева.

Представителето на класификациата на техничните сорти, чувени Цабернет је сировина за производство на црно вино. Опис жетве своди се на опорок и сочност, бобице имају густу кожу.

Најбољу сорту карактерише просечан принос, који ретко прелази деведесет центара по хектару. Јагоде дозријевају око сто и шездесет дана.

Опис врсте карактерише његову толеранцију на болест и њену релативну отпорност на хладноћу. За узгој одговарајућих средњих и јужних пруга. Што се тиче прецизности биљке до местасадњу и негу, то није избирљиво.