Како расту репа од садница Беетс

Узгој репе од семена је дуг процес. Беетс су издржљиви у хладним климатским увјетима, али у фази клијања из сјемена, на отвореном тлу, процес се одлаже за мјесец дана.

Растуће саднице репе ће вам омогућити да жетву много раније

Узгој садница репе

Због нестабилности климе и различитих манифестација репе у хладним климама, најбољи начин за узгој репе је узгој садница.

Садња садница репе смањује неколико проблема:

  • кашњења изданака;
  • рана клијавост;
  • садни материјал за пушке.

Цикле се односе на издржљиве производе који толеришу трансплантацију током формације. За месец дана или по један, посадите семе на саднице репе у стакленик или посебне кутије. Добијене саднице формирају пет листова и лако се адаптирају након трансплантације.

Метод садње производа омогућава да се смање трошкови сјемена.Једно семе репе производи до шест клице које се не могу разриједити у земљишту.Стога, многи процеси морају бити уклоњени.

Узгој репе и садница може смањити трошкове семена и избјећи губитак клице.

Прва фаза сетве семена за саднице је њихов избор. За сјетву одабрати једнако велике сјеменке. Они су натопљени у слабом раствору соли да провере.празно или не.Након тога, они су натопљени у раствор мангана, убијајући штеточине.Следећи корак је прање под текућом водом и сушење.

Сетва семенки од репа се изведе в следуусем редоследу:

  1. Сетва семе в окна.
  2. Као формирање неколико листова - покупити.
  3. Трансплантација у стакленику.

За квадратни метар се користи око петнаест сјеменки.Поклопац вам омогућава да повећате количину садног материјала.Место где ћете правити стакленик за репу или стакленик се припремају пре него што се покрену саднице роњења.Постављају кревет широк за метар, дубок четрдесет центиметара.У овом кревету - постављен је лишће, гране и прошлогодишња трава.

Три дана пре него што се репа пренесе тамо, прелив за поврће се прелије са топлом водом и посипа земљом дебљине двадесет центиметара.Све ово је покривено филмом на врху.

На удаљености од седам центиметара један од другог постављени су јаки и јаки изданци садница.Избјегавање роњења није неопходно, јер се репа боље поправља и не плаши се овог догађаја.

Густо растевајући клице би требало да се потапају

Трансплантација у земљиште

Када је сезона смрзавања завршена ноћу, можете садити саднице на вашој земљиплот.Тло за репу се припрема у јесен: ђубрење и копање.Земљиште се оплођује органском материјом и минералним ђубривима, прилагођавајући ниво киселости тла по потреби.

Цвекла расте на расути и светлоземљиште које има глину у том подручју, морат ћете напорно радити како бисте га припремили.

На удаљености од двадесет центиметара једна од друге, засађују се саднице репе, које се заплењују заједно са земљом како би се очувао интегритет кореновог система.Многи вртлари узгајају репу између редова краставца.Првог дана након преношења биљке на отворено земљиште, парцела је орезана.Помаже у прилагођавању поврћа на ново мјесто.

Брига о садном материјалу састоји се од благовременог заливања, ђубрења и отпуштања парцеле.Након наводњавања и полагања ђубрива, тло се отпушта.Да би се биљка засадила, потребно је претходно припремљено и оплођено земљиште.

Када сеје семе зависи од климатских услова у вашем региону.Месец и по пре него што хладноћа почне да сеје семе за саднице ноћу.

Садња репа у пужу је нова и популарна метода

Многи баштовани расту саднице у пужу.Семе је замотано у папирну ролу.Материјал је погодан за ручнике или тоалетни папир.Навлажена ролна је уврнута и остављена док се не појаве клице када се појаве, биљка се сапиње и пресађује.Сјетва сјемена и узгој садница у пужу је уобичајен начин.који је био широко распрострањен међу искусним фармерима и почетницима.

Први усев репе се бере четврте недеље од тренутка када су посађене, када им је пружена одговарајућа нега. ​​Као иу узгоју других усјева, поврће доноси плодове када му се даје исправнобригаБрига и култивација не само да обезбеђују неопходне мере неге, већ и организују умерено наводњавање и ђубриво.Нега треба да буде умерена.

Када ћете сијати сјемење за саднице, жетва зависи од садног материјала који одаберете.Зато пажљиво бирајте семена и припремите их за садњу.Важно је обрадити их од штеточина и болести тако да очекивани производ постане здрав и пун.

Количество и квалитетът на дърво въздухва на форма, окус и изгледот на репа.Када се савије или лишће блиједи, то је сигнал за недостатак хранљивих материја у земљишту.Морају се одмах напунити.

Брига за цикле је једноставан процес.Биљка је непретенциозна и издржљива, а чињеница да она толерише трансплантацију је генерално невероватна особина.

Главне тачке у бризи ће бити:

  • Избор и припрема локације.
  • Обработка на семе.
  • Проклијавање садница и исправно пресађивање.

Приликом пресађивања одузета је грумен земље да не би оштетио коренски систем.Такође помаже у очувању станишта поврћа које се преноси на ново тло.То вам омогућава да убрзате процес адаптације и смањите могуће оштећење садног материјала.