Карактеристике кинеске препелице препелице

Сликане препелице обично се називају најљепша птица врсте.Ова врста птице је декоративна врста због свог природног изгледа.

Осликана кинеска препелица

Боја и величина птица код мужјака и женки кинеских препелица су изразито различите.Мужјаци се одликују смеђом бојом грудног коша и затиљка, на којима се налази црна граница.Пролази дуж врата, уоквиривајући бело перје.Врат женке је беле боје.

Опис пасмине

Осликана препелица прихвата мешовиту боју: тамно сива на врху, груди црвена, а грло има узорак црних и белих цветова.Боја кљуна је црна, а шапе су наранџасте.

Женке кинеске препелице имају сива пера на леђима и смеђа пера на грудима, перја по целом телу имају смеђе врхове.

Величина кинеске препелице препелице је четрнаест центиметара, а реп је дугачак три и по центиметра.Боја мушке главе има нијансе плаве.Боја перја обојана препелицом разликује се од сребра до браон.

Ова врста је пронађена у Јужној Азији и Аустралији.У дивљини граде гнијезда на тлу, сакупљајући лишће и суху траву.

Представници кинеских врста препелица живе у паровима, а мужјак активно учествује у узгоју младих птица.Гнезде на ливадама.Изабрати место забудуће гнездо, мушкарац преузима дужност да заштити територију и заштити потомство. Мужјаци показују велику бригу за своју зену, нудеци јој храну пре него сто поцнете да једете.

Њихов глас је тих и пријатан.

Мужска и женска обојена препелица

Одржавање дома

Узгој расе се заснива на садржају препелица у групама тако да има више женки по мушкарцу.Изградити ограђене просторе у грмљу и на трави, ау другим условима кинеске препелице не излежу јаја.Приликом полагања јаја, женка дува до десет јаја обојених у маслинастој боји са црним тачкама. Процес инкубације ове врсте траје око четрнаест дана.

Пилићи након рођења имају мале величине, али расту изузетно брзо и трећег дана живота имају перје. Две недеље после рођења млади кинески препелаци могу да лете. После два месеца од тренутка рођења, појединци су већ у стању да се репродукују. Природно излежени пилићи се хране храном за јаја и маком. Ако су се јаја излегла у инкубатору - подучите пилиће да користе кљун, стварајући поклапање у подручју за храњење, звук кљуцања.

Кинеска препелица ријетко лети, углавном трчи. Узмите у обзир ову особину приликом изградње кавеза за птице.

Одржавање кинеских птица захтева присуство у кући више заклона и један затворени угао. Таква конструкција је због чињенице да се чувајуУ случају агресивности међу појединцима, ови затворени углови ће постати мјеста склоништа. Направите велику површину пода тако да кућа не постане скучена и узмите у обзир број птица и њихове величине приликом израчунавања дужине и ширине.

Кинески препелици требају пространи кавез

Посебност садржаја кинеске расе је њихова реакција на страх, они лете вертикално према горе. Узмите у обзир овај тренутак када градите кућу, препелице често туку главом у таквим тренуцима. Горњи део кућишта можете да победите меким материјалом да бисте избегли повреде, али да не бисте смањили осветљеност. Изградите кућу на бази да висина мора бити најмање метар.

Кинеска храна за препелице заснива се на:

  • житарице;
  • инсекти;
  • свеже зеље;
  • храна за јаја;
  • храна за животиње:
  • црви и мољци.

Да би окупали кинеске препелице, ставите каду са песком у посебан део кавеза. Купатило мора имати високе перле.

Птице се хране три пута и четири пута дневно. Излежавање јаја птица врши се у ограђеним просторијама, претходно припремљеним гнездо у продубљивању пода, у одвојеном делу ограђеног простора.

Пилићи за исхрану се заснивају на храни са високим садржајем протеина.

Чести су случајеви када женке саме не излежу јаја. Из тог разлога, инкубатор треба да буде ускладиштен у близини.

Посебне карактеристике врсте

Ова сорта није обдарена извјеснимразлике, са изузетком изгледа препелице и јаја за валење.

У групном оплемењивању, пилићи се излежу у инкубатору

.

Пожељно је да се држе у паровима, јер је то својствено њиховој природи.И градите кавезе на травнатом поду, где могу сами градити своја гнезда.

Осветљење које воли је природно, али претјерано мрачна соба неће повољно утицати на њихов развој.Исхрана мора да садржи све потребне витамине и минерале.Ако их држите у паровима, инкубатор није потребан.Али, када се држе у групама, женке неће саме излећи јаја.

Ова врста препелице је најмања и најљепша.Појединци кинеске препелице могу да живе до десет година када се чувају у дивљини.

Додајте суплементе витамина Д својој исхрани и препустите препелицама могућност да ходају напољу и на сунцу, или проветрите простор и направите вештачко светло. Спријечите пропуха и редовно чистите кућу.

Ако држите кинеске препелице у паровима, они сами излежу јаја

Ради бољег варења хране и правилног рада једњака, ставите их одвојене здјеле пијеска и шљунка..и промени воду.

Током периода полагања јаја, женке добијају храну са највећим садржајем минерала и витамина.ФорОво може користити феед. По завршетку полагања јаја, птице требају одмор. За то, женске препелице се пресађују у посебан кавез са меком храном и дају јој храну за зрно. Смањите трајање осветљења у засебној ћелији.

Неки пољопривредници чине просторије посебно тамнијим од уобичајеног и смањују температуру стамбеног простора. У ту сврху, у хладној сезони, можете ставити своје мјесто притвора на балкон.

Ако је ваша птица исцрпљена од излегања јаја, урадите лагану масажу трбушне шупљине и подмажите клоаку. Поред тога, дајте јој раствор имунофана и додајте калцијум глуконат.

Ни у ком случају не додајте зоб житу, препелице не пробављају ову врсту зрна.

Ова врста препелице се не користи у сврху добијања меса или јаја, јер немају високе показатеље о тим параметрима.

Они нису претјерано брижљиви.