Опште карактеристике лук сорте Батун Онион

Пољопривредници преферирају вишегодишњи батун због својих квалитета, као што су: висока отпорност на мраз, добра клијавост, недостатак влаге и нежност укуса.Сорте лука Батун захтевају оплођена хранљива земљишта, углавном црно тло, иловаче и пешчана тла, и сунчано светло.Богато заливање је неопходно биљци тако да су листови сочни и мекани према укусу.Узгој луковице се одвија неколико година на истом мјесту.Ако квалитет прати појаву корова у ризомима, лук батун може расти на једном месту са добробити до седам година.Приликом кувања користите стабљике и листове биљке.

Лук батун разликује отпорност на мраз

Опис постројења

За добијање сочних зелених фармери одрастају.Биљка је вишегодишња врста садње, али се узгаја и за једногодишњи усев.Стандардни лук као жаруља, луковица нема.У тлу расте тзв. Псеудобулб.Крхки лист биљке досеже висину од око 35-45 цм и пречник 1,5-3 цм.Дечја грана се састоји од 4-7 листова.Дуготрајна садња квалитетном негом расте и до 10 година на истом месту.Пољопривредници обиљежавају врхунац жетве у четвртој години раста.

За присиљавање лука лук се ископава из земљеса земљом за наношење на прозорску даску, у малом стакленику или стакленику. Биљка са лакоћом преноси ниске температуре до -30 степени.Одмах након што се снег отопи и земља се отапа, лук батуна испушта прве листове. Сама пера могу издржати мраз до -6 степени испод нуле.Биљка добро расте на температурама од -2 до +20 степени. Репродукција се дешава због обилног броја семена или уобичајене вегетативне методе, у којој се грм дели.

Постоји неколико врста биљака, као што су руски, кинески, вишеслојни и јапански. Подврсте се разликују по броју и боји лишћа, степену гранања и висини грма, укусу и по економским показатељима као што су рана зрелост и принос по сезони. Пољопривредници примећују рану зрелу подврсту, као салата и април. Мајске подврсте припадају касном сазријевању.

Русскиј - ето сорта черниј батун

Садња луковице

Као и код лука, лук батуна олакшава гајење. Пољопривредници гаје батун још у рано пролеће или у лето. Ако температура ваздуха није прениска, слетање се врши у фебруару. У овом случају, берба је већ средином лета. Ако вам требају свеже зеље у рано пролеце за следецу сезону, онда одсеците преостале листове до поцетка августа, а затим водом, ставите додатни облог, пажљиво посипајте земљу мотиком. Биљка ће бити напуњена хранљивим састојцима и прије доласка зиме, а прољеће ће дати добру жетву.

Садња нормалног калибрираног сувог семена врши се почетком марта.У случају неколико усјева током летње сезоне, сјеменкама је потребна одговарајућа обрада.

Сјеменке су претходно натопљене водом, након што су семе мало проклијале, требало би их осушити и посијати.Оптимално сејање сјемена на удаљености од 35 центиметара.Дубоко у земљиште семе се поставља на 1,5-2 цм.

Семејки Батун треба да се натопи пред засадаване

и бирајте погодно место за биљку.Земљиште треба да буде са органским ђубривима, добро пролази влагу.Свијетло сунце доприноси сушењу биљке, преферира дјеломичну сјену за садњу.Лук добро расте поред ограде или дрвећа у врту.Када сунце гори, перо постаје жуто на прамцу, зашто би га поставили у пенумбру код куће.

Зелени обилно расту у башти у којој су расли кромпир, мрква или парадајз. Избегавајте места на којима је претходно растао лук, јер су штетни патогени остали у земљи.Биљка воли обилно залијевање, али није потребно преливање, тло не треба поплавити, гдје се снијег дуго топи, или киша стално тече.

Могуће је засадити биљку зими на прозорској дасци, као садницу.Уз квалитетну негу, семе ће бити високо до краја зиме.У зимском периоду можете узгајати биљку на балкону куће, пресадити је на прољеће на парцелу када се загрије.Винтерслијетање ће се задржати на прозорској дасци на балкону, можете га узгајати с одијевања и његе.Користи од сорти као што су април или мај су опипљиве.Можете да седите на прозорској дасци на јесен, током целе зиме.Можете узгајати перо и пресадити га у пролеће када добије снагу.Неће бити штете, користити само за април или друге подврсте батуна.

Батун на лубове може да се произведе на садиките на окна

Припреме на заселка

За засадаване на лук, предпочинка на постелата е неопходна.За неколико недеља за садњу, органска ђубрива треба да се стављају на вртни кревет, као што су: компост, дрвени пепео, зрели стајњак.Користите минерална ђубрива као што су: фосфор, азот, калијум.

Темељно ископајте тло, а затим поравнајте.Изведите редове с размаком од 25-30 центиметара.Семе се поставља на дубини од 1,5-3 цм.Додајте у корито тресета.

У јесен је земља хладна, биљка неће расти, ау наредном пролећном периоду ће семе проклијати.Батун је сорта отпорна на мраз, тако да ће презимити чак и на највишим температурама без густог покривача.Када је вруће, влажите земљу, док зеленило губи влагу, перо постаје жуто.Жуте боје, па чак и пресушују, нема користи од таквог зеленила.Одржавање тла је неопходно за батун, зашто је потребно пратити његово стање како би батун донио максималну корист.

Бат-лук на сунце излежава и суши

Брига за лук

Важно је размотрити опасности за биљку пре него што је узгаја.Батун ликедруге врсте лука, вребају опасност од штеточина и болести, због чега му је важна брига. Опасности за лук су: гљивичне болести, лук и мољац. Постоји низ правила, под којима ће пољопривредници добити богату жетву за сезону.

Да би се избегла појава штеточина и елиминисала биљна обољења, требало би извршити одређене радње:

  • Обезбедити обилно залијевање, али не и влагу и опаке кревете;
  • Уклоните све корове и држите врт од задебљања;
  • проширити прах горушице у башти да би одвратио штеточине;
  • Пажљиво отпустите тло;
  • Жетва на време.

Жетва као годишња биљка слиједи прољеће сљедеће сезоне. Ако се жетва обавља на вишегодишњој садњи, лук се у прољеће сијече 1-2 пута, а онда у јесен. Зелено перје се реже, а до висине од 25 центиметара. У августу, док скупљате семе, уклоните цветне стабљике и лишће.

У овом тренутку, батун почиње период одмора, који траје 1,5-2 мјесеца. Тада се биљке хране пуном комплексном минералном ђубривом, ослобађајући размак и залијевање.

Након неколико недеља, биљке ће почети да расту и даће младим зеленима у септембру, максимално у октобру месецу. Држите врт чистим, тако да биљка добије довољно свјетла и влаге у прољеће и љето, тада ћете добити обилну жетву.