Како и како ухватити голуба Голубови

Голуб је птица која може да лети.То узрокује потешкоће у хватању голуба.

Голубови су врло несташни и добро лете, тако да их није лако ухватити

Ухватити голубове на различите начине, ви одаберете ону која одговара овисности о удобности.Имајте на уму да ваше акције могу проузроковати непоправљиву штету птицама. Риболов је трауматичан и изазива стрес код пернате животиње.

Опис метода

Хватање се врши и на улици иу кавезу.То се може урадити:

  • рукама;
  • у стању спавања;
  • употреба рибарских мрежа;
  • употреба поштанског сандучића;

Ухватање руку је лакше и многи људи користе овај метод.Користите мамац као храну.Намамите голубове храном, избјегавајте изненадне покрете и чекајте.Онда ставите руку са храном, голуб ће седети на вашој руци, затим о питању спретности и реакције.Избегавајте прекомерну силу како не бисте повредили птицу.

Када се лови руком, важно је да се не повриједи птица

Када спавају, најлакше их је ухватити, једина потешкоћа је проналажење њиховог станишта.Да би се овај догађај спровео, потребно је ноћу.

Улов дивљих голубова неће радити.Заједно положите мрежу на земљу и поспите храном за птице. Сачекајте састанак голубова и брзим покретом баците слободни део решетке голубова.У овом случају, реакција и брзина су важни.Цан холдпрелиминарна процедура за прилагођавање паушалних акција са пријатељем.

Величина кутије намијењене за хватање птица зависи од броја појединаца које намјеравате ставити тамо. Користити пожељно густ материјал за кутију и затегнути мрежу, можете најлон. Кутија не би требала бити израђена од густог материјала, то је кутија која се састоји од густог оквира и мреже, која му одговара. Ово вам омогућава да намамите птицу. У супротном, она неће свесно улазити у то.

Ставите кутију тако да је једна страна подигнута. Осигурајте га нечим и вежите конопац. Када појединац којег сте заинтересовани стигне тамо, повуците конопац и кутија ће се затворити, остављајући голуба унутра.

Приликом хватања голубова користе се линију за риболов, али она је трауматична за голуба и не препоручује се за употребу.

Узнемирујући голубови су били и настављају да буду чести. Уз помоћ хране, голуб је намамљен у стан и ухваћен уз помоћ руку или огртача баченог преко птице.

Схема кутије за хватање голубова

Повреде

Процес улова птица не може без повреда голубова. Поготово ако га ухвати неискусна особа. Они су резултат:

  • Нагли судар и удар птице.
  • Примена хватања шапама или крилима.
  • Риболов на линији.

Индивидуална прва помоћ треба да буде организована како би се спречила атрофија повређеног екстремитета код појединца. За фрактуре, шта год да се дајунормалан положај оштећеног дела тела, и позвати ветеринара за даље деловање.

Ако сте ухватили голуба у вашој капици, ставите га у посебан кавез. Велика је претња здравих птица које га нападају.

Препоручује се да се на покидану површину нанесе фиксирајући завој, који је претходно третиран средствима за дезинфекцију.