Садржи сорте лук лук лук

Лук лук припада сорти лука, чија је главна одлика способност стварања кћерке из главне. Љалот није познат свима по европском имену. У обичним људима то се назива грм или мала породица.

Лук лук помножите дељењем сијалице, за коју су га звали грм или мала породица

.

Култивација и нега

Међу добро познатим сортама лука лук љуске постоје многе врсте:

 • Цхапаевски;
 • кунак;
 • спринт;
 • грмови Кхаркив;
 • звездица;
 • ван сезоне;
 • деликатеса;
 • Аристарцхус.

Узгој луковице лук се изводи из семена или луковица. Сорте луковице за узгој лук се разликују у периоду садње и карактеристикама раста финалног производа.Припрема земљишта за сорту љутика поциње у јесен, а сади се у прољеце у тлу.

Деликатност сорте лук лук се разликује у издуженом облику

Припремљени материјал за садњу чува се у води пре преноса лука на отворено земљиште. Задовољени захтјеви за садњу и ефикасно узгој производа су сијалице до четири центиметра. Удубљење у тло се врши до тако дубине да вратови стрше из земље.

Размак између засијаних луковица се посматра не мање од десет центиметара, иизмеђу кревета од двадесет центиметара.

Узгој лука од лука семеном се састоји од неколико фаза:

 1. Сјеме се ставља у кревете, свака три центиметра дубоко.
 2. Пре стављања у земљу, семе се чува два дана у влажној врећици од газе.
 3. После садње, земљиште се оплођује тресетом или компостом.

Ако изаберете између ове две методе садње сорти лук лук, онда најпродуктивнији је гомољасти. Метода вегетативног засађивања је продуктивна, семена не расту увек. Земљиште за садњу бира се из стања земљишта и његове локације. Парцела је изабрана освијетљена и са лабавом структуром земље. Грашак, пасуљ и шаргарепа су добри претече шалотке.

Према правилима плодореда, сорте лук љута су засађене на истом мјесту у размаку од четири године.

Лук лук је прилично хировит, и није увек могуће га узгајати из семена

Организација слетања

Садња лука лук се обавља углавном на повишеном подручју тако да тло не поплави земљу током јаких киша. Садња лука лук не завршава бригу о биљци. После овог догађаја, место треба да се благовремено цисти, оплођује органским ђубривом и залије се умереном количином топле воде.

Заливање се наставља до мјесец дана прије жетве. Умјерено залијевање не преплављује земљу, већ је само влажи. Грешке у организацији исхране илинаводњавање повећава опасност од губитка усјева.Опис његе сорте га не разликује од других врста.

Изабрано место треба разликовати по просечном нивоу киселости и плодности тла, пошто се сорте семена или семена прихватају само на том месту.

Ниво киселости земљишта може се регулисати посебним облогама, као и стањем плодности.Да би се добиле велике луковице, важно је редовно истресати редове засађених садница, сијањем слабих или неразвијених семена.

Опис како правилно узгајати сјеме или садњу показује да припрема за садњу почиње унапријед.Можете узгајати семена и садити у земљи за зиму.Ова се садња врши у јесен, када земља није замрзнута.Опис слијетања за зиму или прољеће разликују се по дјелотворности догађаја.Севок није увек коријен, ако је посађен у јесен.

Шалоти се може посадити в посуде на зеленици

слетање.У вези са великом претњом смрзавања биљке, најбоље је садити семена за зиму.

После садње, место се третира: оплођује се и изолује органским средствима.Након појаве земље, земља је прекривена снијегом.У прољеће је најбоље да севок посадите.Тиме се смањује вријеме утрошено на узгој и бригу за биљку.

Шалот сорте лук садржи многе врсте, међу којима је и бела.жути и црвени лук.У циљу ефикасног засијавања севокаУ пролеће или у било које друго доба године важно је одабрати сорту која је погодна за вашу климатску зону.

Врсте биљака се међусобно разликују по садржају. плодност и подложност земљишту. Садња се врши у средини извора у припремљеној земљи.

Оптимално време за садњу семена или семена је период када је земља већ топла. Главна ствар је да изаберете оптимално време како не бисте погодили пролећне мразеве. У том случају, чувајте филм који можете загрејати садни материјал.

Лук лук је веома термофилан, чак и лагани пролећни мраз може да га уништи

Карактеристике врсте

Сорте ове врсте узгајају се за производњу лука или листова. Хранљиве материје које се налазе у листу су супериорне у односу на све друге сорте. Ова врста се сматра најстаријим сортама зрења.

Број стрелица које се могу формирати на сијалици достиже сваких десетак метара.Ова сорта се ретко избацује на стрелице, пошто овај догађај није ефикасан.Садња у јесен даје прилику да се у априлу сакупи зеленило, ау јуну спремне сијалице.

Осим вањских и индивидуалних разлика, лук се не обдарује посебном разликом. Сорте сорти у овој врсти лука су веома тражене међу потрошачима и често их узгајају вртлари или велики фармери.

Ова биљка, без обзира којој врсти припада, у широкој је потражњи међу потрошачима због својих корисних својстава. Бовсадржи комплекс витамина и минерала који, када се једу свеже, помажу особи да се одупре разним болестима.Термички обрађени, лук сорте чини окус посуђа интензивнијим.Сада је тешко замислити кухање без употребе овог поврћа.

Упркос чињеници да се биљка узгаја у јесен и пролеће, њена потражња расте у зимском периоду јер је у овом тренутку толико подложна вирусима и инфекцијама.

Познато.да три горња слоја биљке садрже највећу количину хранљивих материја, а сам поврће има највиши ниво витамина Ц. од свих других поврћа или воћа.

Популарност лукастог лука међу летњим становницима је висока.Ова култура није брижљива у бризи о биљци, иако јој је потребна конзистентна и правовремена брига.

Ако изаберете место исправно, припремите га у складу са захтеваним стандардима и посадите одговарајућу биљну сорту, добићете богату жетву биљке.

Лук је популаран у многим земљама и гаји се у различитим климатским условима.Обухвата многе сорте и има пријатан укус и доброту, супериорну у односу на друге врсте.