Карактеристике крушке Елегантна Ефимова крушка

"Елегантна Ефимова" у 2016. години слави своју 80. годишњицу.Донио га је Виктор Ефимов у Москви 1936. године, прешавши сорту „Клаппов љубавник“ са „Тонкаетком“.Успео је да уради оно што су вртлари-фармери хтели да добију биљку која је имуна на температурне флуктуације, отпорне на мраз, чији плодови нормално сазревају и без сунца.Крушка Ефимова има и друге особине, једна од њих се односи на жетву.Плодови се сијеку из зеленог дрвећа.Зашто је ово потребно, ускоро ћете сазнати.

Плодови сорте Елегант Ефимова су веома лепи

Сорте крушке “Елегант Ефимова”

Опис сорте Ефимова га класификује као касно лето, ближеаутумн виев.Биљка има многе предности, иако није међу сортама које су посебно популарне међу баштованима.

Карактеристике дрвета

Крушка “Елегантна” јака, круна пирамидалне биљке, средње густине.Црохн, као и дебло, интензивно расте.Гране које формирају костур дрвета, гранају под правим углом.Прекривени су сивом кором, вањска површина коре је глатка.Изданци су равни, покривени смеђом коре, ближе смеђој боји.На њима готово да и нема зрелости и лентикула.Опис лишћа их карактерише као велике, овалне, са краћим врховима на крајевима.Боја листа је засићеназелена са сјајним сјајем.Површина је глатка.Јаки листови велике величине - особина сорте.Они штите зреле крушке од јаких ветрова и кише.

Листови сорте Елегант Ефимова су велики, кожасти

Пре зиме, распршени листови се не могу уклонити, јер покривају подземно земљиште са густом тепихом и обезбеђујуДодатна заштита коријена од мраза.

Ефимова крушка цвета у белој боји, цветови су бели, средње величине, али мирис излази неколико метара.Опрашен пчелама, мораш имати више других крушака-опрашивача дрвећа.

Боја разноврсности Елегантна Ефимова

Воће

Сорта је добила име "Елегант" за естетику воћа.Крушка глатка, правилног облика, са предивном црвеном бојом, равномерно сипање коже.

Плодови су средње величине, тежине до 125 грама, ау плодним годинама тежина плодова може досећи и до 185 грама.Отргнуте су са дрвета са зеленом, календарска зрелост се јавља у последњим данима августа или почетком септембра.Онда би Ефимова крушка требала лећи 2-3 недеље, након чега се може јести.До почетка зрелости потрошача, добија прелепу сунчану боју, црвена боја постаје засићена.

Опис сорте „Елегант“ препоручује уклањање незрелих крушака како би се повећао њихов рок трајања и не поквари укус.

Плодови Елегантног Ефимова на дрвету

Њихов укус је сочан, уравнотежен, присутан у њемукиселина и слаткоћа, трпкост у укусу није.Месо је ближе крем боји, густој структури.Кушање крушака на 4,5-4,7 бодова, а укусне особине - на 4 бода.

100 грама воћа крушке Ефимов садржи 10 грама шећера и 13 мг воћних киселина.Низак садржај шећера омогућава људима са дијабетесом да их једу у малој количини.

У резу, месо је снежно беле боје, са ружичастим рубом од 1 мм на кожи.Кожа је мека.нице

Продуктивност

Сорта „Елегантна Ефимова“ улази у репродуктивну фазу 7-8 година након садње у отвореном тлу.Крушка доследно даје висок принос - пољопривредници узгајају 30–35 тона по хектару од одраслих стабала.Плодови нормално сазревају и сипају сок, без обзира на број сунчаних дана.Чак иу облачном времену крушка доноси воће, плодови не губе свој укус.Једина ствар која утиче на време - на време жетве.Уз промјењиво облачно и сунчано вријеме, крушке се беру почетком септембра, а на сунчаном љету дозријевају 20. коловоза.Ако се плодови из ефимовског узгоја не убиру на време, али остављају да дозре на дрво до стања зрелости потрошача, месо ће стећи вискозитет, постати водено и распасти се.Крушка се чува у тамној хладној просторији на температури од 0 степени.

​​

Максимални принос се јавља 7-8 година

Воће је погодно за складиштење у фрижидеру.Просечно време складиштења је 2-3 недеље, максимум је месец дана.

Предности сорте

Крушка Ефимова има неколико конкурентских предности у односу на друге јесенске хибриде:

 • "Елегант" је једна од најбољих зимско-издржљивих сорти, може се узгајати на домаћинствима у хладним подручјима.
 • Плодови се не кваре и не падају са дрвета јер их уклањају док не сазрију.
 • Чак иу регионима са суровом климом, крушка задржава своју предивну презентацију и укусну боју.
 • Током складиштења плодови не губе сочност и оригинални укус - постаје засићенији.Г
 • Русх се може транспортовати на велике удаљености без страха за оштећену трговачку одећу.
 • Воћне биљке производе богату жетву чак и након јаких мраза и без загријавања.
 • Сорта Ефимова не захтева посебну бригу.

Садња и ђубрење крушака - шема

Брига о дрвету

Опис бриге за младе саднице фокусира вртларе на неколико тачака:

 1. Биљке добро расту на пространим сунчаним подручјима.Могу се садити у сјенама, али плодови ће бити мали, количина киселине у њима ће се повећати.
 2. Није могуће садити дрвеће у подручјима са блиским подземним водама - стајаћа вода у земљи је опасна ако је коријенски систем труо и садница је уништена.Са вероватноћом поплаве, препоручује се изградња брда за постројење.
 3. Крушке обожавају црно тло, али добро расту на глинастом и пјесковитом тлу, ако се редовно оплоде.
 4. Обилно наводњавање воћадрвеће не треба - довољно 20-30 литара воде једном недељно. У сушним периодима, учесталост наводњавања се повећава.
 5. Сваке године сече суве гране и формира круну. Пазите да гране не додирују тло. Резидба је превенција морбидитета и продуктивна мјера за повећање приноса.

Обрезивање крушака у пролеће пре почетка протока сока

Болести

Стабло крушке овог узгоја је јако имун на красту, труљење плода, рак и бактеријске опекотине. Његови листови и плодови не утичу на жучне гриње и друге штеточине: у целој историји селекције није забележен ниједан такав случај. Превентивно прскање и третман биљке није потребно, пољопривредницима се препоручује да га изврше у изузетним случајевима када су суседна стабла у врту погођена штеточинама.

Профилактички третман врши се по истој шеми као и за остале врсте крушака: прскање раствором урее или аналога у прољеће, бјељење стабљике кречним малтером два пута годишње, правовремено уклањање болесних и сухих грана, изданака.

Није потребно омотати труп и гране стабла пре зиме, у тешким зимама то се може урадити за младе биљке.