Столна репа Цилиндар репе

Цикличка сорта цвекле је тако названа због необичног облика коријена. Упркос томе, биљка је популарна и веома је тражена међу становницима. Укусне особине и непретенциозност репа наглашавају њену релевантност.

Цилиндарска репа - популарна варијанта стола

Опис цикличне сорте репе

Неуобичајена култура корена сазрева у просечном периоду од тренутка слијетања. Овај период је сто двадесет дана. Тежина корена усјева достиже шест стотина грама, расте до цилиндра дужине до шеснаест центиметара, и има пречник од девет центиметара. Цолор беет бардови. Жетва се може складиштити дуго времена.

Великодушни принос цилиндра је обезбеђен због неосјетљивости производа на болести врста. Окус цилиндра је сладак и пријатан. Погодно за кухање разних јела.Погодно подручје за узгој цилиндра је парцела на којој су се узгајали краставци, купус, лук или мрква.Да би жетва била велика и квалитет производа, на осветљеном подручју требало би засадити добре репе. Оптималан период за сијање цилиндра на крају опруге. Ширина парцеле за садњу репе треба бити један метар. Залијевање направите у жљебовима који чине сваких двадесет пет центиметара од слијетања. Да бисте одредили оптимално време засадњу, морате узети у обзир да температура тла мора загријати до шест ступњева.

Потребно је продубити семе репе за четири центиметра, након чега се парцела мулча.За усеве до потребних величина.два пута се мулча током раста репе.

Готова култура може се бере почетком јесени.

Цилиндар је спреман за жетву почетком јесени

Карактеристике пољопривредног инжењерства

Узгој цилиндра

Опис узгоја Цилиндер наглашава ту чињеницуда не воли сенку.Због тога се садња репе не може изводити испод стабала.изнад ограда и на сјеверној страни високих усјева.

За садњу репе издвојите земљиште са плодним земљиштем.Ако то није случај, на локацији се хране комплексна ђубрива.

Цилиндар се односи на сорте столне репе које су најзахтевније за стање тла.Да бисте их узгајали, морате направити план за исхрану биљака.Будући да је узгој репе без њега је немогуће.За узгој усјева пожељно се користе минерална ђубрива.

Није потребно користити стајњак, јер негативно утиче на раст и развој репе. Гнојиво ће проузроковати стварање великог броја корена, али неће омогућити преливање поврћа, стицање укуса и боје.Употреба стајњака као ђубрива изазива појаву садног материјала.

За правилно одржавање препоручује се постављање цилиндра на високо постоље.Ако је земља испуњена обилном водом и имаКиселом структуром, она поквари систем корена. За узгој биљака обавите храњење.

Најбоље од свега: цилиндар расте на високом кревету

Минерална ђубрива за репу треба да укључује магнезијум и бор. Омогућавају да цилиндар стимулише раст и потпуно се развије. Минерално ђубриво које садржи ове елементе је пепео.

Да бисте заштитили цилиндар од хладноће, морате га покрити. Сјеменке репе можете сијати средином прољећа, али не сијати све сјеменке. Постројење под утицајем ниских температура ће почети да даје стрелице. Када температура падне на четири степена испод нуле, биљка умире. Ако га сијате да би га задржали за зиму, оптимално време је почетак јуна.

Сетва семена треба да се обавља у низу, а размак између редова - тридесет центиметара. Ставите три семена у сваки бунар. Ово осигурава да ће у сваком бунару бити цилиндар.

У процесу чишћења редова, уклонит ћете слабе клице и само једна репа ће остати у свакој јажици. Почетак чишћења пада на формирање првих садница.

Да бисте правилно наводњавали, морате то да урадите:

  • Када се сјеме излегу.
  • У процесу развоја коријена.
  • Када расту коренске усеве.

Заливање је важан корак у узгоју репе. Грешка у овој фази ће довести до оштећења усева. Овлаживање треба да буде умерено да би се одржало у добром стању и спречило губитак усјева.

Заливање репе треба бити редовно, али умерено

Складиштење репе

Узгој биљке није све нијансе које морате знати. Да би жетва трајала дуго и могла би се доставити у презентацији на продајном мјесту, морате знати како чувати репу.

Током процеса жетве, уклоните листове тако да коренски усјев није оштећен. Копање са лопатом, морате бити опрезни да не бисте оштетили корен и да не откинете корен. У супротном нећете бити у могућности да складиштите биљку дуже време.

Пчеле се чувају у припремљеним јама заједно са кромпиром или у кутијама од по десет килограма. Поспите их песком, што ће повећати време складиштења. За дуготрајно чување репе, температура треба да буде око два степена, а влажност до 90%.

Стона репа није пробирљива биљка. Култивација је дозвољена у умереној клими, под одређеним условима бриге. Да би се узгајао цилиндар, потребно је пратити киселост тла и не дозволити да се земља прекомјерно натопи. Али недостатак влаге није погодан за ову културу. За узгој цилиндра у земљишту са високом киселином, додаје се вапно. У другом случају, цилиндар неће попуштати. Ово стање је обавезно за кисела тла.