Треба да се ослободимо досадних голубова на балкону

Постоје многе методе плашења птица. У великим концентрацијама, голубови представљају опасност за усјеве и доносе нелагоду људима. Како се ријешити голубова на балкону је горући проблем. Метод треба изабрати у зависности од ваших материјалних могућности и погодности.

Голубица на балкону није увек пријатан комшија

Метод Сцаре

Како се ослободити голубова на балкону можете сазнати на следеће начине:

  • ултразвучни одбојник;
  • биоакустички лек;
  • диазинон;
  • зачини;
  • не даје храну;
  • плишане птице грабљивице;
  • игле на балкону;
  • бучни и рефлектујући предмети.

Подручје удара ултразвучног одбојника заузима четири километра. Он ствара нечујне звукове људских ушију, застрашујуће птице.Дистрибуира се на територији наше земље и иностранства. Наглашава резултате њихове продуктивности. Овај уређај има инфрацрвени сензор, који је одређен појавом птица.

Сличан је биоакустички лек. Поред својстава изложености ултразвуку, звукови су карактеристични за птице грабљивице. Јачина и фреквенција се подешавају ручно.

Диазонин је опасан за птице и има токсична својства. Третирају се житарицама које хране знатижељне птице. Ово је радикални начин ослобођења.

Ултразвук доноси немир у голубице

Боље је користити зачине као начин да се плаше голубови са балкона.За голубове има непријатан ефекат, али птице не трују.Ту спадају разне врсте паприке, до црног мирисног.Али продуктивније је користити најтоплију црвену паприку.Попрскајте им проблематично подручје и голубови вам више неће сметати.

Ако престанете да храните птице, они ће престати да лете ка вама.Птице се навикавају на мјеста гдје се хране и стога стално лете за храном.Поред оних које сте нахранили прошли пут, стићи ће и други појединци.И сваки пут ће постати све више и више.На крају ће одлучити да ће племенска сезона чекати на вашем балкону.Само треба да престанете да их храните, и они ће одлетети.

Страшило предатора плаши голубове погледом, али има краткотрајан ефекат.Као резултат тога, птице схватају да предатор није опасан за њих.Али, као почетна метода, припремом главног отпугивалета, приближит ће се.

Схарп игле за плетење су једноставне за употребу.Њихова оштрина је умерена и леђа су лепљива.Уз то, они су причвршћени за стрехе.

Бучни и рефлектујући објекти су ефикасни у насељима, али не иу граду.Користи се заједно са биоакустичким препаратом.

Технике, као што видимо много.Довољно је размотрити их и одабрати најпогодније.

Црни бибер ће одвратити голубове без нарушавања њиховог здравља

Одабир методе

у великим градовима питање како преплашити голубове са балкона је заједничко и интересује многе становнике. До овог проблема долази због становника који брину о дивљим голубовима, хранивши их са балкона. Чини се да је то добро дјело, али доноси неугоду другим становницима куће који нису заинтересирани за госте с перјем.

Неки становници користе мирисе који прскају непријатне мирисе. Одбија птице и не дозвољава им да се приближе. Мачке су ефикасан одбојник. Ако имате мачку, не угрожавајте голубове. Једина ствар је да се инсталирају заштитне мреже за њу тако да мачка, у стању узбуђења, не испадне из прозора. Одмах ће помоћи да се уклони ситуација када је голуб долетио на балкон.

Мачке на прозору плаше птице

Такође, надстрешнице се лијепе клизавом и љепљивом подлогом. На клизавом голубу неће моћи да се одупре, а голуб на балкону више неће бити проблем за становнике. Трње доносе нелагоду голубовима, јер немају могућност да слети и задрже се.

Међу постојећим методама биће вам најпогодније. Најефикаснији је недостатак хране. Пошто су се једном хранили, они ће летети следећих пута у потрази за храном.

Избор методе плашења зависи од ваших могућности. Ефикасније је купити ултразвучни одбијач или биоакустичку припрему.

Али они су скупи методи које не могу сви да приуште. Као економски иЕфикасне технике користе клизав премаз, шиљке, зачине или кућне љубимце са развијеним ловним инстинктом.