За прераду кромпира: престиж Кромпир

Узгој поврћа је увијек праћен нападима штеточина и болести које доводе до смањења приноса. Старе методе дуго и болно узнемиравају паразите током читавог вегетативног периода. Савремени лекови су ефикаснији. У нашем прегледу говорит ћемо о њемачком престижном алату који се користи за прераду крумпира.

Престиге - припрема за борба против кромпирних оболења, произведена в Германиа

.

Основне информације

Сада постоји много хемикалија, као што су табуи, аспекти, који су усмерени на облагање кртола кромпира пре садње или прераде младих изданака. Али штеточине се врло брзо прилагођавају новом отрову, па се након неколико сезона поставља питање другог лека.

Баиер престиж је нова ријеч у уништавању паразита и заштити биљака од болести.За разлику од домаћег табуа лека, лек не само да убија инсекте, већ и повећава отпорност кромпира на негативне ефекте околине (суша, вишак влаге).Биљке брзо расту и расту вегетативну масу, што позитивно утиче на квалитет коријена.

Дезинфекционо средство уништава:

 • Колорадо крумпирски буба;
 • жичане црве;
 • Медведка;
 • трипси;
 • кртица;
 • уши;
 • буве.

Престигештити биљке током вегетације од разних болести које погађају корене:

 • заједничка краста;
 • мокра ротација;
 • рхизоцтониосис.

Ефекат лека почиње после неколико сати, после нагризања инокулума. Потпуно се супстанца уклања из гомоља након 50 или 60 дана, тако да ако узгајате усев да бисте добили нови кромпир, таква средства су за вас табу.

Престиге унистава таковата частика, както и колорадо

.

Композиција

Произвођач поставља престиж као лијек умјерене токсичности, а главне компоненте су имидаклоприд и пенцицурон. Ова комбинација супстанци се први пут користи и патентирана од стране Баиер Цорпоратион из Немачке. Елементи гнојива су отровни, али се брзо разграђују и уклањају из гомоља.

Бројне студије домаћих и страних еколошких институција показале су да престиж нестаје из кромпира 50 дана након прераде. За разлику од сличних препарата, остаци хемијских једињења компоненти нису откривени унутар биљака и коријенских култура.

Имидаклоприд блокира живчане импулсе инсеката, док пенцицурон инхибира развој гљивица изнутра, смањујући опскрбу храњивим тварима. Обе компоненте имају добро контактно дејство и после 40 дана почињу да се разлажу и излазе из ткива гомоља и стабљика. Уз правилан третман, лек је апсолутно безопасан.

Модел молекула имидаклоприда - активна супстанца лека Престиге

Примена

Пре употребе, обавезно прочитајте упутства за употребу, која су назначила стопе примене прописа о лековима и безбедности.Сви радови се изводе у:

 • заштитној одећи;
 • уске рукавице или рукавице;
 • респиратор или газни завој.

Обливање гомоља врши се у посебној просторији или на отвореном.Сјеменски материјал се шири у два слоја на дебелом филму и обрађује руком или ранцем.Окретање кромпира није потребно.Ова процедура се препоручује да се уради пре пролећне клијавости, како би се будућа жетва заштитила од болести и микроорганизама. Дезинфекционо средство се користи 14-21 дан пре почетка садње.

Ако се садња не обавља у индустријским размерама, препоручује се да се кромпир стави у врећу или мрежу пре садње, а затим да се стави у посуду са престижним раствором.Запамтите: третиране гомоље се не може резати на дијелове тако да лијек не уђе унутра.

Пре употребе, производ се разблажује чистом водом у пропорцијама од 35 мл престижа на пола литре течности.Компоненте се добро помешају и улију у прскалицу.Произвођач тврди да је потребан 1 кг лека по килограму кромпира.Не можете повећати дозу, јер је нездрава.

Као и домаћи табу дроге, престиж је једноставан за кориштење и брзо почиње дјеловати.Сверад не траје много времена, а са искуством прскања обавља се за неколико минута.Запамтите сигурносна правила која су наведена у упутствима.

Престиге

За и против

Ако се упореди политика ценовника, домаће грејање за таблете је јефтиније од престижа.Али економија овде је илузорна, јер Баиер-ов производ не само да убија инсекте, већ и штити биљке од заразних и гљивичних болести.

Као и свака хемикалија паразита, престиж је штетан по здравље.Стога се не препоручује употреба кромпира прије уклањања отрова из гомоља.Ако сте заинтересовани за рану бербу, обратите пажњу на бенигније супстанце, јер овај производ има дуготрајан ефекат.

Прерадом гомоља пре садње са Баиер-овим препаратом кромпира, штите биљке од негативног окружења. Према неким показатељима, ефекат агенса је сличан ефекту ђубрива:

 • активирање метаболичких процеса;
 • формирање здравих стабљика, зеленила;
 • Брзо сазревање гомоља.

Антистресни ефекат: повећање отпорности кромпира на биотичке и абиотичке ефекте околине, повећање клијавости, побољшање формирања кичме и раст вегетативне масе, побољшање фотосинтетских процеса.

Домаћи фармери све више преферирају престиж за јефтиније партнере.Дуг период важењаСредства штеде вријеме, које вртлари немају довољно времена за љето: нема потребе за поновним третманом са заштитним препаратима. Гнојидба гомоља прије садње штити од штеточина тијеком цијеле вегетације.