Вилд Форест Феррет Ферретс

Животиње које живе у дивљини називају се шуме.Шумски феррет је најраспрострањенији од представника свог одреда.Станиште ових животиња је европски део и север Русије.Животиња се чешће може наћи у шуми или на рубовима.Творови су у близини воде.Ако се зима хлади, животиња може сезонски да се приближи стаништима људи.

Дивљи феррет је мали али опасан предатор

Гдје животиња живи

Црни ласица не иде далеко у шуму, али преферира руб ипропланцима, пољима и теренима са врло густом вегетацијом.Шума каже да животиња најчешће живи у шумском дијелу земље.Животиња има навику да се везује за једно место, стога води седентаран начин живота.Пожељно мјесто за живот су природна склоништа.

Жутокљунци живе и спавају у својим јазбинама.Најчешће, ласица сама извлачи рупу.Ако се то из било ког разлога не може урадити, животиња заузима јабуку или лисицу.

Животиња се темељито приближава припреми "спаваће собе".У коврџама кокоши могу се наћи и листови дрвећа и траве.Већину дана, ако је дијета богата месом и има довољно хране, животиња спава.Ако има мало хране, онда звер путује у потрази за храном на велике удаљености.Ове животиње су усамљеници, у јатима се могу наћи само у сезони парења.

Феррет води усамљену сликуживот

Диет

Животни сточни:

  • Малени глодавци.Женке, хрчци, пацови, гербили, пацови, мишеви, вјеверице, вјеверице, кртице, водене пацове, зечеви, зечеви.
  • Рептили.Шумски твор није склон да једе гуштере, водоземце.
  • Птице.Дијета животиње укључује мале птице, птичја јаја и пилиће.Шумски феррет је увијек сретан да положи јаја птица које се гнијезде на тлу.
  • Бескраљешни.Црни ласица ће радо јести црве и све инсекте.
  • Воће и риба заузимају минимални дио у исхрани животиње.Ако животиња треба воће, онда може добити хранљиве материје од њих тако што ће јести мале биљоједне животиње.Желудац животиње није у стању да пробави дијетална влакна биљака, може да добије хранљиве материје тако што ће јести садржај желуца биљоједа.

Животиња иде у лов само ноћу, током дана када спава.Али ако је животиња мучена тешком глади, онда само овај фактор може да га натера да лови током дана. Ако није могуће пронаћи другу храну, животиња може јести мрвицу.

У поподневним сатима, творац лова лови само у крајњој инстанци

Непријатељи ласице

Животиња има много природних непријатеља који обитавајуњегово пребивалиште.

  1. Вукови и лисице су међу онима који могу оштетити животињу или је јести.Зими, лисица није склонија да једе не само мале мишеве и зечеве, већ и ласицу, јер има мало хране.
  2. Птице.Ноћне сове и сове, орлови или златни орлови.
  3. Вилдцатс.
  4. Велике змије.

Међу онима који могу наудити малој животињи, посебно мјесто заузима човјек. Изградња кућа у дивљини и уништавање природних резервата, њихова продаја за изградњу путева, доводи до чињенице да особа уништава станиште звери.

Лов животиња које се хране шумским чаробњаком доводи до присилног пресељења или изгладњивања.

Лиски ловоковки, посебно зими

Блацк Феррет

Црни шумски чмар се налази у неким шумама Русије, Енглеске, рјеђе се може наћи у сјеверозападној Африци.

Црни шумски чмар има кратке и јаке шапе, чучањ. Свака шапа има пет прстију са дугим и оштрим канџама. У дивљини, црни ласица је веома покретна, и анатомски, њено тело је дизајнирано тако да животиња може да продре у уске рупе. Једна четвртина тела животиње је заузета његовим репом. Он је мање пахуљаст, у поређењу са другим члановима групе бршљана. Очи су мале, ирис је браон.

Боја животиње може бити или лакша него обично или много тамнија.

Чешће него не, људи не воле црни ласица зато што животиња врши рације на домаћинство. Ако нема довољно природне хране у дивљини, животиња може почети да краде живину и зечеве.

Дивки ферети имајо разноврсне боје

У дивљим стаништима, животиња је брза, окретна и зла. Али ласица није тако брз представник рода као ласица или хермина.Одрасла особа је сасвим способна да сустигне животињу која је побегла, али се не препоручује да то уради јер када се пријетња приближи, животиња користи обрамбену реакцију.У одбрани звери избацује у лице непријатељу веома мирисну течност која се састоји од тајне аналних жлезда.

У дивљини, животиња живи између двије и пет година, у зависности од расположивости и количине хране. Уз припитомљавање, звер може да живи до петнаест година, уз одговарајућу негу.

Црно крзно са белим теном ове животиње је веома лепо и вредно.Међутим, због малог броја животиња, рударство се не обавља.Карактеристична особина животиње је маска на лицу.

Удомаћене врсте ласице, посебно узгојене и декоративне, назване ласица.Најчешће су то хибридизација шумских и степских феррета.Међу украсним појединцима постоје случајеви појаве албина - белих феррета.