Опис сорте лук севок Стурон лук

Стурон се узгаја из расада, ова сорта припада врсти лука и добила је широку дистрибуцију због својих квалитета. Узгој сорте не захтева много труда, читав низ акција у њему је сличан сродним биљкама.

Стурон лук се лако узгаја из садница

Карактеристике сорте

Лук Стурон споља има облик елипсе и има неколико слојева љусака, који поприма златну нијансу. Сљедећи слојеви лука су обдарени зеленом бојом.

Комплети лука Стурон постали су распрострањени међу искусним вртларима због њихових позитивних квалитета:

 • Стопа зрења је просечна.
 • Култура се појављује три до четири месеца након формирања првих садница садница.
 • То је хладно-отпорно, што чини његову култивацију оптималном за сјеверне регије.
 • Око четрдесет тона усева може се добити са једног хектара земље.
 • Оцењивање је стабилно.
 • Тежина једне сијалице достиже двјесто грама.
 • Преферира пешчани песак.
 • Високо је сачувана, стога погодна за производњу у великом обиму.
 • Сорта је отпорна на штеточине и болести врста.

Стуронов севок је непретенциозан и еластичан

Главна предност сорте је укус, за који га потрошачи цијене. Потражња за овом врстом лука је увијек релевантна. Осим што је и сам поврћеКористи се у разним јелима и потражња за њом никада не пада: ни зими ни љети.Стурон је обдарен многим позитивним особинама, посебно за географске ширине Сибира.

Описание на сортата, което се изработва, се намали на два можни типове:

 1. Годишни.
 2. Двогодишњак.

Ако је ваш циљ да узгојите Стурон са великим главама, требали бисте га узгајати од тренутка када засадите двије године, затим ће се луковице формирати и добити жељену величину.Ако пречник сијалице сорте није критичан за вас, онда је прихватљива једна година.

Сорта омогућава да се добију и велики и укусни лук, као и стреле са сличним квалитетима.Опис ове карактеристике даје бренду двоструку предност. Сетови лука су сејени за зиму како би се добило перје, а код куће можемо направити разноликост: на прозорској дасци или на балкону.

Стурон може да се узгаја на оба лука и зеленило

Садња лука

Лук је засађен семеном и севоком.Односно, узгој врсте није компликован због ограничења у садњи.У зависности од прикладне методе, посадите семе или сетове.

Подједнако је важно да се узгајају сорте семена ради даље продаје садница.Пошто семе не добија увек корен, ефикасније га је узгајати не из семена, већ помоћу севока, описујући га као позитиван облик у сваком погледу.

Термин за садњу семена се спроводи средином пролећа, у другом месецу.Овај период је карактеристичан за климатске услове на северу.Може се добити из севка семена мале величине.За садњу погодне сијалице величине два центиметра.

По изгледу су одабране целе и издржљиве луковице.До краја маја на Вашем земљишту је засађен лук са одговарајућим квалитетом земљишта.Структура пјесковитог тла је прихватљива.

Дубина садње луковица не би требала прелазити један и по центиметар са увјетом одржавања удаљености између сијалица и кревета.Тло пре садње је оплођено, очишћено од корова и штеточина и ископано.

Стурон лук се засади на минималну дубину

Стурон воли обилно и редовно заливање.Овакав приступ вам омогућава да развијете добре стреле и велике сијалице.Од тренутка садње и током наводњавања, препоручује се да се земља редовно отпушта.

Када се стрелице формирају на садном материјалу, можете улијевати воду помијешану са уреом у вашу област.Биљка је издржљива и није подложна болестима, али се не дешава да нема изузетака од правила.Ако приметите знаке болести, третирајте подручје отопином урее.

Када приметите да се врат лука суши, жетву.У просјеку, овај временски период пада крајем или средином августа.Створено узгојем у Холандији.Стурон је добио велику популарност због својих позитивних квалитета.

Главна предност сорте је њена издржљивост.Хладна отпорност усева из Холандије омогућава да се она узгајасјеверним земљама наше безграничне земље.Брига за Стурон се не разликује од бриге за друге културе.

Главна ствар је да се изабере одговарајућа земља, са благонаклоним претходницима, након чега ће лук у земљи почети и дати велику жетву.Обрада земљишта се врши унапред, јер је оплођена на крају догађаја.Када је април прикладан и када се земља удаљи од мраза, можете извести припремљени биљни севок.

Стурон је познат по свом укусу и често се узгаја на великим фармама за продају.