Вилд Булл Типес Краве

Домаће краве и бикови већ су постали дио наших живота. Чак и становници града знају како изгледају, и више него једном су видјели те животиње у селима, испашавајући путеве. А ко је био предак домаћих крава и бикова?

Водени бизони се широко користе у пољопривреди

Тоурс

Познати дивљи шумски бик је обилазак, предак домаће стоке.

Станиште

Живели на источној хемисфери:

  • широм Европе;
  • Северна Африка;
  • Мала Азија;
  • На Кавказу.

Међутим, он је био истребљен. Само у шумама централне Европе остало је мало ових бикова. 1400. године сусрели су се на територији Бјелорусије, Пољске, Литве.Али и тамо се број животиња смањивао сваке године, а 1627. године, посљедњи представник ове врсте је умро.

Изглед

Како изгледа чувени дивљи шумски бик? Била је то животиња тежине до 800 кг. Висина је 170-180 цм, а на глави су били рогови. Зрели мужјаци су црне боје, али иза леђа је био орнамент -уска бела пруга.Женке и млади били су смеђи са црвенкастим нијансама.Они су радије живјели у шумским степама, али су се поступно преселили у шуме.Јели смо траву, пуца.Окупљена у стадима.

Реконструкциа поавлениа тура

Бисон

Бикови се свързани.Чувени амерички бик је бизон који је био власник Северне Америке.Овде су живеле огромне стоке ових животиња.Нису имали природних непријатеља, осим вукова, и чак нису могли победити одраслу животињу.Али први Европљани су убијали животиње, тако да мјештани нису имали извор хране.Број животиња пао је са 600 милиона на 835.

Сада се број бизона повећао - до 30 хиљада.Али дивље животиње у Сједињеним Државама и Канади неће бити пронађене.

Изглед

Бизон је различит по снази и величини.Његово тело је до 3 м дужине.Прекривен је сиво-смеђом вуном.Одликује се густином и дужином.Дакле, бизони се не смрзавају зими.Леђа су украшена грбом.Глава и врат су тамнији.Бикови су већи, њихова тежина је до 1,5 хиљада кг.

Хабитат и храна

Живи в Северни Америка.Изаберите равна подручја, али се налазе иу шуми.За њих је главна ствар имати извор хране.Они се хране травном вегетацијом.Зими копајте сопствену храну испод слојева снега.За живот бирајте она мјеста гдје је густа вегетација.Живе у стадима: мужјаци - одвојено, женке са теладима, такође одвојено.У главном стаду - најстарији мушкарац.

Бисон - северно-американски дивлиј бик

Европски бисон

Изглед

Овај сувремени мамут је животиња чија дужина тијела достиже 3 м, а висина му је до 2 м, а тежина му је до 1 тона. Боја длаке је тамно браон. Коврчаве косе украшавају главу, груди и рамена, предње ноге. Грива мушког узорка је упадљива, није толико изражена код крава и телади.

О животињи

Бизон лако може савладати препреку од 2 м. Он нема природних непријатеља. Они имају оштар мирис и слух, али је њихов вид слаб. Једите траву и лишће дрвећа. Живи у стадима. Ако постоје два кандидата за мјесто лидера, то се рјешава борбом. Губитник одлази. Бисон живи 30-40 година.

Европски бизон може пливати и скакати високо

Иак

Главна декорација животиња су рогови. Дивљи бик са огромним роговима је јак. Ова подврста бикова је припитомљена у првом миленијуму. Домаћи јаки нису тако велики као дивљи, њихов карактер је мирнији, бојање је другачије.

Изглед

Висина јака на гребену - до 2 м, дужина - 4 м за мушкарце. Женке су мање: дужина је до 2,8 м, а висина 1,6 м. На леђима је грба. Рогови су дуги, гледају се у страну, а онда су савијени, дуги су и до 95 цм, коса је дуга и испуцала, потпуно покрива ноге бика, смеђу или сивкасто-црну, а на њушци су видљиве беле тачке.

О животињи

Дивљи јак није проучаван, јер ова подврста живи само тамо где нема људи. Сада се налазе само у планинском Тибету. Али није их много остало. Живе у стадима или породицама, стари бикови воле самоћу. Очекивано трајање живота је 25 година.Врло је мало дивљих јака остало,јерони умиру у областима које су људи овладали. То су дивље и јаке животиње.Тибетанске хронике говоре о њима као о животињама опасним за људе.Он не оклева да нападне особу која га је напала, па је такав лов смртоносан.Убити га није лако, јериак харди

Дивљи јак пажљиво избегава људе

Гаур

Највећи дивљи бик је гаур.Ово је такође ретка животиња.Они живе у Индији, има 30 хиљада Гаура, у другим земљама има мање - само неколико стотина.

Изглед

Највећи бика импресионира својом величином.Његова висина у гребену је 1,7 - 2,2 м, а тежина му је 700-1000 кг, али има и појединаца тежине 1,3-1,5 тона, а женке су нешто мање.Рогови су такође огромни, до 90 цм, у облику полумесеца.

На полеђини је гребен који се протеже од рамена средине тела.

Кожа је тамносмеђе боје, прекривена кратком косом.Старији мужјаци су црни.Горњи део главе је мало светлији.

О животињи

Активно током дана, али тамо где има много људи, они више воле да буду будни ноћу.Женке и телад живе у стадима, а мужјаци живе сами.Хране се травом, биљкама и плодовима.У врућини се радије скривају у сјени дрвећа.Живи до 30 година.Природни непријатељи су тигрови и крокодили.

Гаур може да тежи до једне и по тоне

Буффалоес

То су такође јаки и смели велики бикови.Постоје 4 врсте бизона:

  1. Африканац.
  2. Индијка.
  3. Дварф (аноа).
  4. Тамарау.

Афрички бивол

Највећа подврста међу бизонима.Његова тежина може да достигне 1200 кг, али то је ретко.Висина је релативно мала - 1,5-1,6 м. Неке подврсте су много мање од ових величина.Мужјаци су увијек већи од женки.Боја длаке је црна.Имају слаб вид, ослањају се на свој мирис.

Афрички бизон не види добро, стога га води нос

Индијски бивол

Дужина одраслих је већа од 3 м, а висина достиже 2м. Тежина у просеку око 900 кг, али понекад и више.Дужина рогова достиже до 2 м, усмјерена су уназад и изгледају као полумјесец.Сада нема много представника ове врсте, јерчовек уништава њихово станиште.Ови дивљи бикови трче у траву рано ујутро или увече.У поподневним сатима више воле да се сакрију од врућине, урањајући у течно блато.

Живе у стадима, али стари бикови воле усамљеност.

Тамарау

Ово је животиња из рода воденог бизона, која се од њих разликује по свом малом расту и облику својих рогова.Висина му је 106 цм, дужина тела је 220 цм, тежина је од 180 до 300 кг.Боја коже је црна или тамно смеђа, а на полеђини је видљива тамна линија.То је угрожена врста, стога заштићена законом.У заточеништву се не размножавају, тако да се број животиња сваке године брзо смањује.Главна пријетња је недостатак станишта за ове животиње.То су појединачне животиње, женке и телад живе у групама које трају током цијеле године.

Тамарау е филипински бизон

Аноа

Најмна бик е аноа.Дужина његовог тела је само 160 цм, ивисина - 80 цм, мужјаци теже 300 кг, женке 2 пута мање. Они су без длаке, кожа је обојена смеђом или црном. Под претњом изумирања.Ова животиња је заштићена законом, али ловокрадице их пуцају како би их продале туристима.Стога се број становника смањио за 90% (од 1079 до 1994).