Априцот Цупид Априцот

Кајсије се често могу наћи на руским локацијама. Али не сви вртлари дају обилну и висококвалитетну жетву. Разлог може бити скривен у грешци при одабиру сорте. Није потребно ловити савршен изглед и велику жетву, за почетнике вртлари на првом мјесту треба бити једноставност узгоја и његе. Овај критеријум у потпуности одговара кајсији Амур, која има неколико подврста, што омогућава да се задржимо на најприкладнијем.

Сортне карактеристике

Сорта потиче са Далеког истока: добијена је као резултат дугих експеримената који су користили опрашивање у једном од истраживачких института у касним 40-им. КСКС век. Након 30 година сорта је уврштена у Државни регистар.

Дрво расте средње висине са глатком смеђом коре, формирајући пола рукава, и развија се полако, гране су нагнуте према деблу под правим углом, неке имају лећу.

Боја грана варира у зависности од њиховог узраста: млади могу бити црвени, па чак и зелени, а вишегодишњи - тамнији. Велики глатки листови дуги преко 9 цм са оштрим ивицама формирају густу капу лишћа која траје до смрзавања.

Велики цветови који се појављују у мају имају заобљене ружичасто-црвене латице, понекад се јавља бијела боја. Цветање почиње у другој години садње. Сорта се односи на делимично самоплодну.Погодан је за многе друге сорте.

Кајсије су чврсто причвршћене за гране на краткој стабљици, које се налазе близу једна другој.Просечна величина заобљених и издужених плодова је 37 мм висине и ширине.Опсег тежине је од 25 г до 32 г, ова сорта се сматра малим плодовима.

Опис површине плода: богата жута боја са руменилом и минијатурне смеђе тачке, абдоминални шав је једва приметан.Испод баршунасте коже налази се сочно месо наранџе, у којем је шећер преко 12%.Такође је укључена и јабучна киселина.Округла кост се лако извлачи.

Ова сорта је погодна за свежу храну и за прераду у различитим облицима.Сматра се да је благовање.Окус воћа комбинује слаткоћу и киселост, варира у зависности од временских услова сазревања.Плодови не падају без жетве, већ остају на гранама и добро се подносе у транспорту.

Кримски Амур

Хибрид је добивен узгојем у јужној Русији.Дрво досеже средњу висину, има волуметријску круну.Кајсије ове самородне сорте сазревају до средине љета, теже до 90 г. Пулпа Кримског купида има густу структуру, налик је меду у окусу, производи јаку арому.Плодови подносе транспорт, нису подложни суши и болестима.

Амур Сцхлицхт

Опис сорте Амур Сцхлицхт која се узгаја на Далеком истоку слична је опису сорте Кримски Амур: просјечна висина дрвета, чије су гране под правим углом.Црвене и жуте кајсије су тешкеу просеку 40 грама, сазревају до средине лета, имају сочно месо.

Растуће

Сорта Амур се узгаја у централној Русији и на Уралу и Сибиру. Место за слијетање мора испунити неколико услова:

  • налази се на брду;
  • подземне воде не би требало да теку у близини;
  • јак ветар не би требало да дува кроз изабрано место;
  • Тло треба да има добру дренажу.

Препоручује се куповина садница на верификованим местима. Морамо пажљиво испитати корене, они морају бити добро развијени. Величина јаме 70 к 70 цм копати 2-3 седмице прије садње. Ако имате неколико садница, растојање између њих не би требало да буде мање од 3 м.

Опис најподобниот састав на земјата:

  • хумус;
  • вртна површина;
  • суперфосфат;
  • калијум;
  • могуће је додати тресет, траву, мртво дрво.

У средини јаме потребно је поставити клин који је чврсто везан за младицу, а требао би бити на врху земљаног брда. Тада би се садница требала посути, али врат корена око 3 цм треба да буде изнад нивоа тла. Након тога, садница треба залијевати са 2-3 канте воде. За бољи улазак у тло можете направити пристволни круг. Ако је потребно, можете потрошити малчирање.

Уобичајено вријеме дозријевања марелица је Амур је прва половина коловоза, тако да дрво припада средњим сезонским сортама. Први урод даје 3-4 године након садње. За пету годину плодови добијају одличан укус и изглед, иплодност постаје обилна и трајна.За сезону, једно дрво даје 35-40 кг.Према неким вртларима, они су успјели добити пуноправну жетву неколико година након садње.

Царе

Априцот Цупид треба редовно заливање.Иако су у стању да преживе кратку сушу, дрво треба да добије највећу количину влаге од маја до августа.Претјерано залијевање може узроковати трулеж коријена.

Воће је прилично отпорно на мраз, али ако су превише влажне, могу се смрзнути.Благо замрзавање, које је резултирало делимичним оштећењем грана, не утиче значајно на квалитет и количину усева.Такође је лако за дрво да лако подноси подприванииа, а лишће дуго може бити испод зрака активног сунца.

Земљиште под кајсијем Амур треба стално копати ради брзог откривања корова, то се мора урадити пажљиво тако да коренски систем није оштећен.Честа оплодња је непотребна - довољно је хранити стајњак или компост у прољеће или јесен.Међу неорганским ђубривима, пожељни су калијум и суперфосфат.Одрасла биљка захтева веће дозе минерала.

Санитарна резидба и формирање круне дрвета треба да се обављају годишње.Ова сорта ретко погађа болест, а понекад се може јавити и монилиоз или клеастероспиоза.Најефикаснији лек за превенцију монилиазе је бакар сулфат.Такодје, бели покривачи, који ће штитити од глодара, неће ометати.