Како расте црвено теле Краве

Постоји много пасмина крава, које се разликују по боји и условима задржавања. Црвенокоса крава је веома популарна међу фармерима, она је непретенциозна животиња која милује, добро се укорјењује у различитим условима.

Кравата и телета от гернзи

Сорте стоке

Говеда различитих боја су популарна, од светле до тамне. По правилу имају телад исте боје. Пазхаиа крава непретенциозна животиња, брзо се прилагођава новим условима.

Постоји велики број црвених пасмина, најчешће врсте:

  • Јерсеи.
  • Гуернсеи.
  • Сива украјинска пасмина.
  • Симентална пасмина.
  • Менско-Анжоу.
  • Марцагиан пасмина.

Пасма Јерсеи је древна врста, узгајана у Великој Британији. Животиње су издржљиве, могу издржати сваку климу. Осе разликују по својој тачности, не грије траву на паши.По карактеру - стидљива, понекад агресивна, али са стварањем добрих услова, темперамент стоке нестаје. Боја је црвена, али светло смеђа.

Крава Џерси је отпорна на климатске услове

Животиње су класификоване као мале пасмине, максималне висине 120 центиметара. Добро је узгајати стоку за производњу млијека. Узгајају се у САД-у, Великој Британији, Њемачкој. У просеку краве теже 400 кг. Телад се може родити црвено, тежина може битиот 18 - 22 кг. У почетку су крхке, болне. Иако је пасмина млијечних производа, у првом периоду женка има мало колострума, тако да је често потребно млијеко. Млеко за теле не жали, мора да добије снагу Црвена крава и теле после две недеље морају јести сено и поврће.

После два месеца, како ће теле постати јаче, храна постаје нормална, као и све краве ове пасмине.

Хернзеи пасмина крава је широко распрострањена, она се назива млијечним производима, због своје добре продуктивности. Животиње имају црвену боју, на трбуху су беле тачке, ноге. Овај тип крава толерише неке услове. Телад брзо сазревају након рођења. Црвена телад у скрби непретенциозна, уз правилну негу брзо постају јача и стоје на ногама. Потребно је да у исхрану укључе не само млеко, већ и сено и поврће.

Украинска сива крава даје веома хранљиво млеко

Сива украјинска пасмина крава има сивкасту боју, али телад има црвену боју. Они постају као њихови рођаци када наврше две године. Телад се рађа од 27 до 30 кг. Харди тип стоке, прилагођава се свакој клими, млијеко је погодно за дјечју храну.

Симментална врста крава, непретенциозне животиње су најпопуларније врсте.Млеко је добро произведено. Одело је црвено, понекад у светлим бојама. Пасмина изумљена у Швајцарској. Новорођена телад достигне до 34-46 кг, добија на тежини, око 200 кг годишње може да тежи. Телад црвене боје брзо се прилагодиуслови и захтева посебну исхрану, укључујући млеко, сено, поврће, храну. Ова пасмина крава се укоријенила у Русији и многи су успјешно узгајали.

Кравата сименталската е отделена во Швајцарија

.

Менско-Ањоу раса из Француске, продуктивна у области производње млека. Такве краве називају се "црвена ливадна пасмина", за изражену црвену боју која често може пасти на ливадама. Црвена крава је плодна, може донети близанце. Они воле животиње смирене и стрпљиве. Бикови се сматрају најтежим, њихова тежина може достићи и до 1600 кг. Телад се рађају црвене боје, јака, непретенциозна, лако се прилагођавају условима заточења.

Животиње пасмине Марциана имају белу сиву боју, али њихова телад се рађа са црвенкастим нијансама.

Одрасли представници марканске расе имају сиву боју

Брига за телад црвене боје

Потребна је одговарајућа нега за црвену краву и телад, онда ће бити довољно млека и меса у домаћинству. Неопходно је правовремено пазити и нахранити их. Да би теле било одрживо и да се брзо ојача након тељења, краву треба припремити унапред. Пре тељења, крава се зауставља 2 месеца на млеко, тако да тело може да се одмори, да добије хранљиве материје. Пратећи ове препоруке, крава ће произвести здраво теле, за њу ће прво имати довољно колострума и млека. Млеко треба дати после порођаја често да би се прилагодила лактација.Прије тељења, крава се преносимртви дрво, искључити сочну храну, концентрате из хране, смањити количину воде. ​​У овом тренутку они не млекају, неопходно је да се вимена смањи и, како је било, постану мало суви.Након обављања ових процедура, крава се може припремити за порођај.

Након тељења, крави треба дати квалитетну исхрану: сијено, шећерну репу, храну, сијено.Лети ће бити свежа пашна трава.Пију само чисту, одвојену воду.Важно је да се бринете за краву, да је не узнемиравате, да је благовремено храните, у стаји не би требало бити никаквих промаја, полагање смећа на земљу.Не дозволите прехладу у црвеној крави.Требала би пасти, искључити излаз на пашу два дана прије тељења.Нормална трудноћа траје 285 дана.Након тељења, прати се исхрана крава, укључујући ливадске траве, сено, житарице за хранљиво млеко.

Кравата мъжа Менско-Анжоу спада в сместка на мъжка

Красни телки, треба да бъдат правилно обрађени и хранени.За први дан, требало би да добије око 0,8 литара колострума, у зависности од врсте пасмине.Колострум не треба да буде хладан, ако је потребно, загрејан.У супротном, теле се може прехладити.Температура колострума треба да буде 38 степени.У прва три дана пију млеко пет пута, а касније иду на троструку дијету.Треба да буде свежа, а не кисела.Тело телета је веома осетљиво, не придржавам се горе наведених услова, може довести до њених болести.Вода даје само кувана.

После две недеље телења, дати сено, сочномрква. Када смањите запремину млека, додајте со, креду, концентрате. Они прате изглед телета, свакодневно га чисте четком, шире свјежу, суху простирку како не би узгајали бактерије.

Постепено се обучавају да ходају, све зависи од периода љета који можете узети за шетњу 5. дана, а зиме 20. дана.

Брига за телад, као и људске бебе, је задовољство. Није ни чудо што кажу: "Прљава крава поквари крдо." Уз нормалну његу и исхрану, јунице ће се брзо ојачати, устати, имати здраву генерацију.