Гровинг цхерри Свердловцханка Цхерри

Свердловчанска вишња се сматра најбољом опцијом за узгој на Уралу.Отпоран је на јаке мразеве, суше и високе температуре ваздуха.Такве предности омогућавају да покаже добре приносе.

Главне карактеристике

Укусна вишња звана Свердловчанка узгајана је почетком 2001. године у Русији.Након 2 године, положила је све тестове и уписала се у Државни регистар земље.Погодан за узгој у свим регијама.Биљка почиње да доноси плодове 2 године након садње.

Сорта се карактеризира с касним сазревањем.Плод се сије почетком августа, а жетва долази средином овог мјесеца.Јагоде постепено сазријевају.

Све сорте трешања за Урал треба карактерисати отпорност на мраз, јер у овом региону постоји дуга зима и кратко љето.Разматрана сорта је у стању да издржи температуре до -40 ° Ц.Свердловчанка је самоплоднои, тако да дозријева много раније од других уралских усева и позната је по својим огромним приносима.

Дрво је кратко, максимална висина му је 2 м. Круна је широка, овална.Схоотссредње величине, прекривена сивом коре. Листови су издужени, тамно зелени, са густим слојем воска. Цветови деликатно ружичасти, састављени од пет цветова.

Опис фетуса:

 • бобице зреле велике, просечни пречник је 20 мм;
 • тежина појединачног фетуса је 4 г;
 • боја коже је пријатно црвена;
 • пулпа је сочна, без водене структуре;
 • слатко-киселог укуса;
 • мала кост, добро одвојена од пулпе.

Стандард сорте

Уралски стандард вишње је укључен у државни регистар земље 1967. године. Идеалан је за узгој у свим областима због своје једноставности. Ова култура сазријева почетком августа. Плод јој рано, другу годину после садње. Ова сорта је самоплодна, па јој нису потребни додатни опрашивачи.

Дрво није високо, само 3 м. Овална круна се не шири, па се саднице налазе на малој удаљености једна од друге. Кора дрвета је сива, без влакана. Оставља без трака и воска. Цватови су мали и састоје се од само четири ружичаста цвијећа.

Опис фетуса:

 • мала величина - до 1,5 мм у пречнику;
 • просечна тежина бобица - 3 г;
 • површина бобичастог воћа има њежан ружичасти тон;
 • влакнаста пулпа, сочна;
 • камен се лако одваја од пулпе;
 • сладак укус.

Уралска сорта вишње

Уралска сорта појавила се на тржишту почетком КСКСИ века. Одмах је уздрмала ову плодну трешњу на Уралу у срединиАугуст Вртлари са сваког дрвета сакупљају 15 кг производа. Ова сорта вишње може издржати ниске температуре до -30 ° Ц.

Стабло не прелази 2 м висине. Његова круна се не простире. Кора је густа, тамно браон. Цветови уралске културе су бели, без мрља. Опис указује да су листови ове сорте велики, тамно зелени.

Плодови сорте Уралска вишња су мали. Максимална тежина бобичастог воћа је 3 г. Месо је кремасто и кожа је кестењаста. Камен је средње величине и лако се одваја од главне пулпе. Трешња Урал слатка и ароматична, има кисели укус.

Правила за узгој и садњу

Све сорте за Урал засађене су у близини живица како би се заштитиле од пропуха. Минимална дубина подземних вода треба да буде 2,5 м, тако да је најбоље слетјети на узвисину. Тиме се смањује ризик од прекомерне влаге у земљишту и накупљања снега преко корена дрвећа. Тло би требало да буде густо да заштити корење од мраза, па изаберите црну земљу за садњу. Са високим нивоом киселине у земљи, кречење.

Потребно је изабрати саднице без оштећења или болести, не старије од једне године. Место за слетање се припрема у јесен. У септембру почињу ископавати градилиште, уклањајући све стране предмете са земље. Након тога ископајте рупу величине 70 к 80 цм, а затим је у њу ставите канту хумуса. Средином априла наставите са слетањем. Унутрабунари стављају садницу и густо је посипају земљом. Заливање се врши три дана након садње. Оптимална удаљеност између младица је 3 м.

Нега култивације

Скоро все сорти на търговите за Уралс треба да бъдат добро:

 • Важно је контролисати процес наводњавања. То треба урадити не често, већ у интервалу од 20-30 дана. Испод сваког стабла сипајте најмање 15 литара. Вода мора бити топла.
 • Растресање тла и уклањање корова врши се у интервалима од 15 дана.
 • Обрезивање се обавља почетком априла. Уклоните само оштећене или отпале гране са заједничке круне.
 • Гнојива се примјењују само у прољеће. Да бисте то урадили, користите калијум нитрат (20 г лека у 10 литара воде). Ово ће побољшати јајнике и убрзати процес зрења.

Мере за борбу против болести и штеточина

Уралне сорте вишње су отпорне на већину болести. На њих утиче само место маслине. Прскање раствором колоидне соли (30 г на 10 литара воде) помаже да се ово ријеши.

Међу штеточинама, стабла су погођена лисним ушима и грињама. Бордо течност (40 г на 5 л воде) помаже у борби против таквих паразита. Као превентивна мјера, сваких десет дана дрво се прска плавим витриолом (20 г на 10 л воде).

Закључак

Сорте вишње за регион Урал су постале популарније него раније. Они су отпорнији на мраз и болести. Узгајивачи су створили свестране сорте које се могу узгајати у свим регионима, а њихов принос не зависи од климеуслови