Цов Инфертилити Цовс

Крава је женка, која не доноси очекиване количине млека или потомства. Овај концепт сам по себи подразумијева случајеве у којима жена није могла оплодити ни једном у одређеном временском периоду. Под овим сегментом имају на уму дванаест мјесеци.

Иалова крава је она која не доноси телад 1 годину

Опис феномена

Крава постаје малолетна ако оплодња не наступи након три мјесеца. Женка након три мјесеца рођења дјетета, а затим не затрудњавајући, такођер је свјежина. Овај тип неплодности код говеда је привремен и елиминисан је уз помоћ третмана.

За правилно организовање третмана неопходно је стално биљежити овај феномен код жена, као и учесталост тељења.

Без обзира на године, крава треба да тежи оплодњи. Када се не примећује слично за животиње, поправити знакове стерилности. Тељење за годину дана код крава треба да се спроводи стално и не сме бити случајева оплодње, са изузетком старих женки.

Као резултат недовољне количине витамина у телу, његове гениталије могу одбацити сјеме бика, као страно тијело. Инсеминација се не дешава јер жена не прихвата семе партнера. То се јавља као резултат болести унутрашњих органа и недостатка витамина.

Адекватни витамини - добра превенцијанеплодност код крава

Процес оплодње жене треба да буде под одговарајућим условима. Булл - инсеминатор је изабран са најбољим перформансама. Све се одвија под надзором тако да процес не буде нарушен и женка неће бити повријеђена, иначе ће постати влажна.

У тренутку рођења телета, родите се и наставите. Побрините се да све прође добро, али не вуците теле, покушавајући брже завршити процес. После рођења дати исту бригу женки и телету. Пошто мајка треба да буде обновљена.

Неплодност женки је елиминисана пружањем одговарајуће бриге и пажње. Пружите животињи уравнотежену исхрану, храните се умјерено и ходајте по пашњацима.

Пратити здравље жене, користећи услуге специјализованог доктора.

Узроци неплодности

Млада крава постаје једно из неколико разлога:

 • Неправилна исхрана.
 • Недостатак витамина и минерала.
 • Мале количине исхране.
 • Смањени нивои протеина.
 • Прехрањеност.
 • Погрешан састав хране, ниво шећера и протеина.
 • Неправилно организовани животни услови.
 • Рана или касна ђубрења.
 • Неадекватно организован процес муже.

Крава треба добро осмишљену дијету која садржи све потребне састојке и витамине у количинама које су јој потребне.Нема више - ништа мање.

Исхрана крава мора бити обогаћена витаминима и елементима у траговима

С оскуднимпрехрана, крава нема мјеста за узимање храњивих твари за развој властитог тијела.То доводи до:

 1. поремећаја нервног и пробавног система,
 2. поремећаја сазревања жена,
 3. промена у биоритмима тела,
 4. реорганизација репродуктивних органа,47]

Посебну пажњу треба посветити храњењу крава пре и после тељења.То не значи да се остатак времена животиња храни нечим.

​​

Култивирање крава у циљу добијања приноса млека или квалитетног меса захтева велика улагања финансија и пажње.

Развој тела краве неће се одвијати независно.Пашњаци на пашњацима животињама дају већину хранљивих материја, а зими им је потребна самостална исхрана.Надокнадити недостатак зелене хране.

Постоји одређена старост када је крава спремна за прво тељење.Пожурите до било чега.У овом тренутку, женски репродуктивни органи су у потпуности спремни за зачеће, а његова тежина и висина ће јој омогућити да носи и рађа теле без компликација.

Постоје узроци неплодности, који нису повезани са условима и исхраном животиње.То су абнормално развијени репродуктивни органи, као последица интраутериног развоја фетуса.Овај феномен има варијације, све су повезане, да женка није развила унутрашње органе и није способна да произведе потомство по природи.