Онда можете да засадите репу за принос Цикла

Искусни вртлари знају да је главни елемент у сетви локација усјева. Уосталом, на крају лета, када је башта празна, потребно је да правилно распоредите где и у којој количини ће тај или онај производ расти. То захтијева познавање правила која дају разумијевање компатибилности тла тијеком плодореда.

Није тешко узгајати репу, посматрајући плодоред у креветима

Услови за избор земљишта за репу

\ т

Сви знају да се на једном обрадивом земљишту дуго не препоручује засадити једну пољопривредну културу. Ово је због фактора:

 1. Исцрпљивање нутријената у земљишту. Уосталом, исте биљке захтијевају исте компоненте, које ће природно нестати уз сталну употребу. То је разлог који се може поправити. Исхрана ће сачињавати специјална ђубрива.
 2. Када расту на истом месту једне биљке, штеточине које нервирају биљке само се умножавају. За њих ће се створити идеална станишта богата храном. Овде ће бити теже.
 3. Осим тога, развит ће се болести погодне за то подручје и штетне за саднице.

Пестови шећерне репе - зимска бувина и жичана зима у горњим слојевима земље

То се може избећи акода планира исправно и унапред, након чега да посади ову или ону биљку.

Како принцип плодореда?

Да би се одбили штеточине, вредно је знати како проналазе биљку. Чињеница је да свака култура има свој специфичан мирис, који привлачи инсекте. Дакле, ако биљку стално засадите на једном месту, мирис ће бити чист, тј. Без додатка других култура. То ће олакшати рад штеточина и лако ће наћи нешто за јело. Међутим, ако стално мијењате локацију слијетања, онда ће се сви окуси помијешати и инсект ће летјети око ваше стране.

Ротација усева за 6 година - схема

Многи вртлари користе трик: разрјеђују садњу цвијећем које има оштре мирисе. Дакле, полагање јаја од штеточина им не угрожава, јер инсект поштује ову средину опасну.

Још једна значајка је рад самих биљака. Они имају способност да производе токсине у микродозама како би обележили своју зону раста. Једна култура у једном тренутку производи незнатне количине супстанце, али ако константно садите врсту на истом месту, отров ће се постепено акумулирати и на крају ће наудити самим биљкама.

Тако је на једној обрадивој земљи могуће засадити културу не више од три пута за редом. Након тога, процес треба да се заустави и промени локацију. Постоје посебна правила плодореда, према којима су орјентисани вртлари. На крају крајева, неке културе се не могу прилагодити другима, некебиљке не толеришу насеља.

Размотрити правила за садњу репе

Цвекла је култура која расте двије године, након чега се мора поново засадити.Међутим, у другој години биљка више не производи плодове, она у основи производи избојке и цвијеће.Ако вам је потребна добра и богата жетва репе, онда је морате посадити под отвореним сунчевим зракама и топло.Главна карактеристика садње је загревање земљишта најмање до +9 степени, само тада можете почети да растете.Према правилима, температура тла у целини би требало да премаши ову цифру два пута.

Добри претходници за репа

Имајте на уму.Не можете сећи семена репе.Њихов изглед је помало необичан, што се огледа у обавијању одређене количине комада чврстом љуском.

У вези са ротацијом усева, репа се може садити после одређених усева, и то:

 • краставци;
 • бибер;
 • парадајз;
 • патлиџани;
 • ​​
 • кромпир;
 • карфиол.

Период између садње овог поврћа мора бити најмање четири године.То јест, једном посађена репе - сачекајте неколико година, онда опет.Поред купуса, може се добро прилагодити земљишту након кромпира, парадајза, краставаца, тиквица, махунарки.На месту где је спанаћ растао и раније, репа ће лоше расти, па размислите о будућој сетви.Беетс су добре за садњу са листовима зелене салате.Обавезно посадите кречњачко ђубриво пре садње испод репе.

Цвекла расте добро после парадајза

Веома је згодно да се визуелно напише ланац садње, како се не би збунили и добили идеју о томе шта да расте за наредне године. Имајте на уму да се парадајз и краставац могу узгајати заједно у пластеницима. Међутим, биће довољно да се промене места. Папар ће живети са овим културама. Можете додати још патлиџана.

Грах је велики прекурсор свих коренских култура

Та култура се може посадити двапут годишње:

 • у пролеће - почетком маја, после зимских мразева, када се земљиште загреје;
 • у јесен - крај октобра.

Тло за репу

Треба напоменути да се земљиште у стакленику такође мора замијенити. За то вам није потребан багер, али морате уклонити горњи слој. На интернету можете наћи много литературе о компатибилности култура. Тамо су представљени у облику табеле. Погодно је позивати се на њега, како не би писали дугачку листу.

Тло под рајчицама треба да се расподели под грмљем бобичастог воћа, а земљиште на којем је растао купус и лук замењују се парадајзом. Одатле је земљиште управо однесено и компостирано.

Припрема тла за различите културе - правила

Важно је слиједити ова правила за богату жетву. Срамота је радити годину дана, а на крају добити размажен производ. Ротација усева ће помоћи у постизању низа поврћа на малој површини. Временом, искуство ће доћи к вама, и можете само побољшати знање. Не заборавите оплодити земљиште између сјетве.биљака, приметите да ђубрива нису монотоно, већ зависе од тога која ће биљка бити засађена.

Не заборавите да прије сијања неких усева, укључујући и репе, није потребно оплодити свјежим гнојивом.

Померање тла у великим количинама једном у четири године.У овом времену, културе се мењају.Запамтите да зелене усеве не треба садити одвојено, већ их мешати са другим поврћем, разблажујући их.То је зато што ће уплашити штеточине ензимима.