Карактеристике и карактеристике крушке истакнуте Крушка

Сорта „Виднаја“ или „брдовита“, како се иначе називала, узгајана је у Москви 1958. године. Добила је друго име због своје карактеристичне спољне особине - неравне површине плода. Ова врста воћа активно се узгаја у централном дијелу Руске Федерације и сусједним регијама. Седамдесетих је почео да говори елиту. Зашто је биљка добила ову привилегију? Које су карактеристике типичне за ову сорту? Који фактори одређују принос?

Виднаиа Пеар - лубимие летнеј плодове

Карактеристике дрвета

Крушка ове сорте активно се узгаја на личним парцелама приватних кућа и на индустријским фармама. Вртлари га називају "идеалним за продају са цесте".

Они имплицирају једну од карактеристика сорте - плодови се уклањају са стабала не све одједном, већ како сазревају.

Опис избора "истакнутих" карактерише га као снажан. Дрво расте до 5, а понекад и до 6 метара. Код младих биљака круна није предебела, са гранама које се шире. Са годинама, облик се мења, добија карактеристике пирамиде. Гране које формирају костур су густе и снажне, што није случај код младих изданака. Дуге су, нису дебеле. Кора на изданцима светло смеђе боје. Ова врста воћа има мале, благо повишене листове. Њихова површина је глатка, боје- засићено зелено. На рубовима летака постоји незнатна назубљеност.

Истакнуто дрво брзо расте. На фотографији - 4 године након слијетања

Карактеристике плода

Крушка ове сорте је мало већа од просјечне величине, тежина једне је 160-180 грама. Највеће воће тежи 200 грама, а најмањи - не мање од 130 грама. Зрело конзумирање плодова долази неједнако - први плодови се могу уклонити са стабала 25. августа, а следећег - почетком септембра. "Истакнути" има особитост - зрели плодови чврсто леже на гранама и не падају, па вртлари не журе на жетву.

Предност је што презреле крушке не губе густину, сочност и оригинални укус.

Зрели плодови се видно уклањају у три фазе

Облик плода је издужен, правилан. Кожа је густа, жуто-зелене боје. Месо је бело са светлом кремастом нијансом, сочно је и меснато. У окусу воћа више слатко од киселине. У окусу окуса по окусу мушкатног ораха. Опис укуса га класификује као десерт.

Крушка се користи у свјежем и прерађеном облику. Из ње се припрема:

 • Џемови.
 • Џемови.
 • Сокови.
 • Слатки пире кромпир за дјецу.

Продуктивност

"Истакнути" - разноврсна средња, у репродуктивној фази улази у 4-5 година након садње на отвореном тлу. Биљка редовно доноси плодове, а сваке године баштовани беру до 60 кг воћа из одраслог стабла.

Крушка сазријева до краја љета, али жетва се обављау неколико фаза:

 1. У првој фази, највеће и најсјајније плодове се уклањају са дрвета. Обично сазревају са јужне стране круне на најсветлијим подручјима.
 2. У другој фази, велики и јарки плодови, напуњени соком, поново се уклањају са дрвета. Обично разлика између 1 и 2 жетве - 6-7 дана.
 3. У трећој фази, исте радње се понављају као и на претходним.

Прву видну жетву доноси трећа година

Зашто такве потешкоће? Зар не би било лакше уклонити крушку која није зрела, као што су плодови других сорти воћака, и оставити да сазри у складишту? Пољопривредници и искусни вртлари то не препоручују, јер ћете покварити жетву. "Видљиво", сакупљено прије пуне зрелости, брзо губи својства окуса, густоћу структуре. Месо постаје лабаво, прашкасто, без укуса.

Такође је немогуће дуго оставити крушке на дрвету - када превелико сазријевају, брзо труну на дрвету.

Предности

Крушка "Виднаја" има конкурентску предност у односу на друге крушке, за које га воле вртлари:

 • Крушка отпорна на мраз, прилагођена руским климатским условима. Не треба да се загрева пре почетка хладног времена.
 • Биљка цвјета касније од других воћака - крајем маја, стога се пролећни мразеви, који се често јављају у априлу, не боје.
 • Воће је непретенциозно према земљи - нормално се развија чак иу сиромашном тлу.
 • "Видљиво" не захтева посебну бригу.
 • Дрво доноси плодове без прекида, редовно даје висок принос.
 • Биљка је самоплодна.
 • Током периода цветања и након њега, дрво не мора да се третира хемијским препаратима, што повољно утиче на еколошку безбедност плода.
 • На ову сорту крушке не утиче краста, пепелница и друге болести које су штетне за воћке.

Боја сорте није јако богата, али увијек има много јајника

Краткорочно складиштење усјева може се приписати недостацима сорте - не више од 10 дана наконуклањање плодова из грана.

Како се бринути о биљци

Брдовита крушка воли подручја са сухим свијетлом, стога је пожељно посадити их на мјестима гдје нема подземних вода или је њихов ниво најмање два метра.Горе је поменуто да је биљка непретенциозна према саставу тла, али се прилагођава и развија много брже у црном тлу и иловастом тлу.Тла са нивоом киселости (пХ) изнад 6 нису погодна за садњу садница.Уз блиску појаву подземних вода, препоручује се опремање брда за садњу биљака и израда система за одводњавање.Пре пресађивања саднице, земљиште се оплођује тресетом, а коренов систем третира глиненом кашом.Одмах након садње, крушка треба уситњавати стабло и обилно залијевати.Обилно наводњавање износи 30-35 литара.71правила за збрињавање других врста воћних биљака:

 • Заливање биљке је пожељно наводњавањем, али можете залити воду у посебно опремљену бразду.Заливање је регулисано у зависности од степена влажности земљишта кроз дубину слоја тла са коријењем.
 • Неопходно је оплодити дрво у пролеће у неколико фаза.Пролећно храњење мора да садржи азот и примењује се истовремено са првим отпуштањем земље, а затим у фази формирања изданка.
 • Пролежна храна хрушк се изведе по стопи од 35 кг по хектару земље.
 • Једном сваке двије године, воћно дрво се препоручује хранити органским ђубривима - за то можете користити хумус или птичји измет.
 • У јесен, биљка је оплођена формулацијама богатим калијумом и фосфором.Гнојиво се уводи у посебне жљебове, опремљене на дубини од пола метра.

Обрезивање

Правилна и правовремена брига за круну је ефикасан начин да се добије добра жетва.Када се незадовољавајућа резидба или одсуство таквих плодова смањи у величини, погоршава њихов укус и изглед.Пожељно је да се годисње стабло крушке обрезе на јесен до висине од 0,5 метара.Рез се врши на бубрегу, што је супротно од инокулације.Са таквом резидбом на стаблу формира се неколико здравих изданака од којих се формира оквир круне.

Настанение на круни

Въз възли съсата година, семејк не може да се изреже.У другој години и наредним годинама пожељно је да се дебло скрати за 20-25 цм да би се стимулисао вертикални раст дрвета.

Бочни изданци се скраћују у јесен након жетве. Треба скратити само оне избојке који су 50 центиметара дужине. Побрините се да уклоните суве и слабе гране из биљке да бисте побољшали здравље биљке воћа. Тада ће вас одушевити жетвом дуги низ година.