Опис сиеболд матице Валнут

У модерном свету постоји много различитих сорти орашастих плодова, а једна од њих је Сиеболдов орах.Ова подврста има и име као што је алантхолид.Ова сорта је веома слична ораховој.Дрво ове сорте довољно расте.

Сиеболд орах изгледа кот орех

Сиеболд, както и многи други подврста, има своите особености.Главна ствар је да ова биљка има леп изглед, који најчешће привлачи вртларе аматере.

Карактеристике сорте

Сиеболд орах је врло ријетка и невјеројатно лијепа биљка.Можете уживати у изгледу овог дрвета само у његовој домовини, јер у нашој клими не расте у дивљини.Орах ове сорте није само леп, већ има и корисне плодове.Препоручују се и за одрасле и за децу.

Јајник од Сиеболд Валнут Фруит

Опис сорте: висина алитанола расте на 25 метара, а пречник дебла је 1,5 метара.Одрасло дрво има гране сиве.Младе гране су смеђе боје са црвеном нијансом.Круна је доста дебела, а листови су пријатне зелене боје, њихова дужина може досећи 60 центиметара, а ширина је 40 центиметара, имају овални облик.Задовољавање овог орашчића најчешће је могуће у Јапану или Кореји.

Сиеболдова хладна клима не е прилагођена.У сваком тренутку биљка има леп, декоративни изглед.

Овај јапански тип није веома чест, па је додан у Црвену књигу.У земљама у којима расте, можете наћи усамљена стабла или целе шуме.

Сиеболд Нут живи око 300 година.Ово дрво се често користи за производњу намештаја.

Сиеболд Кернелс

Размножавање и садња ораха

Сиеболдски орах се размножава семеном, друге методе се веома ретко користе.Да би се узгојило и засадило дрво, семе треба прво натопити топлом водом.Оставите их у овом стању 24 сата.Онда проведите стратификацију.

Само након тога семе може бити посађено у затвореном тлу.Након неког времена ће дати саднице које ће се користити за садњу.Садити ову јапанску сорту треба да буде како следи:

  1. Одмах припремите дубину јаме од 80 центиметара.
  2. Направите одвод и тамо додајте ђубриво.
  3. Ставите садницу у јаму и напуните је земљом.
  4. Прелијте канту воде преко ње.
  5. Када се вода апсорбује, покријте садницу са другим делом земље одозго.
  6. Сипати још пет литара воде.

Када се засади орах, треба га пажљиво пазити, младунци треба редовно заливање, храњење и обрезивање.

Ова јапанска сорта заиста заслужује пажњу, јер се тако дивно дрво не може наћи свуда.Данас многи покушавају сами да га узгајају код куће.Али мало њих има, јер услови наше климе нису погодни за Сиеболдов орах.