Садржи сорте брескве Вхите Сван Бресква

Плодови брескве белог лабуда имају најмекше месо беле или крем боје и деликатну слатку арому.Такве беле брескве се називају јапанским.Ова сорта има висок укус (4,5 бода од 5) и техничке квалитете (4,7 бодова).Његова зимска чврстоћа, отпорност на болести и само-плодност омогућавају да се биљка узгаја кроз средњи појас.

Карактеристике сорте

Бели лабуд - бресква са високом отпорношћу на хладноћу.Цвјетни пупољци могу толерисати мраз до -24 ° Ц.Уз правилну припрему за зиму (оплодња, превенција болести, заштита од вјетра), сорта је у стању да толерише ниже температуре, али може изгубити неке цветне пупољке у том процесу.

Отпорност на болести је просечна.Склони су, као и већина шљива, нектарина, марелица, нодуларна, монилиоза, пепелница.У вези са тим, потребна је превентивна терапија током вегетације.

Сорта се односи на самоопрашивање, доноси плодове годишње.Захвално одговара на ђубрење и залијевање.Слаба летња суша.

Опис стабла

Сорта брескве белог лабуда може да достигне импресивне величине до висине од 5–6 м.Круница је овална, добро развијена.Ланцеолате листови, са зарезима, светло зелене боје.Кора је глатка, сиво-смеђа.Коренски систем се развија површно, захтева подршку у ветровитим регионима.Очекивано трајање живота такве биљке је у просјеку 10-15 година.У недостатку одговарајуће неге, сорта ће донети плодове не више од 3-4 године за редом - након тога ће корени брзо трулећи или ће се круна осушити.

Цвјета на изданцима прошле године.Цвет је петокраки, ружичаст, са овалним латицама.

Опис воћа

Плод је округли, добро длакави, бели или светло зелени са ружичастом тачком на страни.Фетална тежина - 150 г, кожа је мека и мека.Упркос томе, има велика транспортна својства.Укус:

  • слатко;
  • мед;
  • Соур.

По свом укусу, он није нижи од нектарине од колача од меда.Мирис воћа је танак, пријатан.Камен средње величине, није одвојен од пулпе.Бела бресква је погодна за конзервирање и прераду.Сматра се бресквом са високим десертним својствима.

Садња

Приликом садње, важно је изабрати одговарајуће место где ће дрво удобно расти.Важно је да је садница заклоњена од ветра.Погодно за стварање таквих услова јужне стране зграда, ограда.Бресква може да расте у условима пенумбре, али онда се период сазревања плодова може одложити, њихове укусне особине трпе.

За слетање припремају бунар према правилима.Може се ископати у јесен и напунити хумусом и ђубривима.Ако ниси скувао рупупрво, додајте 300 г пепела, 200 г калијумфосфатних ђубрива, до 20 кг компоста, 50 г калијум хлорида.

Приликом садње врат коријена је закопан на висину не већу од 3 цм или остављен отворен.Тло уоколо треба да се мулшира, да се направи ваљак око круга точкова ради лаког заливања.

Ако је младица ситна, онда када је посађена у рупу паралелно са стаблом постављена је дрвена потпора.Дрво треба везати како би се заштитило од вјетра и деформације дебла.

​​

Заливање

Дрвеће сорте белог лабуда не толерише одсуство влаге у земљишту.Једном недељно у суво лето, дрвету је потребно до 40 литара воде.Вода за редовно заливање мора бити топла.

У прољеће, почетком љета, може се додати мала количина амонијевог нитрата или урее.Затим ће се залијевање комбиновати у себи и влажности тла и лако надопуњавати постројење.

Од 21. јуна азотна ђубрива се не могу примијенити.Млади изданци морају зрели и очврснути пре зиме.Мали временски период од увођења азота до зиме може довести до смрзавања.

Прекомерна влага може изазвати болести кореновог система брескве, доприносећи развоју гљивичних обољења.Стога, у кишном времену треба смањити наводњавање и пратити исушивање тла.

Храњење

Ђубрење за брескве, шљиве и нектарине ће обезбедити отпорност на хладноћу.У јесен се под младим стаблима уводи 50 г гнојива и 50 г фосфатног ђубрива.Под зрелим стаблима - 100–200 година.Важно је нанети ђубриво на мокро тло.Ину супротном, не смеју се растопити или узроковати сагоријевање корена.

У пролеће свакој младој брескви додајте 50 г амонијум нитрата или урее. Зрелим стаблима није потребно додатно ђубрење азотом ако су му стабла за зиму минирана са компостом или хумусом.

Органска ђубрива се наносе на земљиште у јесен. За ове сврхе боље је користити компост, иструну гној. У љето, можете инсистирати на стајњаку на води и додати у воду када залијете.

Компост треба нанети 1 пут у пролеће пре него што се први листови појаве на гранама и 1 пут у јесен након жетве.

Обрезивање

Формирати белу круну брескве у облику посуде. Овај облик орезивања је добар за здравље и раст стабла и користан је са естетског становишта. Важно је да гране једног стабла не ометају раст круне другог - то доводи до болести и смрти биљке.

Обрезивање пролећа врши се према замјенској техници (3 пупољка) - грана воћа (8 пупова). За превенцију болести, понекад је могуће скратити све избојке за 2 цм, што вам омогућава да уклоните неке од штеточина које су преживеле у бубрезима и стимулишу раст биљака.

Штеточине и болести

Бели лабуд је бресква, која је углавном склона гљивичним болестима. Стога, спречавање вежбања лекова фунгицидним деловањем. Инсектициди се користе ситуационо, са активношћу штеточина - лисних уши, жижака, слаткиша, мрава, скакаваца.

Препоручена шема третмана:

  • отеченим бубрезима, до њиховихобелодањивање производи третман са Куадрис, Хорус или Маким. Било који доказани производи са ниским токсичностима ће то учинити;
  • одмах после цветања треба лечити лековима из ове групе - Ридомил, Ридомил Голд, Фундазол, Стробе;
  • три недеље после цветања поновите третман са било којим од коришћених лекова.

Апхидс су једна од најатрактивнијих бијелих штеточина брескве. Инсектициди се користе за њихово уништавање или се користе народним методама - раствор амонијака, сапун, јод, млечни серум.

Санитарна резидба током године служи као добра превенција болести. Као и искусни вртлари саветују да се спроведе превентивно наводњавање са 2% раствором Бордеаук текућине.

Закључак

Бресква Вхите Сван је прави поклон за гурмане. Ова сорта комбинује квалитет плодова и богатство усева и изузетно укусне плодове.