Опис сорте Маркуетте

Постигнућа генетике доприносе настајању све више нових сорти грожђа, које чврсто освајају светска тржишта, и гурају по страни старе, иако омиљене сорте вина. Исто се дешава са прилично младим техничким грожђем Маркуетте, који су винари и дегустатори Северне Америке већ ценили. Ово грожђе се активно дистрибуира у северној Европи. Разноликост је недавно дошла у Русију и Украјину - у последњој деценији. Чак и ако није тако популаран, али је постављен темељ, ускоро ће Маркуетте постати један од лидера међу домаћим виноградарима.

Грожђе Маркуетте - жетва у средњој стази

Маркетска варијанта

Маркуетте (Маркуетте) - сложена интерспецифична хибридна техничка сорта грожђа. Компликовано јер је добијено на Универзитету у Минесоти 1994. године преласком сорти МН 1094 и Рава 262, у чијем педигреу је приметан Пинот Ноир. Новина је такође позната под кодним именом МН 1211.

Же в 2006 г. със съобсението на патент на Университи оф Миннесота. Зато што само издаци садница у приватним расадницима не раде. Потребно је контактирати званичне добављаче са лиценцом.

Маркетске саднице се могу купити само налиценцирана узгајивачница

Посебност сорте Маркуетте је висока отпорност на мраз, отпорност на већину познатих и уобичајених болести. Ова грожђа производи одлична црвена вина.

Технички опис сорте Маркуетте

Тржиште грожђа које се приписује сортама средњег старења. Опис биљке сугерише да четкица није велика, прилично мала или средња, прилично густа.

Јагоде су средње или испод просечне величине, имају тамно плаву боју, ближе црној. На грожђу се јасно види цветање шљиве. Облик плодова је округлог облика.

Култивирање Маркуетте Цроп

Овакво грожђе се може безбедно узгајати на њиховим подручјима, јер изглед четкица није изузетан. Кластери не расту густо, скривају се иза лишћа. Из незнања, лако га је замијенити с уобичајеним плавим грожђем, које често расте у љетњим викендицама.

Предности сорте Маркуетте

Сорта грожђа Маркет карактеризира висока акумулација шећера, у просјеку 26-30%. За слабија вина, препоручује се да се у винограду узгајају сорте са нижим садржајем шећера. Киселост бобичастог воћа у Маркуетте-у 2.9, али ако је усев превише изложен грмљу, овај индикатор ће се мало смањити.

Домаће вино из Маркуетте

Да би се испоставило да је вино слатко, винари из Северне Америке препоручују малолактичку или малолактичку ферментацију.

Као што је горе поменуто, сорта брзо постаје популарна због прелепеотпорност на мраз.

Винова лоза без склоништа тихо хибернира на температурама до -38 степени, што омогућава да се узгаја у сјеверним дијеловима земље.

Стручњаци са Универзитета у Минесоти створили су сорту грожђа која је била отпорна на плијесан, оидијум и црну трулеж.Маркуетте поседује ове квалитете.У опису културе у неким изворима спомиње се да зеленило грожђа може бити захваћено листним филоксерама.Јер једном годишње садња захтева третман фунгицидима.Ово ће заштитити биљку, помоћи јој да боље расте и брже расте.Сорта грожђа Маркуетте толерише хемијску обраду.

Недостаци сорте Маркуетте

Недостаци укључују рано раскидање пупољака.Упркос чињеници да је биљка отпорна на мраз до 40 степени, млади избојци могу да умру од пролећног мраза на -3ºС.Искусни агрономи кажу да није тако хладан ваздух страшан као ледена киша.Због тога се препоручује да се у пролеће покрије грмље нетканим материјалом.Ово се посебно односи на једну или две летње биљке.А да би спасили корене од хладноће и поплаве кишама, руски фармери садњу саднице у високим креветима.

Жбун расте вертикално, што елиминише потребу за редовним везивањем и резањем нових винова лоза.

Вертикални раст олакшава несметан контакт веће количине сунчеве светлости на лишћу и јајнику.Ово позитивно утиче на квалитет будућег вина.На плодном пуцању, у просеку, две руке сазријутежине 100 грама. Уз правилну пољопривредну праксу по хектару, можете сакупити 100 центара.

Грилл Маркуетте 3 год. - избојци расту вертикално

Опис вина Маркуетте

Стручњаци Америчког универзитета, наиме, аутори сорте Петер Хемстад и Јамес Лоуби изјављују да је грожђе Маркуетте означило почетак нове ере хибридних хладно-отпорних сорти. Управо је његова отпорност на мраз учинила ову културу тако популарном у сјеверним дијеловима земље. Од грожђа, које је резултат поступног укрштања 8 различитих сорти, добијају се столна вина која нису инфериорна у односу на брендирана европска пића. Сорта је погодна за производњу полуслатког, десертног и обогаћеног вина.

Због повећаног садржаја шећера, пиће је високо алкохолно, са 14%, али када се помеша са другим, мање слатким сортама, можете добити лакша вина.

Харвест из Маркуетте Бусх 5 лет

Добијено пиће има дубоку рубинску боју и умјерено меке танине. Чистим вином доминирају ноте:

  • тамне вишње;
  • црни бибер;
  • чоколада;
  • црне шљиве;
  • зачини.

Понекад се погоди укус дувана, купине и коже.

Исцрпљивање сока са Тржишта треба да се уради на овај начин. да би кости остале нетакнуте

Да би производ био мање робустан, у његовој производњи, Маркуетте је помешан са мање слатким сортама у пропорцијама од 20 до 80 процената. Ворт у овом омјеру ће дати 22%, а то је нормалноиндикатор за прављење вина.

Посебна пажња посвећена је процесу притиска бобица.Важно је да кости нису згњечене, јер вино у овом случају поприма горак укус.

Горчина се осећа и ако се ферментација не заустави на време.Вишак алкохола ће такође покварити пиће и добити ће горку нијансу.

Маркуетте винтаге вина из храстових буради већ су почела да добијају медаље у Сједињеним Државама, Канади, Европи и северним регионима Русије.Таква вина постају све популарнија која се користе широм света, као свечана и као обична столна пића.