Рио Гранде - Томато Томато

Рио Гранде се нанаша на парадајз с просечним роком зрења. Узгајају парадајз због напорног рада узгајивача из Холандије. Ова сорта има своје карактеристике које наглашавају профитабилност стицања одређеног парадајза.

Рио Гранде се отнаса до парадиси с просечно врема за зрело

.

Холандски парадајз Рио Гранде

Позитивне особине парадајза:

  • висок принос парадајза;
  • отпорност на болести;
  • недостатак подложности климатским промјенама.

Рио Гранде је одлучујућа сорта парадајза. Може се узгајати на отвореном тлу или у стакленицима. Парадајз расте сто центиметара у висину, што наглашава одсуство потребе за подвезом. Ако рајчица Рио Гранде расте у јужним земљама, нема потребе за узгајањем семена за саднице.

Опис сорте карактерише његов оптималан однос према механичком чишћењу. Трајање зрења жетве је сто десет дана. Садња се обавља на удаљености од педесет центиметара. За сваки квадратни метар треба посадити у девет грмова.

У бризи о биљци, треба обратити пажњу на градњу.

Опис парадајза карактерише његову отпорност на врућу климу. Да бисте добили добре приносе потребно је да биљци обезбедите умерено заливање и ђубрење. Парадајз поседује следећеособине:

  • састав суве материје је висок;
  • пулпа парадајза је густа;
  • Кожа је густа.

Парадајз има добре особине за време трајања могућег складиштења.За транспорт на велике удаљености.Облик парадајза је издужен, боја је црвена, укусне особине садрже малу киселост.Тежина сваког парадајза достиже сто педесет грама.Укусне особине и својства сорте омогућавају да се користи за припрему разних јела, конзервацију и конзумацију у свјежем стању.

Рио Гранде Парадајз се разликује по меснатој структури

Да би се одабрала сорта за садњу, морате одмерити све позитивне и негативне особине сорте и повезати их са постојећим условимакултивацију, климу.Рио Гранде је уобичајена и прихватљива за јужне регије.У северном региону можете узгајати парадајз, јер је парадајз погодан за садњу у стакленичким структурама.

Сорта је узгајана веома давно, њена култивација омогућава сваком фармеру да направи различита јела или да прода одржив и превезен тип парадајза.

Ова сорта има меснату структуру, једе сок у том парадајзу мање од других сорти. Али то не умањује достојанство парадајза и задржава га на водећим позицијама култивисаних сорти.

Идеално је користити усев парадајза за прављење сосова или сокова.Узгој парадајза ове сорте карактерише комплекспозитивне особине биљке, што узрокује непретенциозан парадајз.Куповином семена у специјализованим продавницама или од проверених фармера, осуђујете се да узгајате аутентичне холандске сорте парадајза.

Култивирање холандског парадајза

Хибридна сорта је непретенциозна за његу, али пошто је то парадајз, потребна је нега.Прије свега, треба одредити начин узгоја: садница или без сјемена.У оба случаја, семе купљено од руку, треба обрадити у раствору мангана да би се убиле све болести.Сјеменке које се продају у трговини обично не морају бити обрађене.

Хибридна сорта Рио Гранде је непретенциозна у нези

Ако узгајате расад парадајза, пренесите саднице на отворени простор један дан пре пресађивања да бисте отворили земљу за припремупосадити на ново место.Када температурни режим прелази петнаест степени, парадајз се може пресадити на локацију.

Супституисани клице са пет листова.Сто двадесет дана након што су се први избојци појавили, рио гранде берба дозријева.Висина грма достиже шездесет центиметара, али може досећи стотине.Упркос врућој клими, Рио Гранде наставља да везује воће.Овај парадајз се разликује по издржљивости пре болести и штеточина.Могуће је да се превенција третира биљкама са штеточинама, али то је опциона мјера.

Ако се садња обавља без сјемена, сјеме до времена када достигну петнаестступњева, одмах засађена на отвореном тлу. Како би се биљке упозориле на могући мраз ноћу, потребно је продубити сјеме у земљу. Климатски услови су нестабилни и неочекивани мразеви су ствар шансе, тако да треба да будете опрезни и поставите биљку дубље него обично.

За култивирање рајчица у великом обиму, избор сорте игра одлучујућу улогу, будући да је принос биљака свих сорти различит. За одређену сорту принос се односи на чињеницу да је парадајз отпоран на болести и штеточине. А то је због недостатка подложности условима животне средине.

Парадајз такође не реагује на киселост тла или високу влажност ваздуха. Својства разреда карактеризирају парадајз из најбоље забаве. С тим у вези је популарност низоземске сорте парадајза. Резултат рада холандских узгајивача дозвољено је да се добије производ са одличним карактеристикама парадајза.

Да би се одржао висок принос парадајза, редовно залијте биљку и храните је органским и минералним ђубривима. Да би се одржао принос, неопходно је одржати квалитет који се улаже у биљке. Због тога ће бити потребна прерада и обрада за негу парадајза као превентивне мере заштите.