Како одредити пол турске?Туркеис

Како правилно и брзо одредити пол домаћих ћурки?Одговор на такво заједничко питање је потребан за све узгајиваче живине који узгајају живину.У зависности од пола ћурке, израчунава се потребна количина хране, брига о женама и правовремено одвајање малих ћурећих ћурака.

Пуре захтијевају различите дијете и садржај у зависности од пола

У раном узрасту, тешко је користити родне особине, а примарне полне карактеристике било којег пурана не постоје у природи.

Списак спољашњих разлика код жена и мушкараца

Одређивање пола одраслог пурана није тешко за фармера живине. Ово су главне карактеристике које помажу да се разликује мушкарац од жене:

  • Представници супротног пола разликују се по величини.Мужјаци су много масивнији од женки - скоро неколико пута.Ипак, одређивање пола ваше живине само на основу овог индикатора је превише ризично, јер се лако може погрешити.Постоје случајеви када тежина женки достиже масу супротног пола.Упркос истом пажљивом садржају и храњењу, они могу да упознају мање или веће појединце међу мушкарцима и женкама.
  • Мушко пуран има оструге и малу браду, али женка нема такве врлине.Не приметити тако очигледноанатомска разлика је тешка. Појављују се у пилића два мјесеца након излегања.
  • Код ћурки се и перје на грудном кошу разликује. Код женки, свако перо је мекше, мекше и не разликује се у дебелом расту.
  • На врату сваког пурана налази се мала жлезда, која у вријеме темељне палпације наликује густом расту. Може се открити само када је птица навршила пет мјесеци.
  • Род се често означава перјем на крилима пилића. Мушкарац на крилу сваке перо једнаке дужине. Метода је донекле сумњива, али се успешно користи у професионалним перадарским фармама. Метода је идеална за младе ћурке. Постепеним сазревањем птица, перје почиње да се издваја дуж њихове дужине, тако да се овом фактору мора обратити пажња одмах.

Одрасли пурани имају изражене полне разлике

Разлика у понашању

У друштву ове врсте живине, само један мушкарац има право на пуране. Из тог разлога, многи мушкарци показују неке склоности хомосексуалности.

Свака ћурка знатно зауставља и фокусира се на активну заштиту свог потомства. Група птица која у тренутку заштите неколико легла пилића уједињује - дефинитивно мужјака. Млађи мушкарци се организују у мале групе и организују битке које често доводе до смрти једног од губитника. Тако птице могу успоставити неку врсту моћи и хијерархије. Ако му је губитник спасио живот, неће успетизаузмите позицију алфа мушкарца.

Код жена у младом добу, понашање се такође разликује по повећаној агресији. Али са достигнућима зрелог доба, жена се смирује, тако да можете разликовати род од овог очигледног знака.

Популаран је и следећи метод: користећи искусан приступ, бира се ултразвучни талас, на који одговара само један пол домаћих пурана. Супротно је само уплашено. Када се одређена група пилића окупи у близини извора таквог звука, можете их сигурно раздвојити од других и некако их означити како не бисте збунили птичји под у будућности.

Препоручује се да се женке и мужјаци почну држати одвојено један од другог, не касније од њиховог узраста до два месеца.

Неопходно је да хетеросексуалне пуране држе заједно не дуже од 2 месеца након рођења

Одредити пол дневних пурица

На основу одређених података, сваки узгајивач живине жели рано одредити пол дневних пилића. И то је заиста могуће у раном периоду, док птица не постане сувише одрасла. Када живина постане зрелија, значајни проблеми почињу разликовати женку од мушкарца.

Активно на модерним и искусним фармама користи се „јапанска метода“, која помаже да се јасно и без грешке одреди пол дневних пилића. Клоака сваког пилића се лагано растеже прстима десне руке, што помаже да се осећа сексуални орган што је више могуће. Они су, супротно свим изјавама. Свакимушки гениталије су црвене и упарене.Код ћурке, спољашње гениталије су два ружичаста набора.Ако имате искуства, овај метод је 100% валидан.39повећан имунитет и добро здравље.

  • Мужјацима је потребно много више хране него мале женке.
  • Психа птице директно зависи од тога да ли је пол домаћег ћурке успешно утврђен.
  • Из одређених разлога који су лични, пољопривредници и искусни фармери перади преферирају да узгајају само један спол ове живине. Такво знање никада неће бити сувишно, што ће помоћи да се јасно и тачно разликује женска ћурка од мушког.

    Боље је изабрати приступ селекцији појединачно, како би били потпуно сигурни у добијене резултате, што даље утиче на отпад и профитабилност узгоја домаћих пурана.