Шта знамо о женском пауну?Пеацоцкс

Пауни су лепе птице.Упркос чињеници да су обојени светло и елегантно, они су представници реда пилића.Уствари, дивље кокошке су далеки преци пернатих лепотица.Дуги прелијепи репови привлаче универзалну пажњу пауновима, али све ово се односи на мушкарце.Како изгледа женски паун?Ко је обраћао пажњу на ведро скромног пратиоца сјајног згодног?

Женски паун има неуобичајено перје

Скроман пријатељ

Тешко је замислити да овако јарко обојен мужјак може имати тако сиву и неупадљиву дјевојку.Женски паун се зове пава.Боја перја је монотона и тупа.Она нема дугачак реп.Избор боја се може видети само на врату, може бити плаво или зелено.А глава паве је крунисана лепим праменом.Али чак и он је неизразито смеђе боје, док је у пауну на врху главе лептир-круна лепих плавих перја.

Пава није ружна птица.Она једноставно не мора да привлачи пажњу других.Њен главни задатак је да направи полагање и седи здраво потомство. Много је сигурније седети у гнезду, а плум се спаја са околним гранама и грмљем.

Иако смо били узбуђени због репа.Реп пауна и грашка је потпуно исти.Понос и декорација мушких - дугих перја надкхвостииа. Јасно су обојене и завршавају се разнобојним оком.

Женка паун се лако разликује од мушке

Врсте паунова и пав

Дивљи паунови живе само у Индији и Шри Ланки. Ове птице не воле отворена подручја. Грмови и оскудне шуме сматрају се идеалним за њих. Ове птице су се појавиле у процесу преласка дивљих пилића и фазана. Укупно, постоје две различите врсте ових пилића.

Обсиј паун. Мушко перје је свијетло плаво, окреће се на леђима у златно зеленкастом перју. Дужина тијела је око 120 цм, а перје перја је дужине 160 цм, женке су сиве, мање величине. Надкхвостииа нису.

Пеацоцк Греен Индиан. Ова птица је већа од представника прве врсте. Дужина мушког тијела је 190-300 цм, а дужина пупка је више од 169 цм, а главно перје је плаво, али са примјетном зеленкастом нијансом. Плава-зелена и зелено-смеђа боја може се разриједити црвеним пјегама. Грб на глави птица ове врсте не изгледа као круна. Ово је густ сноп различитих висина. Женке у перју нису много другачије. Такође су мање величине и немају атрактиван реп, тј. Дуга репна пера.

Индијски паун има карактеристичан реп

Индијски павлици се делијо на 3 подгрупе, чије име је:

  • Индо-кинески зелени паун;
  • Јаванесе Греен;
  • Бурманска зелена.

Дуго времена, црно-крилати илицрни рамени паунови.Али онда је доказано да је ово мутација индијске врсте.Црно крилати грашак је благо жућкаст, а не сив.А њихова задња страна је углавном ближа жуто-браон боји.

Бела паунова женка

Бели паунови су незамисливо лепи.Ово није посебна врста, већ мутација боја обичних врста.Али бели паунови уопште нису албини.Доминантни ген је одговоран за боју перја.Очи су белог плавог.Ова величанствена варијација се често чува код куће.

Женски бијели паун је такођер потпуно бијел.За разлику од свог партнера, она има плаве очи и изгледа веома дирљиво.Стручњаци не препоручују укрштање белих жена са партнерима уобичајене плаве боје.Резултат овог прелаза ће бити непредвидљив.Перје птица може бити избледело или са белим ћелавим местима.

Снежни бели грашак инкубира потомство 30 дана.Пилићи имају жуту длаку на леђима и трбуху, али њихова крила одмах имају бијелу боју.

Женка белог пауна је веома лепа

Свадбене игре

Главни циљ партнера је да привуче пажњу.Инстинктивно, Пава бира најљепшег мушкарца како би њена дјеца наслиједила гене најбољег представника ове врсте.

Мушки плес за парење траје око двадесет минута.Он се дуго смрзава у повољним позицијама и тресе репом.Плесајте у друго доба године лакше и краће.Мушкарци обављају најактивнији плес парења у хладном времену. Током удварања, мушкарац открива својереп.Али жена њеног партнера не процјењује према њему.Орнитолози, који су посматрали дуги период пауна, приметили су да реп није важан за израду пара.Уместо тога, то је гаранција да ће птичји плес бити виђен у високој трави.Чим је млада дама постала заинтересована за свадбену презентацију, паун се окреће од изабраног и показује јој леђа.Експерти сугеришу да је у облику "леин" дијела да женка одређује своје здравље, старост и снагу.

Паун изводи плес парења прије паве

Примарни рад

Непримјетна паве гради гнездо на мирном мјесту да у њега стави 5-7 јаја.Сама гнездо нема сложену структуру.То је плитка јама, обложена сушеном травом и доље од женских груди и абдомена.Излегање траје мјесец дана, а затим се појављују пилићи.Тешко је одмах након рођења схватити да пред собом имате будуће краљеве и модове.Нестлације су обиљежене доминантном сивом бојом.Перја надкхвостииа немају пилића.Одрастају касније.

Али ће бити могуће разликовати гдје је мушко и гдје ће женка међу пилићима бити ускоро.Мужјаци расту много брже.Али лепотица пауна цвета ближе три године.Али мала пава достиже полну зрелост за две године.

Пауни су полигамне птице.Њихова породица се састоји од групе жена и једног мушкарца.Пав у овој групи може бити 4 или 5 појединаца.Женке се лако уклапају у групу, на два мужјака ће се понашати агресивно.

Око 5 жена може да живи са једним пауном

Паунови у дворишту

Пауни често расту како би украсили своја дворишта. Не садрже теже од пилића, али ће требати много простора. Породица мора имати велику кавез за кретање и кретање. Код куће, породица се обично састоји од три жене и мушкарца. Али понекад мушкарац бира једну женку и само је задиркује. У дивљини се то не дешава.

Да би женка могла да се размножава, потребно је да се придржавају одређених услова. Пар се никада не састоји од одраслих птица једног легла. Женка и мушкарац не би требали имати сродство, иначе неће бити потомака.

У дивљини, пијуни добро брину о пилићима, али код куће често одбијају да седе на квачилу и брину се о младима.Ако је пава направила полагање и седела на јајима, онда испод ње можете ставити додатних до 8 јаја. У другом случају, јаја ће морати бити стављена испод пилетине или пуретине. Чак и ако је мајка спремна да сама узгаја потомство, власници су дужни да јој помогну. Пилићи имају крхко здравље. Почевши од осмог мјесеца, мужјаци из једног легла распоређени су у различите ограђене просторе. Они почињу да решавају ствари и пате у борбама. Али женке се могу држати заједно дуже, уопште нису агресивне.

Пауни су веома лепи. Гледање у дивљини или раст у кући је задовољство. Мужјаци изазивају радост, а женке нежност. Упркос њиховој једноставној "хаљини" они су веома слатки и дирљиви.