Опис лука калцедона Бов

Они који су једном посадили калцедон сами по себи никада се неће удаљити од њега.Квалитет лук се одликује његовим позитивним аспектима.Поврће има леп изглед и одличан зачински укус.

Лук калцедона - атрактиван, укусан и плодан поврће

Једноставан калцедон

Без обзира на своје необично име, црни лук је обичан лук са смеђим љускамаи исти изглед.Укус сијалица је трновит, али пријатан.Калцедон се дуго чува поред других квалитета.

Сорта се узгаја из семена који су претходно посађени ради добијања садница. Да бисте узгајали севку из Цхернусхке морате изабрати добро семе.Сва семена морају бити исте величине и лепог изгледа.

Семена купљена у продавници одмах се стављају у земљу.А домаће семе третира се раствором мангана како би се спасио усјев од могућих болести, а ви од губитака.Саднице се узгајају у земљишту, подлози или води.У зависности од погодности и ваших преференција, изаберите један или други начин садног материјала.

Саднице се премјештају на земљу након што се појаве мали изданци.Одмах у отвореном тлу сијати сјеме није вриједно, јер они не могу ускрснути.Узмемо пластичну посуду и тамо сијемо сјеме.После садње залијте саднице и покријте их филмом како бисте убрзали процес клијања.

Саднице лука треба поставити на сунчаном положају,по могућности на јужној страни куће или у стакленику.Сорта не воли превише јаку светлост и топлоту.

Саднице лука су непретенциозне и не требају додатно храњење.Садња сорти у тлу почиње средином априла.Али овде је потребно узети у обзир да период слијетања зависи од климатских услова у вашем региону.

За засадаване треба да бъде избраните само нај-семе

.Бирање правог парцела.

 • Разтоварување на тле.
 • Сакупљање корова.
 • Истребљење штеточина.
 • Ђубрење ђубривом.
 • Подела на кревете.
 • Припремљени кревети се залијевају како не би разводнили његове зидове.На размаку од десет центиметара од другог поставите саднице.Они су постављени на кичму, наслоњени на један зид.Након завршне фазе постављања садница у отворено тло, прекривена је компостом и ђубривом, а затим посута слојем растреситог тла.

  Није препоручљиво покривати зелене клице калцедонске сорте дубоким слојем земље, требало би да гледа ван земље. Да би се саднице сорте брзо смириле, препоручује се да се редовно залијевају са обилном количином воде.

  Ова сорта је боље садити саднице, али не и севке.Ова метода даје већу ефикасност од активности.Сетва сорти садница, раст не иде на стрелице.Сетва севока добија супротан ефекат.

  Цхалцедона Севок брзо освобожава стреле

  Сортние растениа

  Узгој разних сјеменки је популаран као и растући лук од севке или садница.Калцедону није потребна посебна брига.Од тренутка садње семена добијате саднице сорте, чији је опис карактеристичан као укусан и подложан дугом чувању.

  Узгој семена омогућава добијање садница које треба засадити у земљишту са песковитим земљиштем и високим нивоом плодности.

  После садње, брига и узгој семена састоји се од редовног уклањања садног материјала, прераде са преливом и елиминисања слабих и неоткривених клице.Потребно је редовно обрађивати лук са специјалним средствима како би се спријечило да се ваш усјев зарази разним болестима и да се спријечи уништавање штеточина вашег садног материјала.

  Узгој сорти семена не захтева много времена и труда, јер под правим условима брзо расту.

  Пре садње, семена се третирају раствором витриола и мангана како би се спречило засађивање оболелих семена.Свако семе мора бити исте величине и здравог изгледа.Култивација семена и накнадна садња у циљу добијања садница је најефикаснији начин садње ове сорте.

  Узгој калцедона са садницама омогућава максимални принос

  Калцедон има златну кору и користи се и свеже и термички третирана.

  ​​

  Узгој лука од семена и садница траје у просеку годину дана.Жетвакрајем или средином августа.Зими се спушта.Спроводи се у октобру, у још топлом земљишту које је прошло прелиминарну обуку.

  Сетва се одвија у октобру, након чега је покривена филмом.Сетва под зимом вам омогућава да раније добијете издржљиву културу.Процес садње материјала ђубрива природног порекла.

  Жетва се одвија у августу, а калцедон је сорта коју карактерише висока продуктивност.Даје велику жетву, која се може складиштити дуже време и носи транспорт.

  Релевантност растућег лука никада није исцрпљена.јер је тешко замислити било које јело без његовог учешћа. Лук се узгаја на прозорској дасци, у врту и на великој скали.Популарност културе увијек се одвија: зими, љети.У било које доба године потребно је.Култура је обдарена комплексом витамина и минерала, што повољно утиче на стање организма.Побољшава имунитет, штити од многих болести.Ово је корисно и укусно јело које се може јести и свјеже и топлински третирано.Не сумњајте у растући лук, то је једноставна ствар која даје велике поврате.