Заштита од птица

У периоду техничке зрелости воћа, трешње, као и свако воће и бобице, подлежу нападима птица.Инвазија крстарења не само да може оштетити бобице, већ и уништити читаву културу.

Птице могу уништити читав род плодова

Заштита трешања од птица може укључивати и третирање воћа хемикалијама и популарне методе контроле штеточина. Хемикалије су неповољне по томе што су опасне не само за птице, већ и за дрво, као и за особу која ће јести те бобице.

Ефективни начини

Пре него што третирате трешње различитим хемијским средствима, морате размотрити алтернативу која неће бити толико штетна за дрво.Постоји неколико начина да се заштите птице од трешања:

  • користе предмете који производе буку;
  • употреба сјајних предмета;
  • склоништа;
  • домаћи грамофони;
  • ултразвучни плашиоци;
  • гасни топови који имитирају снимке топова;
  • уплашен;
  • третман заштитним једињењима.

Да бисмо сазнали који ће метод бити ефикаснији, морамо сваки детаљ детаљно размотритиза и против.

Предмети за бука

Једна од најједноставнијих метода за заштиту стабала од птица неко вријеме.За ово се уклапају сви предмети из куће.Можете користити пластичне врећице или касете с тракама, као и све предмете који ће шуштати или шушкати.

Најважније је да такви уређаји буду добро учвршћени на гранама, да их вјетар не би одувао.

Сјајни објекти

Врло добро одбијају птице рефлектујућим предметима.Новогодишња киша, шљокице, компјутерски дискови, фолијске плоче или рефлектирајући филм - све што се сјаји под утицајем сунчевих зрака.Вреди напоменути да се птице плаше плаве и црвене.

Материјали за прекривање

Млада стабла могу бити заштићена од врабаца посебним материјалом за покривање или мрежом, купљеном у пољопривредним или рибарским продавницама.Тако ће биљке добити довољну количину сунчеве свјетлости, а летећи штеточине ће бити тешко доћи до плода.

Домаћи грамофони

Метода је атрактивна због своје лакоће и јефтиности.Неопходно је узети пластичну боцу и из ње извући машину тако што се њен централни део реже у „крила“.Такав уређај се поставља на штап или било који сличан предмет, и одваја све штеточине својим "тутњањем" на ветру.

Вертикална плитка боца

Ултрасониц сцарерс

Ово је скупо, али ефикасно средство за заштиту трешања или трешања од птица.Најчешће се користи на великим површинамаТо је у стању да заштити око 80 квадратних метара. м гарден Производ је безбедан за људе.Када се птице приближе, емитира посебан сигнал да се нестални штетници боје.Такви репеленти могу бљескати са јарким свјетлом када се "осјећају" бројним врапцима или чворцима.

Гас Гунс

Неуобичајена метода која ће помоћи у очувању вишње од хлапљивих штеточина. Ово је гасни пиштољ на који је причвршћен резервоар за пропан. Програмирано је да испаљује метак у одређено време. Капацитет од 5 литара је довољан за 5.000 снимака.

Страшило

Овај познати метод се често користи од стране вртлара. Само страшило не мора изгледати као мушкарац: то може бити играчка у облику предатора или застрашујућа думми импресивне величине направљене властитим рукама. Ради дуго времена, али док се птице не навикну на страшило.

Заштитна опрема

Ова безопасна метода се користи да би плодове воћака учиниле непривлачним за птице. Обично се користе инфузије од чешњака или љуте паприке, као иу баштенским продавницама где се могу наћи специјални гелови са екстрактом биљака који су непријатни за птице.

Третирајте алатку на врх дрвећа. Значајан недостатак може бити да се након кише третман мора поновити.

Закључак

Не постоји универзална метода за заштиту стабала од врабаца или других малих штеточина. Сваки вртлар одабире средства која су најучинковитија за своју башту.

Постоји много начиназаштита: скупа, јефтина и бесплатна. Резултат може бити другачији. Важно је одабрати методу, а за свако стабло је осигурана добра жетва.