Карактеристике казахстанске беле главе крава

Казахстанска белокрвна пасмина појавила се 1930. у Казахстану, прелазећи бикове Херефорда са материчним кравама пасмина Казахстана и Калмика.Узгајивачи су то урадили како би комбиновали квалитет месних својстава Херефорда и способност да се прилагоде локалној клими локалних појединаца.

Казахстанска бело-кравата кравата се излегува за суровата климата на Казахстан

Казахстанската белка-кравата је подигнута в смеска маса.Званично, одобрен је 1950. године. Од казахстанског говеда, нова врста је обдарена снажним тијелом, врста Херефорда је дала висок постотак меса, рано. Вањска карактеристика показује изражен смјер меса.

Спољашње квалитете пасмине

Ова врста говеда има специјализовану боју.На странама животиње црвенкасте боје, али је присутност бијеле боје на ногама, трбуху, глави, грудима.Често сњежнобијели разводи су на гребену краве, на сакруму.

Белоглави Казахстан се одликује снажном мишићавошћу и јаким коштаним ткивом.Таква својства су главна за врсту меса стоке.

Казахстанска белокрвна врста крава има издужени торзо у облику буре и равну линију леђа.

Обим груди одрасле животиње је око 1,9 метара, висина у гребену је 1,25 метара.

телад тежи 30 кг. Бикови, у својој маси, дају 850 кг., И краве - 560 кг.

Телад се храни мајчиним млеком 8 месеци. Тежина бикова када их одбију од мајке је око 240 кг. На годину и пол, крава добија до 320 кг., А бикови -400 кг. Сваког дана телад додаје око 800 грама својој тежини.

Белоглави Казахстан има јединствене особине:

  • Отпорност на болести;
  • Одлична способност метеоролошких временских непогода;
  • Јака издржљивост;
  • Прехрамбене навике;
  • вредности меса.

Казахстанска бела глава представља месо говеда

Учинак млијека и меса

Казахстанска бела глава стоке је подложна селекцији и до данас, како би се побољшали учинци. Међу говеђим врстама стоке овог типа, генерације меса и млијечних глава почеле су да се истичу. То значи могућност да од краве добијете не само месо са вредним својствима, већ и млеко. Услед тога, казахстанска бела глава се узгаја у многим руским регионима.

Њихово месо је врло сочно, са незнатним слојевима масти. Под добрим товом меса бика након клања износи 65%.

Крава, у току године, даје око 1500 кг. млеко са садржајем масти од 4%, уз добру негу и систематско ходање. Због тога се ове краве сматрају малим млеком.

Правилно храњење

За узгој говеда. Важно је да животиње остану на испаши. У зимском периоду говеда се хране силажом, сламом, концентратима. Летиглавна храна-зелена маса.

За зимниот период, треба да се залихе на сламата, како тоа претставува 60% од вкупниот оброк на храна.Треба га дати у фрагментираном облику.За побољшање исхране, слама се комбинује са концентратима или на пари са алкалним третманом.Да би се побољшала исхрана, користити коштано брашно, трикалцијум фосфат, дефлуориновани фосфат и друге додатке.

Гобији је потребна стална употреба житарица, махунарки, сијена, концентрираних смјеса, сочне хране.

Две трећине прехране казахстанске беле краве је сено

Одржавање и нега

За пољопривреднике су најбољи услови за говеда лагане зграде које омогућавајуслободно постојање животиња и отворених простора за шетњу.

Губи услови узрокују значајну месну продуктивност стоке.

Телета се идентифицирају у свијетлој просторији без пропуха.

У љето, сва стока се додјељује одређеним пјешачким мјестима и пашњацима.

Описана белоглава казахстанска пасмина је потпуно избирљива у својој бризи.

Казахстанска бела глава је веома лака за одржавање и одржавање

Где купити пасмину

Важан задатак у развоју сточарства је снабдевање тржишта месним производима.Развој говеда је важна компонента за повећање меса.

Захваљујући одличној адаптацији на било које климатске факторе, белоглави Казахстан је стекао популарност у Русији.Важна и висока вредност месаи добре радне перформансе.

Млади се могу наћи на фармама у московској регији, такођер у региону Саратов, у регији Оренбург. Али најзначајније казахстанске беле главе краве узгајају се у Цхапаиевском и Анкантинском узгајивачницама које се налазе на Уралу.Животиња ове врсте, растављена и узгојена у Тселиноградској регији је цењена.