Ултра Еарли анд Делициоус Томато Томато

Парадајз Катјуша је одлучујући грм, висине до 90 цм.Од слетања у земљу, док се не појаве први плодови, треба да сачекате две и по до три месеца. Због предивне богате црвене боје плода украс је сваког стола. Парадајз припада руској селекцији.

Томато Катиа - вери продуцтиве

Парадајз ове сорте дуго је и чврсто заузимао водећу позицију на тржиштима земље, с пуним повјерењем да се у раној зрелости може назвати лидером међу парадајзима.

Вртари га воле због непретенциозности према условима узгоја, добре отпорности на болести, имунитета на вирус мозаика парадајза, због његовог лијепог изгледа и богате жетве.

Парадајз Катиа има одличне карактеристике квалитета. Нутриционисти препоручују да га користите у свјежем и прерађеном облику. Многи га користе у декапирању бурета. Узгајивачи су закључили истоимени хибрид: Катиа Ф1.

Опис

Плодови парадајза Катиусха округлог облика, благо поравнати на врху и дну. Плод је густ, отпоран, месо је сочно, јарко црвено. Прва једноставна цват се појављује изнад петог или шестог листа. Свака од њих воли вртлара са породицом или осам плодова. Укус је одличан, укупна количина шећера у воћу износи 2,9%, сува материја у соку је 4,8%.

Томато Катиусха - бунцх

Сорта се показала в неугодних временних условиах (продолжаа кишка и дългата суша).

Тежина једног парадајза је 100-130 грама.Постројење има просјечну густоћу листа.

Карактеристика сорте: одликује се високом плодношћу, приближно 9 кг од једног квадратног метра може се добити у отвореном тлу и 11-13 кг - у затвореном тлу, али се морају поштовати најједноставнија правила узгоја.

У јужним регионима добро расте и доноси плодове на отвореном пољу.У сјеверним дијеловима земље препоручује се узгој у стакленицима, гдје се са добром пажњом може жети богата жетва.

Принос Катиусха од парадајза је толико велик да се гране разбијају под тежином плодова

Крхкост грана је један од главних недостатака парадајза Катјуше.

Због тога биљка треба реквизите, а да они не ломе гране, јер је велика тежина плода неизбјежна.Без правилне исхране, плодови губе своје карактеристике укуса, па је у раним фазама развоја неопходно хранити се калијумом или фосфором, а касније комплексним ђубривима.

Посебне карактеристике

 • Јединствена преурањеност.
 • Имуност на касно палеж, апикална трулеж.
 • Отпорно на Алтернариа, цладоспориа.
 • Нема пукотина.
 • На стаблу нема зелене тачке.
 • ​​
 • Изолирани случаи на мозаик на парадајз.
 • Има способност да алкализује људско тело.
 • Одржава равнотежу киселине и базеодговарајућем нивоу.
 • Добро очување и очување квалитета усева.
 • Единствен окус.
 • Неосетљивост на екстремне температуре.
 • Са ниским растом има прилично велике плодове.

Плодови рајчице Катиа Ф1 имају савршено округли облик

Може бити захваћено болешћу као што је фомоз.Да би се спријечило масовно ширење инфекције, потребно је на вријеме уклонити заражене плодове и третирати биљку са "Кхом" препаратом, смањити влагу у тлу и душична гнојива.Ако се парадајз узгаја у стакленику, повећајте количину вентилације.

Може оштетити Катушине парадајз и болест као што је суво мрљање.Да би се борили против њега, користите дроге "Тату", "Антракол", "Цонсенто".

Хибрид Катиусха Ф1

Пре појаве првих зрелих плодова, почевши од појаве првих садница садница, пролази 110–120 семена.Односи се на парадајз средње сезоне.Сорта је кратка, на отвореном терену висина биљке досеже 70-80 цм, али у стакленику висина грма може досећи 1,3 метара.Формирајте грм базиран на карактеристикама раста.У отвореном тлу, биљка се формира у једну стабљику и док раст не престане независно.

Формирање грма Катиусха Ф1 у стакленику

У стакленику, они стално мењају тачку раста грма, замењујући је бочним изданцима.

Прва цвасти се појављују изнад седмог или осмог листа и измјењују се кроз један или два лишћа.Тежина једног воћа понекад достигне 340 грама.Просечна тежина плода је 100-170 грама.

Плодови су округли,спљоштен са обе стране са густом кожом и глатком површином, меснат, месо је мекано и веома укусно, сочно.Добар плод до првог мраза.Бобице су корисне и укусне када се конзумирају свеже, погодне за прераду.Маринирају и сољу.Семе за саднице сеје два месеца пре садње на стално место раста.Парадајз је отпоран на:

 • Фусариум вил (ТмЦ5Ф2).
 • Кладоспориозу и касно палеж.
 • Мозаична болест парадајза.

Парадајз ове сорте толерише топлоту, сушу и преплављивање.У зависности од региона узгоја, принос је од 12 до 16 кг по квадратном метру у пластеницима и до 10,5 кг у отвореном тлу.

В регионе Далего-Взходној и Центральној Черниј Чемпион, парадајз вклучен в Държавниј регистър.

Једини услов да се добију укусни и мирисни плодови парадајза Катиусха и Катиусха Ф1, морате слиједити начин облачења, а све остало није тако тешко.

Описи парадајза Катиа

То је парадајз украјинске селекције и од 2012. године је био неспорни лидер на тржишту.Разликује се од својих колега добрим приносом и отпорношћу на уобичајене болести парадајза.Сорта се односи на ултра рано сазревање.Након појаве првих изданака и до пуне зрелости плодова, прође 75-80 дана.Парадајз се одликује светлом бојом, заобљеним обликом и одсуством зелене тачке у близини стабљике, високом отпорношћу на ову болест, као што је мозаик парадајза.Парадајз је користан, и свежи и после.термичка обрада.Имају богати хемијски састав, који укључује витамине неопходне за људско здравље, минерале, влакна, каротеноиде и пектин.

Парадајз Катиа је краткотрајна сорта

Састојци

Парадајз је богат минералима и витаминима, садржи витамине К, Б, аскорбинску киселинуи каротен, такође:

 • Велике количине калијума, фосфора, влакана.
 • Органске киселине које повољно утичу на општу добробит човека.

Сорте Катиа и Катиусха су одличне за очување

Правила узгоја парадајза

Пожељно је да се рајчице узгајају методом садње.

 • Засадите семе в палете с хранително земла (март).
 • Извршити селекцију биљака након развоја котиледона.
 • За обнављање младих садница.
 • Након што је прошла опасност од касних пролећних мразева, а саднице досегле 15–20 цм, посадите их на стално место.
 • Учините јаме довољно дубоким, на удаљености од најмање 40-45 цм једна од друге, четири саднице по квадратном метру.
 • Формирајте грм са два до три стабла.

Царе

Парадајз као редовно и обилно залијевање, пасинковање, исхрана калијевих ђубрива.Повећава продуктивност отпуштања тла и поуздану подршку, на коју је потребно везати грмље.

Парадајз Катиа нужно треба да има подршку

Након што се први плодови појаве на доњим четкама, грмље парадајза мора се хранити једном недељно са ђубривима.

Уз добру негу, редовно храњење, од сорте узгојене у стакленику, можете добити до 15 кг парадајза са једног квадратног метра.