Опис Бамбергер Бов

Разноврсни лук од бамбурга је уобичајен код пољопривредника.Ова сорта заузела је место златне средине, дуго се чува, слаткастог је окуса и није тешко одржавати.

Лук Бамбергер, примерен за долгорочно складиштење

Лук

Бамбергер је слатка сорта лука.Пре него што одлучите да засадите разне врсте лука у свом врту, морате да одаберете разне врсте лука које одговарају изгледу.Релевантни захтеви за садни материјал укључују:

  • изглед сијалице;
  • без вањских дефеката и исте величине;
  • Производ који трули није погодан за садњу.

Пажљиво бирајте дрво које одаберете да засадите за материјал одабран за садњу.Ако севка бамбергер има златну кору и шуштање, онда овај производ одговара квалитетима за садњу на вашем мјесту.

Ниво ваше продуктивности зависи од стања сета.стога је вредно преузети одговорност за садњу бамберера у земљу. Погодна величина садње је два или четири центиметра. Мање сијалице не дају никакав усјев, прекорачење ограничења ће резултирати стрелицом.

Описот на облика на булбата карактеризира производот како округот и издужен.Тежина производа је око осамдесет грама.Требало би бити земљиште на којем ћете слетјетипешчана и засићена минералима и витаминима.

Садни материјал се загрева пре него што се стави у земљиште тако да не формира перје. Загревање материјала врши се на батерији или на сунцу. Опис слијетања се састоји од неколико фаза:

  1. Припрема земљишта.
  2. Садња се врши када се земља загреје и одмрзне након зимске хладноће.
  3. Пре садње, луковице се третирају раствором мангана или витриола.

Третман садног материјала има за циљ да осигура да луковице, које ће касније произвести усеве, не буду заражене болестима или паразитима.

Уз правилну негу, можете добити атрактивне сијалице тежине око 80 грама

Припрема земљишта

Пре садње, материјал је третиран земљиштем. Њено копање, постављање гнојива. Након тога се уклањају сви корови, ископана земља се дели на рупе. Број рупа зависи од размјера слијетања. Паралелно припремите сијалице за садњу. Ако планирате да садите семена, потопите их у раствор мангана. Сјеменке купљене у трговини не требају додатну обраду.

Посадите семе или посадите шавове у земљи на једнакој удаљености један од другог. Сачекајте прве снимке. У процесу узгоја, редови се разрјеђују. То се ради тако да луковице не расту у гужви. И уклоните оне сијалице које постају слабе и неисправне.

Сетва за зиму обавља се четрнаест или двадесет један дан на почетку мраза. Таква сетва ће омогућити производњу у сијалицамаснажан имунитет, жетва ће бити јака и отпорна на мраз и штеточине.

У процесу раста неопходно је обрадити материјал са растворима који штите од инсеката и стимулишу раст. Бамбергерова сорта није хировита за његу и њена култивација је слична другим врстама. У зависности од квалитета садног материјала и поступака који се брину о земљишту и сијалици, резултати и запремина усева биће видљиви.