Гровинг плум Анна Схпет Плум

Најчешћа подручја узгоја шљива сорти Анна Схпет - Украјина, Крим, јужни дио Ростов региона. За култивацију висококвалитетне културе, која даје добру жетву, морате знати неке од нијанси.

Опште карактеристике

Анна Схпет - стара сорта касне зрења. Ова врста је добијена у Немачкој у првој половини 1870-их. бреедер Л. Схпет. Први спомен сорте на територији СССР-а датира из 1947.

Има неколико предности пред другим сортама шљива:

 • стабилни приноси из године у годину;
 • плодови шљиве су крупни, сочни, слатки и киселкасти;
 • добра способност регенерације;
 • отпорност на зиму;
 • отпорност на вирус црвеног прстена.
Има неке недостатке:
 • са сувишком влаге могуће је пуцање воћа;
 • лабава структура дрвета;
 • висока круна дрвета.

Анна Схпет је избирљива у погледу услова раста, доноси редован и висок принос.

Описот на фабрика

Ова сорта се разликује од других у густој круници, пирамидалној или благо заобљеној. Дрвеће брзо расте, просечна висина је 5 м. Греда је глатка, глатка, равна. Боја коре је сива. Вегетативни пупољци су мали, сашиљати врх, сличан конусу. Листови шљиве ове сорте су светлозелени, тупи, мали, издуженог облика, налик на овал са зашиљеном тачком на једној страни, на ивици урезаног листа.

Један пупољак даје два цвасти. Боја је бела, латице цветова средње величине, овалне. На једном цвету је 18 прашника. Полен је обојен жутом бојом.

Карактеристике фетуса

Плодови шљиве Аннусхка су велики. Просечна тежина једног плода је 40-50 г, али се деси да плод достигне 60 г. Облик шљиве је овалан, једнакостран. Кожа плода је танка, али густа са беличастим цватом, боја - тамно љубичаста. Из пулпе се добро одваја. Сам месо је светло жуто (златно), сочно, слатко, практично не потамни у ваздуху.

Састав количине шећера је 9,9%. Могу се појавити пруге у пулпи. Кости су смеђе, грубе, средње величине, овалне са шиљастим крајевима.

Растући поступак

Анна Схпет - сорта шљиве која преферира богато земљиште са неутралним пХ, пожељно је да земља буде лабава. Дрвету је потребан сталан проток сунчеве светлости. Без ње, младица се неће у потпуности развити. Приликом одабира мјеста слијетања, то треба узети у обзир. Биљка треба засадити на отвореном простору тако да сенка других стабала и грмља не падне на шљиву.

Садница треба да се бира у специјализованим расадницима или продавницама. Када купујете, обратите пажњу на стање корена, не би требало да буде механичко или било које другооштећења и боре на кортексу и гранама.

Ландинг тхе Соил

Неопходно је сљиве сливати у мирном времену без вјетра.

 1. Ископај рупу. Пречник - 80 цм, дубина - 60 цм.
 2. Прашина на дну јаме са кречњаком. Затим напуните јаму са 2/3 смеше. Састав смеше: земља - 6 кг, стајњак или хумус - 10 кг, суперфосфат - 0,5 кг.
 3. Спустите младице у јаму. Коријен врата треба да буде 5-7 цм изнад нивоа земље.
 4. Напуните јаму земљом, лагано набијајући земљу.
 5. Направите рупу око дрвета и излијте 25 литара воде.
 6. Након малчирања пиљевином, у екстремним случајевима - са сувом земљом.

Ако планирате да посадите неколико садница, треба се придржавати одређеног интервала: 2 м између стабала и 3 м између редова.

Правилна њега

Храњење стабла треба да се врши 3 пута: почетком маја, када ће дрвеће процветати, у јуну и августу, након жетве.

Може се користити калијев суперфосфат. Ђубриво треба наносити само на влажном тлу и након отпуштања. Периодично за сезону потребно је коров и вода. Ако се посматра изглед младог раста, треба га уклонити.

Шљива Анна Схпет захтева годишњу резидбу круне. Направљен је у рано прољеће. Уклоните све оштећене гране и изрежите младе избојке, остављајући само равне и јаке. Можете уклонити само четвртину укупне масе, не више.

Болести и штеточине

Опис указује да су главне болести којима је Анна Схпет склона полисти- гоза и монилиоза.Они припадају гљивицама. Полистигмоза зарази лишће, манифестује се као мале жуте тачке, након чега постају црвене. Ако се шљива не третира, то ће проузроковати пад лишћа и слабљење биљке, а његова отпорност на мраз ће се смањити.

Монилиоза утиче на цело дрво. Младе гране и листови пресушују, плодови се прекривају сивим згушњавањима и трулежи. У јесен и зиму, дрво може бити оштећено глодавцима, ау топлијој сезони може бити нападнуто црвеним плодом.

Третман за полисигмозу и монилиозу је приближно исти. Дрвеће треба третирати фунгицидима прије јајника плода, а након бербе бакар сулфатом. Неопходно је стално уклањати отпало лишће, одрезати захваћене гране и спалити.

Једини начин за борбу против глодара је покривање дебла стабла дебелом крпом и полимерном мрежом. Ако је дрво мало, потребно га је потпуно покрити. Од црвеног воћа може се сачувати лек "Нитрофен" или "Метафос". Морају се попрскати на лишће дрвећа. Први лек - пре цветања, други - после.