Карактеристике и особине патке моардова. Дуцкс

Узгој брзорастућих патака је сада профитабилан, добијајући високо квалитетно месо. То није превише скупо, али прилично ефикасно. Ове пасмине укључују патку Милларде.

Мулард патке су веома корисне за узгој

Карактеристика патака муларда

Комбиновање мошусних патака (Индо-патке) са домаћим пасмама (често са пекиншким), произведене мулард. Према карактеристикама пасмине је стерилна, тако да нема потомака. Нема потребе за узгајањем муларда за потомство. Постоје случајеви њиховог сексуалног инстинкта, али не треба очекивати оплођена јаја. Ово је већ доказано.

Атрактивност муларда је због високе продуктивности. Ова пасмина је веома ефикасна у смеру меса. За три месеца, а понекад иу две, после това, појединац расте до продуктивне масе (4 кг). Укус меса је веома висок. Упоређујући патке муларда са домаћим Пекингом, супериорност претходног се уочава са уједначеним трошковима хране.

Моулардова јетра, коју карактерише маст, користи се за фоие грас. Да би се добила таква јетра, патке се насилно хране, расту у скученим кавезима.

Према опису, боје перја су различите и патке су мулардијечесто су декорација имања.У зависности од старости, тамне и беле боје, на врху главе је тамна мрља.После два месеца живота, тежина птице може достићи три или више килограма.Нема значајних разлика између жена и мушкараца.Понекад мушкарци могу бити тежи по килограму.

Патке и молларди изгледају отприлике исто

Узгој домаћих мачака

Узгој ове пасмине је прилично чест у Европи, као птица саколачићи за фоие грас.

За оплеменаване на домасите, съдържат мъжки и пекински врски. На додатне ефекте утичу следећи индикатори:

Сезона парења.Најбољи период за ово је средина прољећа и почетак љета.

  • Старост патки.Најбољи период за прелазак је 7-10 месеци живота.
  • Одржавање и нега током узгоја.Добра опција је да се на одвојеном месту ставе 4-6 женки са активним дракеом.Оплодња јаја се неће десити одмах, јер се у првој фази одвија адаптација птица.Тек након тога драк покрива патке.
  • Сексуалне карактеристике.Постоје случајеви када црно-бијели драк одбија бијеле пекиншке патке.У таквој ситуацији, бијеле патке су обојене тамном бојом, а потом мужјак постаје активан.

Седам дана се јаја бере за инкубацију.Пачићи се узгајају на два начина:

  1. испод кокоши;
  2. у инкубатору.

Излаз пачића испод кокоши далеко премашујеинкубатор. Кокош која се показала на доброј страни остаје још неколико година, као искусна птица.

Ставите кокош у гнијездо, на мирно мјесто. За ову корисну стару кутију, или можете да изолујете место у соби.

Кокошка може да седи до 20 пачића

Дно је прекривено сламом или сијеном. Јаја у количини од 15-20 комада стављају се под кокош. Побрините се да потпуно прекрије јаја перјем. После десет дана, уз помоћ овоскопског уређаја, проверава се оплодња јаја.Неплодна јаја су светле боје, без присуства крвних судова. Они се одмах уклањају.​​Ако се кроз јаја види крвни прстен, то значи замрзнути ембрион. Таква јаја се такође уклањају.

Неколико пута дневно кокошка се спушта из јаја да пије воду, да плива. Стога је пожељно да храна и вода буду близу. Неопходно је купати се, јер се због влажног перја јаја навлаже. Ако се јаја излегну, они се наводњавају водом, што подстиче ваљање. Пачићи се излегу 30-31 дана.

Број пачића узгајаних испод кокоши је 80-100%, у инкубатору, знатно испод -60%. Пачићи добијају на тежини. Дакле, за два месеца нарасту до 3,5 кг., А за три месеца мулардије нарасту до шест килограма.

Култивирање Муларда

Веома проблематичан процес узгоја пачића без кокошке. Да бисте постигли жељени резултат, морате се придржавати следећих тачака током култивације:

  1. Пратите собну температуру.
  2. Обратите пажњу на правилно осветљење.
  3. Да се ​​придржавају норми храњења.

Пачићи мулард требају сталну расвету

У првим данима узгоја муларда, осветљење је присутно око сата.Након седам дана се смањује, а од једанаестог рођендана можете упалити собу само шеснаест сати.Пачићи требају топлину, па је угодна температура за њих + 20-22 степена.Када је време топло, пилићи се могу шетати.У просторији у којој се налазе пачићи направите густу простирку.Погодна слама, чипс, посута кречом.Није безбедно користити пиљевину, јер пилићи могу да их кљуцају и умиру.

Само патке које су дошле на свијет не могу кљуцати саме.Њих треба подучавати.

Храњење пачића

Шта је храна муларда у процесу раста?У ветаптеках су продавани различити сетови хране за пилиће, витамине, антибиотике: прелаунцх, почевши, након почетка.Многи их користе, али постоји могућност да то ураде без ње.

Искусни фармери код куће предлажу да се пилићи приморају са слабим раствором мангана да се пилићи додају пипетом.Затим кувајте тврдо кувано јаје, мешајте га и помешајте са куваном кашом. Боље је сипати смешу на тамну површину, можете да сипате храну директно на пачиће, тако да они науче да хватају храну која се креће. Ово ће бити корисно када пливају у језеру где морају бити у стању да зграбе мушице, мекушце, кукце.Десет је довољнодана да би се добило кувано јаје са фино детаљним зрном. Независност у способности кљуцања хране се одвија довољно брзо у року од неколико дана.

Дуцклингс мулард треба да дода зелената за храна

Обогатити храну са сјецканим поврћем дозвољено је 3. дана. Након десет дана препоручује се додавање куваног кромпира.

У првих 30 дана, ефективно се храни млеком, скутом, али конзистенцијом са ниским садржајем масти. Да пачићи расту брже, корисно је додати водену лећу у старости од две недеље. Да бисте то урадили, можете ухватити водену лећу и намамити, или ослободити паче на води.

Ако се мулардија узгаја у језеру, дају им се три оброка. Месец дана касније, идите на два оброка.

У основи, хране се паткама са мешаном сточном храном, пшеницом, кукурузом. Свакако треба обогатити храну минералима, витаминима. Обогаћивање хране витаминима код куће могуће је уз стално коришћење љуски, шкољки и кречњака. Будите сигурни да имате шљунак који је слободно доступан за птице, захваљујући којима ће се храна добро пробавити. Зрно мекиње, месо и коштано брашно, оброк су веома корисни за муларде. Неопходно је да птице увијек имају приступ води, што осигурава правилан развој патака. Вода је такође потребна за испирање ноздрва зачепљених храном. У ту сврху се сипа у дубоке контејнере.

Кукуруз је важна компонента патке муларда

Одржавање кулара и припрема за клање

Брига о паткама је идентична садруге услове пасмине. Живе у затвореном простору и треба им двориште за ходање, како би се птице могле слободно кретати.

Процес узгоја је само 60 дана, са живом тежином од 3,4-3,7 килограма. У том периоду наставите са клањем. Али ко жели дуже - препоручује се да се не задржи више од још једног месеца. Требало би да знате да када се достигне 70 дана живота, тежина патака се смањује, почиње молитев, што компликује процес чупања птица.

Код припреме за клање, птице се не хране 4-6 сати, а вода се даје у малим количинама.

Да би се олакшало чупање перја, труп након клања се сипа са веома топлом водом (до 70 степени). Ако је вода хладнија, неће бити могуће уклонити перје високог квалитета, а ако се кипућа вода изгуби презентација трупа.

Да би се ефективније скупљала патка, потребно је да се опече њен труп са кључалом водом

Миллард Меат
Било који свечани сто украшаваће добро кувано месо муларда. У било ком облику, месо се показало укусно и хранљиво и добро пробављиво.Идеалан производ за исхрану, јер садржи само 20% масти. Месо садржи не само витамине Б, већ и А, Ц, Е, Д, К., такође микро и макро елементе.

Стога месо патака муларда има позитиван ефекат на људски организам.