Алекова сорта, карактеристике и карактеристике

Од давнина до нашег времена, грожђе је једно од омиљених бобица код одраслих и деце.У опису сорти грожђа посебна пажња се посвећује укусу и здравственим вриједностима, за које је грожђе данас врло популарно.

Алек Грапес - релативно нова сорта таблица

Сорта Алек Грапе, опис појавности

Алек Грапес, је једна од нових сорти.При описивању сорте немогуће је не рећи да је узгајан у Русији у граду Новочеркаск у Институту за виноградарство.Било је разноврсних прелазака сорте Бируинтса са Делигхтом.

Ова сорта има велике, веома рашчлањене листове са пет режњева са мало приметним длачицама.Изнад листа је мат или тамно зелена, благо блистана.Цвијеће бисексуално, што омогућава потпуно опрашивање.Гомила Алекса је прилично атрактивног облика, велика, до 34 цм, дужине и ширине 18 цм, лијепо виси са грма.Бобице су ваљкасте, средње густине. Тежина једне гомиле, у просјеку, износи око 900 грама.Фиксна четкица тежине 1,6 килограма. Јагоде имају атрактиван велики облик, до 32,5 мм.дуге, имају мат или беличасто-млечну боју.Алек обдарен одличним укусомсвојства, меснате сорте и способна је да произведе високе приносе.

Алексови кластери су обдарени способношћу за транспорт, стога се успјешно користе у пословању.

Грожђе Бируинетс је учествовало у оплемењивању Алек

Дозријевање Алековог грожђа грожђа

Алекове ране културе сазревања.Већ крајем августа или првим данима септембра сазревају кластери.Јагоде дозријевају 131 дан од тренутка паузе.У већини региона Русије, пажња се посвећује чињеници да је дозријевање грожђа рано.То је рано вино које расте довољно брзо, тако да гљивичне болести не прате раст грма.

Јагоде имају одличну способност да акумулирају шећер.Алек се не квари осе и способан је дуго чувати плодове, чувајући свој укус.Преовладава узгој раних сорти грожђа, јер ће рана група имати времена за сунчеву топлоту љета.

Грмови су снажни, високо су напорни, вино сазрева савршено

Стабилност сорте

Алеков опис је немогућ без индикације његове отпорности на такве факторе:

33)
 • Врло је отпоран на мраз.Дакле, он је у стању да издржи температуре од -25 степени.Због тога је дозвољено да се зима не покрива.То је веома атрактиван виноградар.
 • Добра отпорност на болести.Током сезоне потребно је обрадити једном или два пута у сврху профилаксе.
 • Отпоран на пуцање од влаге, након кише.
 • Дуго се чува у фрижидеру, чувајућиукусна својства.
 • Алексово грожђе даје одличне приносе, без потребе за прекомерним хемијским распршивањем

  Неке од карактеристика неге

  Брига за Алек, узимају се у обзир следеће карактеристике сорте:

  • Алек преферира лагано, влажно земљиште;
  • Слетање треба да се врши према шеми од 3 метра к 75 цм;
  • пожељно је оставити не више од 40 изданака на грму;
  • саднице морају бити засађене ради доброг плодоносења;
  • Време складиштења не утиче на својства потрошача.
  • ​​

  Описујући Алекову разноликост, може се рећи да је паралелно са увозним сортама грожђа.Алек је вредан пажње.

  Примена

  Опис је навео да Алек припада сорти стола, па се конзумира свјеже: десерти, воћне салате, сок од грожђа.Пошто су бобице довољно велике, ова сорта је савршена за украшавање благданског стола.Захваљујући свом укусу, дјеца га једу са задовољством.

  Грожђе се користи за лечење и лечење.Узгој винове лозе се користи у пробавним сметњама, бронхитису, астми, неурозама, метаболичкој неравнотежи, болестима бубрега, јетри и другима.

  који има дијабетес.Треба да пазите на људе са чиревима желуца, црева, хипертензивних пацијената, оних који имају тешку форму.туберкулоза.

  Интересантна је чињеница да је грожђе идентично с млијеком у смислу капацитета храњивих твари осим масти.