Израда играчака за зечеве Раббитс

Кунићи су активне животиње и воле се играти.Многи узгајивачи преферирају украсне и патуљасте пасмине кунића.Они не захтијевају напоре да се брину о њима, имају малу величину и избирљиви су у исхрани. Њихова физиолошка карактеристика је стална потреба за глодањем и изоштравањем зуба.Често је овај процес, без посебних уређаја, изложен свим околним животињама, комадима намештаја. Не остављајте га без надзора на слободном домету.Играчке за зеца могу се купити у специјализованим продавницама и направити за зечеве властитим рукама.

Домаћи зечеви воле да се играју са играчкама

Када сами правите играчке, имајте на уму да:

  • Учините играчке сигурним за зечеве.
  • На површини не сме бити хемијских раствора.
  • Избегавајте прављење оштрих углова.

Потреба за играчкама

Зец је животиња која воли да се игра и стално жваће нешто.Ако им не дате играчке, ризикујете да имате следеће последице:

  1. Недостатак активности узрокује болест код животиње.
  2. Стално морају изоштрити зубе, тако да могу уништити тапацирање намештаја и сажвакати ноге за столовима, уништити завесе и прекриваче.
  3. Кунићи са досадом ће уништити вашу одјећу и могу оштетити вазе за цвијеће.

Лике анидругој животињи, потребна им је пажња и мобилност, одсуство горе наведеног ће имати негативне последице по вас.Стога је боље провести неко вријеме и покупити играчку за животињу.

Најбоље играчке су оне које се могу грицкати

Играчке су подељене на оне које су дизајниране тако да животиња може изоштрити зуб. И на оне са којима игра.

Разноврсност расположивих алата који могу постати играчке за кућне љубимце није ограничена.

Ово су картонске кутије, цилиндри, пластичне боце, комади тканине, гране воћака. Њихова производња и употреба не узрокују никакве посебне трошкове, а њихова релевантност је неоспорна.

Кућна побољшања и производња играчака

Зечеви воле да се играју шушкавим уређајима. Поред тога, они копају своју куну. Дакле, животињама је потребна посебна кућа у којој ће живјети уши.

Место за кућу треба да буде чисто, светло и топло, заштићено од пропуха. Лако је то урадити сами. Кавез мора одговарати величини животиње.

Не користите гвожђе или пластику за изградњу кавеза за зечеве. Препоручује се уградња дрвета.

Преграде у кавезу могу бити од дрвета

Кућа је направљена четири пута већом од животиње и чини дно тако да има високе стране. Доњи поклопци са пиљевином или специјалним пунилом за зечеве који апсорбују мирис урина и сакривају фецес. Такође у кућиОбавезно инсталирајте посуде за храну и воду.

У неким зградама се уместо пладња поставља решетка.Ово чини ухо живим више хигијенским, али га ставља у опасност.Може оштетити прсте или ноге, уплетене у гранчице.Боље користите пладањ, редовно га чистите.То ће спријечити неугодне мирисе и учинити живот животињама угоднијим.

Као играчке за зечеве, користите све доступне материјале из којих можете лако направити одличан уређај својим рукама.То могу бити картонске кутије у којима се зец лако може попети.

Да би задовољили жељу животиње да копа куну, користите картонске кутије са новинама или папирима.

Кунићи воле да се играју са картонским кутијама

Старе књиге, бескорисне метле, кукови и играчке за крпе ће одговарати вашем љубимцу.

Понудите своје лоптице за кућне љубимце, а ако су направљене од дрвеног материјала, то ће довести животињу у дивљи ужитак.Обезбедите свом љубимцу дрвене шипке или гране.Субјекти које зец може глодати много као кућни љубимац.

Побрините се да се с временом играчка с којом ваш љубимац проводи вријеме не смањује.Све што је постало величина за ушију особу да га прогута, уклони је.Предуслов за изградњу куће или стварање играчке је употреба само природних материјала.