О крунисаним голубовима

Голубови су постали дио наших живота. Међутим, ту су представници ове породице из Аустралије, из оближње Нове Гвинеје и оближњих острва, који су упечатљиви и по величини и по лепоти. Ово су крунисани голубови.

Окруњен голуб дистрибуиран у Аустралији и Новој Гвинеји

Појава птица

Крунисани голуб је краљ међу представницима овог рода, иако нам не изгледа као обичан голуб, јер већи (више попут ћурке у величини) и љепши од пауна.Ово су највећи голубови на свету, ретке, занимљиве чињенице о њима су невероватне.

Опште карактеристике

Ове птице из Аустралије и околине су упечатљиве по свом изгледу.

  • Црест. Њихова карактеристична карактеристика је грб у облику вентилатора на малој глави. Удара са посебном лепотом. Изгледа као фенси чипка, прозирна, лагана.
  • Реп. У репу је 16 перја репа. Реп је заобљен на крају, широк, знатне дужине.
  • Шапе. Шапе прекривене љускама. Прсти на шапама су кратки.
  • Крила. Крила су дуга и јака, иако их голуб ретко користи. Али масивна, ова птица добро лети.
  • Бојење. Светао, истиче се на позадини зелених биљака, незаборавних, упечатљивих.

Окруњени голубовине може се заменити са било којом другом птицом

Подврсте

Ова врста голубова има три подврсте.Хајде да разговарамо о њима детаљније.

Фонирани крунисани голуб

Разбијени круњени голуб је изван конкуренције, најатрактивнија је и најљепша птица ове врсте.Не појављује се често, живи на Новој Гвинеји, насељава се на острвима Иапен и Биак.Класификован је као рањива, ретка врста.Перје је свијетло плаве боје, али доњи дио тијела је смеђе-црвене боје.На крилу је бијела трака. Крунисани голуб је веома велик: тежина му је 2,5 кг, расте на 66 -74 цм.

Крунасти голуб са вентилатором је на ивици изумирања

Плаве очи окруњени голуб

Тежак је 2,5 кг и дугачак је до 80 цм, али је женка ове подврсте мања.Интересантне чињенице: ходајте полако и седиментно, реп се помера горе-доле док се крећете.Када летећа крила праве буку, невољно и полако лете.Прамен се разликује од претходних подврста: плава је, у вентилатору нема троугластих брада.

Још једна разлика: смеђа пруга се налази на другом месту: на леђима и крилима.

Плава очију, окруњена голубица не воли да лети

Кестенаста круница с кестењастим грудима

Боја ове подврсте подсећа на голубицу која носи лепезу, алии јасно је из имена, ова птица има смеђе груди.У чуперци не видите браду.Ове птице су стално ловили, јерразликовали су се и сјајно перје и укусно месо.Ово је ретка врста којој пријети изумирање.

Голуб који је окруњен кестењастим грудима разликује се по смеђим грудима

О животу птица

не као други голубови.Размотрите занимљиве чињенице о њиховој исхрани, узгоју и животу у заточеништву.

Они се хране

Ови голубови преферирају храну биљног поријекла.Они једу бобице, воле семе, не одбијају плодове који падају са дрвећа.Не копају се у лишће.Они једу инсекте и пужеве.У расадницима, зоолошким вртовима дају се мешавине зрна са различитим житарицама: просо, раж, пиринач.Они воле семе сунцокрета, кукуруз, грашак итд.Њима се хране пужеви и оброк црви.

Они такође једу такве делиције, као што су фино исецкано кувано јаје, свежи сир, бели хлеб намочен у млеку, шаргарепа са мрвицама хлеба итд.

Узгој

Ови голубови формирају парове за живот.Ако један од супруга умре, други никада неће градити гнезда са другим.Мужјаци хватају женке са необичним звуковима који личе на ритам бубња.

Крунисани голубови бирају брачног друга за живот

Ваљајући пилићи

Ове птице мало невољно лете, али њихова гнијезда су висока - на удаљености6 -10 м од тла.За производњу гнезда користећи папрати, али пре-аранжирати платформу грана.Период узгоја је у јесен.Мали голуб дува само једно јаје, рјеђе - два, које теже 70 г. Занимљиве чињенице: јаје и женка инкубирају, имушко. Голуб седи у гнезду ноћу, а отац породице седи током дана.Приликом излегања пилића тешко их је сусрести у шуми, заузети су својим потомством.Али у другим случајевима, они често лете око своје територије.

Брига о пилићима

Пилићи за излегавање првих 3-10 дана хране голубове секреторном течношћу, а затим прелазе на нормално храњење.Родитељи брину о пилићу 30-40 дана.До овог тренутка, он почиње да лети и добија храну.Одрасли пилићи ће имати само 2 године.Ове птице живе до 20 година.

Са стварањем одговарајућих услова крунисани голубови могу се узгајати у заточеништву

Голубови се успјешно размножавају у заточеништву ако се за њих створе одговарајући услови.Али задржавање ових птица је проблематично.Потребне су им велике просторије и топлина.Они не могу да живе на улици чак и током лета, јериу ово доба године ноћи су хладне, и навикле су на топлину тропа.

Количество на птиците се отстранава.Немају природних непријатеља.Али човек уништава крунисане голубове због изузетно лепих пера.

Птице умиру јер су њихова станишта нестала.Али ако желите, сада можете купити ове ретке птице у специјалним расадницима.То неће коштати јефтино.