О Баку голубовима Голубови

Баку голубови су се раширили на територији бившег СССР-а.Родно место ових птица је Азербејџан, град Баку, отуда и име.Приликом узгоја ове пасмине, узгајивачи голубова нису били вођени изгледом птица, већ њиховим борбеним својствима.

Баку голуб је популаран на територији бившег СССР-а

Изглед и карактеристике пасмине

Изглед

Први људи у Бакуу, узгајана 50-их година, није ударила својом љепотом: неозбиљна, погрбљена, с ружним ходом, која се кретала на кратким ногама.Али у зраку су радили чуда.А сада су неки узгајивачи голубова увјерени да ружна птица има боље године и борбу.Али током година њихов изглед се променио. Али неколико деценија, љубавници су радили на њему, сада су ту и бијела и црна, са жутим мрљама, црним са жутим очима, итд.Ту су цхубати и босоноги.Али главна ствар за ове птице није изглед, већ способност летења високо и дуго, и показивање у борби.Међутим, опште карактеристике пасмине су остале:

 • глава је овална, понекад глатка и са предњом страном;
 • кљун танак и раван, благо савијен;
 • врат је кратак;
 • тело затегнуто, леђа у подручју рамена су широка;
 • перјеуз тело птице.

Узгајивачи голубова нам кажу да ако држите птицу у руци, имате осјећај да у вашој руци има глатке шљунка.

С развојем пасмине, појављивање голубова из Бакуа постајало је све естетскије

О раси

Узгајивачи голубова воле бакунијце и зато што су непретенциозни,отпорна на болести.Али најважније је да је њихов квалитет лепа борба која очарава.Сваког дана млади голубови побољшавају своје способности, а најважније је посветити вријеме тренингу.Прво, он се спушта на реп са лепршавим крилима, који се брзо претварају у године.Понекад ће ово морати чекати годину дана, али дешава се да пилић савладава све за 2 недеље.Све овиси о педигреу птице.На небу голубови троше рекордан број сати: од 2 до 12. Црни голубови праве стуб са висином од 10-15 м, обављајући 5-7 флип-флопса.Али не обраћају пажњу на боју.главна ствар су године, њен квалитет, трајање.

У литератури пишу да нису познати по црној или црвеној боји итд.голубови, и бели, који надмашују остатак у борбеним својствима летења.

Ове јаке и интелигентне птице лако се размножавају.Голуб полаже јаја током целе године, чак и за време митарења.Не дајте јој да то уради.Да бисте то урадили, морате очистити кућиште од "грађевинског материјала" за гнездо.Ако нисте планирали узгој становника Бакуа, пар прави гнијездо од било којег доступног материјала.Пређите на друго место и неће радити.

Баку голуби се распространавает весно

Врсте голубов Баку

Голубеводи,прелазак нових и нових врста птица.Разликују се у боји, присуству или одсуству перја на ногама, али задржавају свој летни квалитет.

Голубови Чилеа

Голубови чилија се од других разликују необичним перјем.Постоје и црне и црвене птице. Али свако има необичну главу - шарено.Истичу се за свој лет. Разликовање карактеристика голубог чилија:

 • Изградња тела је значајна по својој снази;
 • харди;
 • средни;
 • глава лагано растегнута, можда предњи;
 • жуте очи, капци бијели;
 • физичко тијело издужено, крупно масивно;
 • на стопалима (2-3 цм).

Разноврсност Чиле се разликује по пјегавој глави

Мермер

и тако даљеТачна боја је у којој су тачке равномерно распоређене, без монохроматских пера и великих мрља исте боје.Изглед је сличан чилију, али ти голубови су лепи.По боји перја одредите старост птице.Код пилића, мраморна боја је светлија, са сваком мољом се потамни.

Ако направите пар мермерних женки и обичног голуба, пилићи ће такође бити мраморни.

Врат

Лепоту и милост погоди друга сорта - врат.Структура тела је вретенаста, издужена, висина је 35 цм, а боје су најчешће беле, а на леђима је шара на врату.Боја је црна, црвена, сива или жута.Постоје 2 врсте голубова:

 1. Гривацхи
 • вратмали, али моћан;
 • на глави чела;
 • очи су црне, без капака.
 1. Бели врат
 • издужено тело;
 • има главу на глави, али ретко;
 • очи боје трешње.

Баку Пигеон.

Блацктаилс

Голубови су сами по себи једнобојни, различитих нијанси, али црно перје је видљиво у репу. То је њихова главна разлика у односу на остале голубове из Бакуа. Перје је црно и црвено.

Развој квалитета летења Баку голубова

Они воле Баку голубове јер изненаде све у зраку. Али да ли су све птице способне и како да развију свој таленат?Требало би да буду годинама, да им је потребна редовна обука.

 1. Прије слања птице у годинама, мора бити добро храњена.
 2. Што раније голубове шаљете годинама, то боље. Голубове можете возити у доби од 30 до 40 дана, али касније се дозвољавају рокови (50-60 дана). Али није потребно одлагати, јер Ако почнете да их возите за 6 месеци, не треба очекивати да ће они ићи брзо у годинама, процес ће бити дуг и успех није загарантован.
 3. Ако клаонице у Бакуу почну да „куцају“ прерано (после 5-15), онда обично следеће године после пресађивања, мењају стил игре. Стога је стабилнија за оне који су започели "игру" у солиднијем добу, на 5-7 мјесеци.
 4. Стил "игре" Баку-голуба може се формирати до 2-3 године. До овог доба не можемо бити сигурни да његове одличне особине неће нестати након пресвлачења. Дакле, племе треба да узима само доказане голубове,које су стабилне године. Тада ће нова генерација испасти онако како сте жељели.
 5. Ако јурите младе људе, можете одмах ослободити 20-30 птица. Али у литератури пишу да је пожељно одвести људе из Бакуа до 7-8 птица. Али ако имају сличне године и стил игре, могуће је 13-15 комада.
 6. Зими се голубови могу ослободити, али нису пожељни. У ово доба године, они често падају у руке предатора. Када излегну пилиће, такође им је боље да их не пуштају ван, иначе ће морати сами да хране младе.