Карактеристике патке пасмине Агидел Дуцкс

Агидел патке су брзорастуће месне пасмине које су добиле опште име бројлери.Птице ове пасмине су једноставно универзалне.Добро су развијени у оплемењивању ћелија у индустријским постројењима и фармама домаћинстава у којима се користи слободна испаша.Пре него што су узгајивачи успели да узгајају ову расу, морали су напорно да раде.Да би се то постигло, било је неопходно стално прелазити представнике различитих раса, укључујући и пасмине као што су индијски тркач, преварантски, а такође и супер М. Боја перја је потпуно бела.

Агидел патка је нова пасмина броилера

Зашто су Агидел патке добре?

Зашто индустријалци и приватни предузетници најчешће узгајају Агидел патке?Пошто јата ових патака практично нису погођена многим болестима које изазивају много невоља, како пољопривредним радницима, тако и појединцима који узгајају живину.Чак и таква подмукла и страшна болест као што је леукемија не угрожава појединце са тако романтичним именом.По природи, ове патке су мирне, мирне, чак и племенитеНемојте правити непотребне покрете, немојте се буцати, као неке друге врсте патака.Делимично управо због своје смиреностикарактера, они добијају до 3 килограма тежине за пола године и прилично су погодни за клање.

Агидел добива тег 3 кг за првих 6 месеци живота

Храњење и држање живине

\ т

Још један велики плус ове пасмине је да стада не захтева мешавине високих калорија. Карактеристично је да чак и мало одрасли пачићи могу да се хране целим житарицама.Ако је птица „на слободном хлебу“, онда ће пронаћи све што је потребно за свој развој на самом пашњаку.Ако нема могућности да се јата ослободе на зеленој трави и језерима, онда више треба да падне у хранилице:

  • свеже зеље;
  • водена лећа;
  • плеве;
  • додати зрно и сено.

Ова врста птица не пати од апетита, чак се могу назвати "глутонима" (али брзо расту!), Тако да не би требало да ограничавате храну. Зими се птица храни 2 пута дневно, када патке почну полагати, узгојни фонд се пребацује у храњење 4 пута. Важно је узети у обзир да прије сезоне парења, да бисте добили квалитетно јаје, пажљиво пратите хранидбени оброк. У овом тренутку, птица треба да добије довољно минералних додатака, витамина, тј. све потребне хранљиве материје.

Патка није пилетина, и зато захтијева пуно воде за нормалан развој, иако може и без природног рибњака.

Ако се стока држи у затвореном простору, неопходно је обезбедити јој довољно воде, која се сипа у ниске контејнере, тако да се птица може лакомогао је добити. Патке воле да се прште и често једу када једу храну. Зато пазите да на поду куће буде довољно сламе, а под је сув! Ако је ходање, онда би требало да се организује барем мала купатило.

Дуцк Агидел захтева барем мало купатило

И још једна нијанса. Препоручује се држање стоке у малим јатима. Да бисте то урадили, раздвојите заједничку живинарску кућу са преградама, које су довољно високе 70-80 цм. Гнезда се трајно насељавају и стоје на једном мјесту, не могу се премјестити с једног мјеста на друго. У супротном, кокош га чак може напустити.

Патке журе ујутро, и зато их пустимо да ходају рано и не исплати се. Јаја се скупљају буквално за сат времена.

Карактеристике садржаја пачића

Када су пачићи стари око мјесец и пол, плаше се људи и постају врло нервозни. У овом тренутку, чак и појава особе која их храни, брине о њима, може изазвати узбуну. Они долазе заједно, скоче једни на друге, могу повриједити своје ближње. Канџе на прстима са специјалним алатом треба скратити. Ова процедура је потпуно безбедна и не утиче на ходање, пливање и храну. Али повриједити једни друге пачиће не могу, јер канџе више неће расти.

Пачићи Агидел морају редовно да секу своје канџе

Продуктивност Дуцк

Ове патке се такође разликују по чињеници дада се пачићи излегу два пута годишње.Рођени су негде у априлу-мају, а средином лета.Пилићи се излегу на дан 28.Шест месеци касније, као што је већ речено, млађа генерација се претвара у одрасле птице, које успешно трпе зимске мразеве или се могу користити за месо.Ове патке имају још једну карактеристику за коју се вреднују.Од једне женке до 50 пачића.Сада израчунајте колико је исплативо узгајати такву врсту патака!Лако је израчунати да од једног пара за продуктивни циклус можете добити 5 или више квинтала квалитетног меса!

Масто от пасата е также вредно за дејствие, что он не поседује толики масни кожи кот патки од других паса.Садржај масти је скоро 6% нижи.Управо због тога многи љубитељи меса цијене ову врсту домаћих патака.

Када производити лице?

Чини се да је једноставно питање када птица расте!Међутим, када је у питању продаја меса са фарме, време клања мора бити јасно дефинисано.Ако се перје у потпуности формира, онда ће се у том случају труп показати као бристи, онда ће прекинути његову презентацију и учинити га мање квалитетним.Стога, прије масовног покоља треба пажљиво пратити перје птице.У то време је неопходно клање птице, јер су пера у потпуности формирана.Агидел се најбоље користи за месо у доби од два мјесеца, плус или минус неколико дана.Ако из неког разлога власници пропусте ове рокове, онда је потребно чекати 10 дана, што ће, приликом обраде трупа, олакшати и олакшати уклањање перја.

Агидел Дуцкс достигне потребну тежину на 2 месеца

Плус доле и перо

Узгој ове домаће водене птице је повољан по томе што произвођач добија и првокласно и високо квалитетно перје. Предузећа лаке индустрије радо купују перје и пух. Уосталом, патка доље по својим карактеристикама се не разликује много од чувеног лабуда доле. Не само познате и модерне јакне, јакне, постељину, направљене у цијелом свијету, већ и елитну скупу дјечју и женску одјећу. Производи пачетине су популарни у сјеверним крајевима, као иу мјестима гдје превладава влажна, влажна клима. Бум синтетичких ствари је прошао, па се становништво све више труди да дође до одеће, обуће, чак и грађевинског материјала, који су направљени од природних сировина.

Патка и перје нису само лагани и отпорни, већ и упија влагу, јер ватерфовл. Ова оловка има одлична својства измене ваздуха, што је такође веома важно.

Овде се примећују најважније нијансе које треба посматрати приликом узгоја Агидел патака. Детаљнији опис пасмине може се наћи у посебним директоријима.