Опште карактеристике раних сорти краставаца Краставци

Нема краставаца без кревета од краставацаперсонал плот.Ова повртна култура заузима почасно место у пару са парадајзом и кромпиром.Краставци су вољени од стране љетних становника не само по одличном укусу, већ и по високој брзини зрења.Важно је знати који су услови важни за принос најранијих сорти.

Рани краставци треба посадити од средине маја

Услови култивације

Почевши од средине маја, ране краставце треба засадити.За стакленик је пожељно да се добију самооплодне сорте, ово својство поврћа даје гаранцију за добијање усева.Узгој у стакленику омогућава брзо добијање првих плодова.Само 30 дана касније, љетњи становници посматрају интензивно цветање, које се замјењује изгледом првих зеленаца.У року од две недеље, краставци одушевљавају летњег становника првим плодовима.Да би се повећала брзина зрења плода у отвореном тлу, покривају је филмом, штитећи биљке у случају могућег хлађења.

Потребно је узети у обзир степен адаптације поврћа на климатске карактеристике региона.Ово је важно за максимални принос.Најпогоднији услови за узгој сорте омогућавају избегавање болести повезаних са временским факторима неприкладним за поврће.Дакле, садња у стакленикунајповољније. Постоје и мањи недостаци у сортама раног сазревања. Касније сорте су познате по јачем имунитету на болести и плодовима дуже.

Карактеристике раног краставца

Краставци су рани, средњи и касни. Разликују се не само у погледу сазревања, већ и по облику, боји и укусу. За правилан избор раних сорти краставаца, пожељно је знати које су им карактеристике својствене:

  • Како ће се поврће кухати. Сорте рано зрелих краставаца се обично деле на кисељење, салату и универзалну.
  • Спољашње карактеристике, које се одређују бојом, обликом и структуром коре.
  • Квалитет укуса.
  • Начин његовог узгоја.

Краставици со рани, средно сазревајући и касно сазревајући

Краставци салате су обично гломазни, али могу имати различите облике. Конзервирање и сољење их превише омекшава. Укус скоро нестаје. Посебно успешни су рани зрели април Ф1, Алтаи рано 166 и неки други. Сорте краставаца, створене за сољење и конзервирање, имају веома различите величине плодова. Врло кратка, не прелази десет центиметара, зеленило формира плодове типа краставца. Направљени су само за кисељење. Велике зеље су добре за сољење. То су сорте као што су Муром 36, Цасцаде, Миг. Од хибрида: Цхристина Ф1, Родницхок Ф1 и многи други.

Да бисте брзо појели хрскав краставац, морате одабрати оцјену. Када бирате, сазнајте коју брзинусазревање, приближни обим будућег усева, место његовог раста. Сорта се добија укрштањем узорака исте врсте. Рани краставци се врло лако узгајају на отвореном пољу иу стакленику. Али, вреди се сетити да се на њиховим изданцима прво појаве јајници мушких цветова. Препоручује се њихово уклањање јер омета развој читаве биљке.

Ране сорте краставаца су међу хибридима, које се обично означавају као Ф1. Број иза слова Ф означава генерацију. Ове високородне сорте разликују се од уобичајене високе издржљивости. Имају одличну отпорност на болести краставаца, као што је пепелница, антракноза и бактериоза.

Брзи раст и богата жетва су њихове главне предности у односу на обичне краставце. Али, за разлику од конвенционалних сорти, семена хибридних краставаца нису погодна за накнадну садњу.

Алтаи Еарли 166

Ова сорта воћа почиње плодоносити тридесетог дана. Он је опрашен пчелама, стога је боље да не расте у стакленику, већ на отвореном. Бич кратак, обрастао обилним листовима. Даје зеленило масе око осамдесет грама. Бијело-длакави овални зеленси потпуно прекривен малим туберкулама. Лагана, зелена боја коже са уздужним пругама до средине, не показује жуту боју. Достојанство сорте у раном сазријевању плодова, у његовој хладној отпорности и добром имунитету на болести. Са једном квадратном метром дацха сакупља до шест килограма усева. Мирисни плодови су одлични састојцисалате, имају пријатан укус само свеж. Али за сољење они нису намењени.

Плодови сорте Алтаи Еарли 166 ће бити одличан састојак за салате

Април Ф1

Женско-цветна сорта, партенокарпија, то јест, самооплодна. Али са веома раном садњом, опрашивање пчелама може значајно да повећа принос. Дизајниран за узгој у стакленику. Плодови почињу четрдесетог или четрдесет петог дана од тренутка настанка изданка. За овај хибрид карактерише средња флотација, мала бочна гранања. Цилиндрични облик зеленила има просечну туберкулозу и ребра. Када достигне дужину од двадесет пет центиметара, добија на тежини до три стотине грама. Кора је обојена јарко зеленом бојом са преласком у тамнију нијансу, са кратким светлим тракама и белим шиљцима. У првом мјесецу берба може досећи тринаест килограма по квадратном метру. Сорта се савршено опире готово свим болестима краставаца, али је нестабилна у односу на белу трулеж. Овај плодан хибрид познат је по дугим плодовима, отпорности на хладноћу.

Херман Ф1

Овај хибрид има назив супер-приноса и супереарли цуцумбер. Уз минималну употребу ђубрива, сакупља се двадесет пет килограма усева по квадратном метру. Краставац Херман Ф1 даје прве плодове већ четрдесетог дана након што се избојци појаве. Својство само-опрашивања вам омогућава да га узгајате у отвореном тлу иу стакленику. Густе плодове дужине до десет центиметаратамно зелена једнолика боја са великим туберкулама.Густа текстура им омогућава да остану хрскаве, чак и након обраде.Ова плодна сорта дуго траје, стабилна је против многих болести културе краставаца.Идеалан у величини и густоћи за очување, припремање витаминских салата.

Зозулиа Ф1

Такодје је веома високородна сорта, која даје до двадесет килограма плодова по квадратном метру.Зозулиа Ф1 је позната по занимљивој карактеристици симултаног цветања и формирању јајника.Добро је за садњу на отвореном терену, као и за садњу у стакленику.Делимично је партеноккарпичан, тј.Време је да се почастимо првим зеленим предметима четрдесет шестог дана након што се клице појаве.Главне предности су добар имунитет хибрида на труљење корена, вирус мозаика краставаца, мрља маслине и аскохитоза.Издужено воће у облику цилиндра има лагану слабост.На коре је блиједа шара у облику бијелих пруга.Са дужином од двадесет два центиметра, плодови ове врсте краставца могу достићи масу од три стотине грама.Хибрид је врло укусан у сланом и свјежем облику.

Издужено воће у облику цилиндра има лагану слабост

Адванце Ф1

Овај рано растући хибрид карактерише женски тип цветања и припада самооплодном.Можете расти на отвореном терену иу стакленику.Формирање првих плодова се дешава четрдесет четвртог дана.Вредност ове средње гране сорте јеограничен број бочних грана. Ово је јака биљка која треба подршку. Још једна посебна предностхибрида је висока имуностна болести краставаца као што су маслинова мрља, трулеж коријена, пепелница. Плодови расту до тринаест центиметара. Тамно зелена кожа је покривена честим туберкулама. Један краставац може достићи масу од сто тридесет грама. Варијанта Адванце Ф1 је призната од стране искусних летара високоприносних врста, која дају до четрнаест килограма воћа.

Кинески краставац

Прекоморски краставци се такмиче са нашим узорцима и имају своје предности. Ово није сорта, већ разноврсни обични краставац, који припада истом роду бундеве. Већина кинеских сорти краставаца је самооплодна. Могу расти у стакленицима и на отвореном. У стакленику можете постићи максимални принос. Летњи становници прикупљају до тридесет килограма воћа из једног грма. Изненађујуће је веома брз раст овог типа краставца и прерано рођење. Мање од мјесец дана ће требати чекати прве краставце. Они су у стању да донесу плодове до највише мраза, чак и на отвореном терену. Његова продуктивност је прилично висока. Ова врста је отпорна на болести и отпорност на сјене.

Принос кинеских краставаца је прилично висок

Плодови му расту у гроздовима и имају задивљујућу дужину, понекад достижући осамдесет центиметара. Укус кинеског краставца је светлији од укуса других врста. Има више слаткоће и свежине. Различите сорте могу додати окус поврћу.диње или лубенице. Чак и њена кожа има слаткасти укус. Текстура коре је густа, као да је восак. Мале сјеменке се налазе у малој комори у средини плода. У њему су уочени неки недостаци: низак степен очувања квалитета, потреба за вертикалном подвезом, ниска клијавост њених сјеменки. Једна од најбрже растућих сорти је кинеска змија.

Да бисте узгајали најбоље ране краставце, морате правилно да се придржавате свих захтева за негу и садњу. И такође знате које сорте раних краставаца треба да изаберете. Препоручује се узгој садница у стакленику на пажљиво припремљеној земљи. Употреба покривног филма када је посађена на отвореном терену игра важну улогу у заштити биљака од смрзавања, посебно ноћу. Рани краставци ће великодушно наградити домаћина богатом жетвом за савесну бригу и бригу.