Опис сорте Росмус

Понекад подцењујемо корисност неких производа. Чини нам се да је њихова слаткоћа и укус управо оно што требате добити од воћа. Али шта је са витаминима и микроелементима који се налазе у њима? Захваљујући Мајци Природи, што нам је пружила прилику да уживамо у нашим плодовима у неограниченим количинама. Једемо грожђе, не само да уживамо у пријатном окусу бобица, већ и хранимо наше тело минералима и витаминима. Најчешће се грожђе конзумира свеже, или се прави вино и друга пића. На крају крајева, сорте ове културе пружају добро тло за креације.

Грожђе Росемус грожђа са жетвом

Опис сорте Росмус

Росемус је разноврсно ружичасто грожђе. Ова сорта је узгајана преласком различитих сорти. Може се сигурно назвати синтезом више варијанти, наиме:

  1. Аркадиј;
  2. “Радиант кисхмисх”;
  3. Кисхмисх Пинк;
  4. "Кардинал"; "Молдавија".

Сорта Росмус - плодови роза-златни

Цела палета укуса чудесно се спојила у сорти Росмус.

Опис воћа: бобице су прилично велике, а једна гомила може тежити до 1 килограма. Лако је научити, јерРужичасто-златна боја јасно га издваја међу другим врстама културе.Текстура је мекана и сочна.Жетва ове сорте је савршена љубавница "слађа".Интересантна комбинација слаткоће и киселине постала је популарна међу људима.Чини се да је Росмус створен за оне који воле слатке сорте.

Гомила Росмуса може да достигне 1 кг.

Након покушаја једне Росамус бобице, пожељет ћете више јести.

Садимо сорту Розмус

Садња садница је одговоран задатак, али изводљив.Дуго пре садње, корен саднице мора бити натопљен водом.Неки вртлари користе посебан стимуланс који даје снагу младој биљци.

Пре садње, потребно је правилно припремити земљу.Питс боље да се уради унапред.Имајте на уму да дубина једне рупе треба да буде најмање 60 цм, најмање 70 цм дужине и 40 цм ширине. Не заборавите да место где се сади грожђе не треба да буде хладно.Сунчана страна ће помоћи садници да "устане".Боље је покрити дно јаме рушевинама не мањим од 5 цм, затим земљом, а затим мешаном земљом са хумусом и песком.Покријте младицу боље припремљеном мјешавином хумуса и пијеска.

Сађење младице Росмус се врши дубински

Имајте на уму да су пролеће и јесен добра времена за садњу садница.Потребно је узети у обзир температурни режим.

Након што је правилно засадила винову лозу у сеоској кући, ускоро ћете се радовати првим ружичастим златним гроздовима.

​​

Нега грожђаРосмус

\ т

Након што смо посадили саднице, са стрепњом чекамо када ће они постати јачи. Брига за културу једнако је важна као и низ активности. Али сви захтеви за бригу неће бити засићени строгим правилима. Али неке ствари су боље пратити:

  • Као и све биљке, Росмус треба гнојиво и залијевање. Немојте зажалити воду за вријеме наводњавања, затим исправно отпустите тло и поспите пиљевином. Росмусу је потребно ђубриво само прве три године живота.
  • Ова врста усева, као и свака друга сорта, захтева заштиту од лисних уши, осе и птица. Опис метода заштите је нешто нижи.
  • Упркос чињеници да Росемус дозријева у августу, може се видјети на грмљу средином октобра. Покупити грозд грожђа је боље рано, јер га хладни пуцкетање може покварити. Не брините, зрели плодови неће трунути дуго времена, они ће задржати своју еластичност и сочност.

Иако росемус има неку врсту имунитета на мраз, потребно га је покрити за зиму.

Правила за обрезивање сорте Росмус - излазна цев мора бити уклоњена

Правила обрезивања - која се пуштају да плодоноше

Правила за обрезивање сорте Розмус - грм након резидбе

Неопходно је скратити росемус. Оштећене и суве гране треба резати без сажаљења, јер нећете имати среће да их видите како узгајају грожђе.

Правилна брига о грожђу ће вам помоћи да је заштитите од свих врста болести, а детаљан опис ћете наћи у овомечланак мало нижи.Сада, брините се за грожђе које се не плашите, и садите га у земљи, будите сигурни да ће ускоро дати плодове.

Шта угрожава грожђе росемуса?

Каква штета што понекад једноставно немате времена да уживате у плодовима грожђа када видите како су их птице истерале.Многи научници се боре са проблемом стварања ове врсте грожђа, које не би биле угрожене злим штеточинама.Добро је да постоје методе самоодбране које је лако изградити.Не раде сви у пракси, али још увек можете покушати.

Мрежа за засита на грозде от птица

Једна од најгорих штеточина грожђа су птице.Не бисте требали вјеровати да искусни вртлари тврде да ће мало грожђе спасити грожђе од птица, које може покрити мјесто гдје грожђе расте.

Боље је не користити рибарске мреже и слично.Од њих само зла.Падајући у такве замке, птице, без снаге да изађу, умиру.Борба за осу је тежа.Неки се прибјегавају методи уматања грожђа у специјалне вреће, тврдећи да оси неће моћи да стигну до јагодичастог воћа, а грожђе ће у потпуности постојати, излазећи ван сунца и ваздуха.

Засита от оси с помоси въпроса

Друга болест на оваа сорта грозда е најголем непријатељ.Ево њиховог описа.

Филоксера

Летећи угљични дисулфид ће помоћи, као што многи вјерују, у заштити грожђа од овог непријатеља.Важно је да не грешите у дозирању.Мала доза можда нећепомоћ и много штете.Оптимална доза треба да буде: 300 - 400 кубних центиметара по квадратном метру.

Филокер на листу грожђа

Бактеријски рак

Жао, док се не развије вакцина за ову болест.До данас, лек је подвргнут бројним експериментима.

Савет купца резница Росмуса

Када купује грожђе, пажљиво га испитати са свих страна.Уверите се да није био повређен током транспорта.Свака штета може довести до бројних болести.

И да би били информисани, саветујемо вам да проучите описе сорти на интернету пре планиране куповине или да се консултујете са специјалистом.

Приказана сорта грожђа није довољно проучена, али одсуство негативних оцјена доводи га у ред најпопуларнијих сорти грожђа.