Гровинг Цхерриес Булатниковскаиа Цхерри

Воћке су популарне удомаће тржиште.Многи од њих су непретенциозни у садњи и нези, али показују висок принос.Опис сорте Булатниковска вишња указује да је ова сорта универзална и погодна за узгој у свим подручјима земље.

Опште карактеристике

Плод се јавља 2-3 године након садње.Сезона раста је просечна.С обзиром на чињеницу да дрво почиње цветати у мају, жетва долази крајем јула.Различите вишње Булатниковскаиа самооплодне, то јест, за његов развој не захтијева садњу других сорти у близини.Али ако желите да убрзате или побољшате процес сазревања воћа, онда се Зхуковскаиа или Кхаритоновскаиа стабла могу поставити у близини.

Булатниковскаиа Цхерри има карактеристике повећане отпорности на негативне факторе околине.Може да преживи и ниске (до -40 ° Ц) и високе температуре ваздуха (до +50 ° Ц).

Карактеристике постројења

Опис вишње Булатниковскаја указује на то да је дрво у облику вишеструких стабала.Висина грмља достиже максималну ознаку од 2 мплоче, следеће карактеристике су наведене:

 • листови су просечни: дужина је око 6 цм, а ширина је 4–5 цм;
 • На површини плоче лишћа налази се восак, који му даје густину;
 • постоје мале пруге светле нијансе, а на ивицама зареза;
 • овални облик, благо издужен;
 • Боја листа је тамно зелена без мрља.

Усадци су велики, до 30 цм, а плодови се формирају на годишњим гранама.Генеративни пупољци су отпорни на мраз, што повољно утиче на принос.Цватови се састоје од малог броја цветова (до 4).

Карактеристике плода

Опис воћа указује на постојање следећих особина:

 • средња димензија: тежина бобице је 5 г, величина - 3 цм;
 • округли облик;
 • кожа је прилично густа, тамно црвене боје;
 • пулпа је сочна, влакнаста.

Укус плодова је пријатан и сладак.Ова сорта је погодна и за свежу потрошњу и за очување.Продуктивност на високом нивоу.Од сваког грма, баштовани сакупљају до 15 кг производа, који се одликују одличним комерцијалним квалитетима.

Препоруке за прикладност и негу

Прво одредите тачно место за фит.Требало би да буде добро осветљено сунцем, тако да је слијетање боље од јужне стране врта.То ће убрзати процес сипања и зрења бобица.Најбоље је одабрати повишена подручја која су заштићена од оближњих подземних вода и акумулације воде.Ако засадишсаднице на равници, то ће довести до трулежи корена и негативно утицати на стање биљке.

За слијетање, боље је одабрати затворена подручја која се налазе на удаљености од 3 м од баријера и зграда.То ће штитити биљке од пропуха и накупљања снијега у близини грмља.Тла треба да буду лагана и плодна.Максимални киселинско-базни баланс би требао бити 3%.Ако се повећава киселост, онда се мора извршити кречење земље (2 кг креча по 1 м2).

Основна правила за слетање

У јесен, почињу да припремају парцелу.Да бисте то урадили, уклоните све корове, стакло и камење.Након тога, хумус се распршио по локалитету и оставио да се намочи у земљу 2 недеље.Након одређеног времена ископају рупу за садњу, чије димензије треба да буду 70 × 90 цм.Пошто је боље да се купи у јесен, садни материјал треба складиштити у лонцу са земљом до пролећа.

У пролеће, када се земљиште загреје на температуру од 7–9 ° Ц, дозвољено је сађење садница.Унутар бунара се инсталира дренажни систем, а затим се посипа мала количина земље.Ставите садницу у јаму и поспите је дебелим слојем земље.

После тога, садни материјал се залијева водом на собној температури.Сваки грм треба да буде 15 литара воде.Због распрострањене круне, засађивање треба извршити у складу са схемом 4 × 4 м.једноставанЗа почетак, потребно је редовно али не и интензивно заливање.Интервал треба да буде 2 недеље.За јужне регије, интервал је смањен на 10 дана због активног сунца.Оптимална количина воде по грму треба да буде 10-15 литара.

За ову културу није потребна резидба.Међутим, ако приметите оштећена или сува подручја, боље их је уклонити.Након сваког заливања, када се земља исуши, треба да се ослободи тло и уклоне сви корови.Ово ће побољшати измјену зрака у земљи.

Храњење се врши по потреби.Ако је цветање одложено, биљци требају калијумова једињења.Разредити 40 г калијум нитрата у 10 литара воде, а затим улијте 10 литара испод сваког грма.Да би убрзали зрење, биљке се хране амонијум нитратом (30 г на 10 литара воде).Да би се садница припремила за зиму, улијте 10 л суперфосфатног раствора (40 г на 10 л воде) испод сваког грма.

Методе борбе против болести и паразита

Ова сорта вишње отпорна је на болести као што су кокомикоза и пепелница.Понекад је захваћена мрљама од маслина, које се лако ослобађају раствором бордолске мешавине (10 г на 5 л воде).Када дође до труљења корена, читав грм треба уклонити заједно са коренима.Излечити ову болест је немогуће.

Од штеточина, крпељи, птице и бухе су честе:

 1. Раствор бакар сулфата (20 г на 10 л воде) ће помоћи да се ослободе крпељи.
 2. "Кхомус" (10 г на 3 литре воде) се користи у борби против блоцхке.
 3. Препоручује се употреба против птицаспецијалне решетке које покривају круну дрвета.

Закључак

Трешња у овој класи је скромна у својој бризи.Да би га узгајали - чак и почетници у области баштованства могу то да ураде.Само треба да се придржавате свих ових правила и да култури пружите пуну бригу.Ово ће осигурати висок ниво квалитета воћа и укупног приноса.