Сорта ораха Гиант - опис и избор садница Валнут

Орах је у широкој употреби у вртовима у многим земљама и регионима.Опис овог стабла указује да су његове особине непретенциозност према климатским условима, висока прилагодљивост околини, висок степен отпорности на мраз и друге особине.

Изненађења дивовских ораха великим орашастим плодовима

Дугогодишњи узгајивачи и научници развили су велики број сорти ораха, од којих сваки има своје карактеристике.

Уобичајене сорте

Рад на узгоју идеалне биљке или сорте дрвећа даје многе резултате који на свој начин могу занимати вртлара који жели на свом парцели узгајати орасје.

Данас постоје следеће сорте ораха, које су широко распрострањене у средњој зони, укључујући и оближњу реку Битиуг:

 1. Зора Истока.
 2. Принос.
 3. Аурора.
 4. Идеално.
 5. Одгајивач.
 6. Тхе Гиант.
 7. Елегантно.

Неке сорте се разликују од других по високим приносима, док друге имају пажњу вртлара привучених таквим карактеристикама: отпорност на болести, отпорност на мраз, брзо сазревање плодова.

Постоје врсте ораха које се узгајају посебно за пресађивање, садњу и опрашивање.За њихукључују Марион, Спецтрум и Орион.

Научници и узгајивачи се баве узгојем нових атрактивних и занимљивих сорти ораха у многим регионима због широке распрострањености овог дрвета.

Грацефул валнут

Карактеристичне сорте Великан

Велики орах је на другом месту у рангирању популарних сорти. А ова позиција је заслужена.

Име врсте ораха оправдано је величином ораха. Сваки плод овог дрвета је прави гигант, чија тежина може достићи 35 г.

У погледу приноса, ова сорта је близу сорти са именом Идеал. Разлика је у почетку плодног процеса. Дрво врсте Гиант почиње производити усеве након што живи око 6 година.

Дрвеће ове сорте је прилично компактно, што још више привлачи вртларе. Висина круне обично не прелази 5-7 метара.

Опис ове сорте указује на то да су њени представници отпорни на процесе болести који су способни да ударе орахе и имају високу отпорност на мраз, што му омогућава да мирно искуси оштар пад температуре ваздуха зими.

Избор садница за садњу

Савије ораха дивовске сорте бирају се по истом принципу као и младице других сорти ове плодне културе. Суздржите се од куповине саднице на тржишту, вероватно ћете наћи другу сорту која се може погоршати у земљишту или се уопште не укоријенити и умрети.Погледајтепрофесионалци који могу да обезбеде потребан садни материјал.

Да би младунче требало да се укорени и расте без болести, при одабиру, обратите пажњу на правила за селекцију садног материјала током репродукције ораха од стране младица:

 1. Добра садница има развијен коренски систембоље од дебла и грана.Обрнуто указује на кршење вегетације, што смањује вјероватноћу успјешног узгоја такве саднице.
 2. Избегавајте да купујете саднице са формираним листовима.
 3. ​​
 4. Не би требало бити оштећења или сумњивих трагова на кори дрвета.Њихово присуство може говорити о поразу болести, штетних организама и другим проблемима који смањују стопу преживљавања саднице.

Приказ мале бриге и опреза омогућава вртларима да избегну грешке и узгајају плодна стабла без непотребних брига и губитка времена и финансија.

Канадске орахове треба купити у специјализованим расадницима

Садња и нега

Саднице се налазе у земљишту које је добро дренирано, удаљено од токаподземне воде и има неутралну или ниску киселост.Млада нутле посађена је у земљу без журбе, јер је неопходно постепено распоредити сваки ниво ризома дуж претходно припремљеног продубљивања, а затим их посути по површини земљом.

Да би се обезбедила додатна стимулација за хоризонтални раст корена, који је тачан за ову врсту дрвета, дно јаме је обложенофилм спречава раст корена.

Гиант Нут, који расте на лицу места, не захтева много бриге и поштовања, али да би се одржала млада садња неопходно је да се гарантује стабилно плодоносење и да се стабло стимулише да почне да производи раније и више.У главним мерама за негу матица:

 1. Редовно заливање се врши преко целог подручја које заузима круна.На 1 квадратни метар простора утрошено је 2 канте воде.
 2. Редовно храњење у јесен и пролеће.У јесен се користе фосфор и калијум, у пролеће се користи амонијум нитрат.

Они вртлари који желе да сачувају све карактеристике сорте што је више могуће могу користити пресађивање, које се у својој технологији не разликује од цијепљења других плодних усјева.62диван орах који ће не само задовољити моћном круном, већ и стабилном богатом жетвом, која у потпуности оправдава сва очекивања вртлара.

Умерен ниво влаге у земљишту и прихватљива нутритивна вредност земљишног ресурса у којем је засађен орах омогућит ће вртлару да досљедно прими обилну жетву са својих ораха.