Гровинг цхерриес Бистринка Цхерри

Популарна вишња Бистрина разликује се од већине усева по томе што се гаји у свим регионима земље. Није изложен јаким мразима, па се баве садњом чак иу сјеверним крајевима, укључујући Кавказ и Урал.

Бистринка Цхерри је сорта отпорна на мраз

Главне карактеристике сорте

Ова сорта вишње је самоплодна, па јој нису потребни додатни опрашивачи, али ако се уз њега посади Тургеневскаја или Кавказскаја, време сазревања се смањује, а жетва почиње почетком јула.

Врста Бистринка карактерише повећана отпорност на мраз и сушу. Способан је да даје плодове у температурном опсегу од -35 ° Ц до + 45 ° Ц.

Време сазревања такве вишње без суседа опрашивања је просечно, тако да је жетва крајем јула. Можете га сакупљати до средине августа, јер су плодови заштићени од пуцања и труљења. Дрво почиње да доноси плодове 4 године након садње.

Опис грма

Бистринка грмље вишње су мале. Максимална висина је 3 м. Стабло га достиже у првој години раста на сталном мјесту. Остатак године култура расте у ширини.

Круна овалног облика. Бранцхеспостављен вертикално. Десет година након садње, круна добија плакав изглед - гране гледају надоле.

Цватови су представљени у великим количинама у белим цветовима. Састоји се од 5 цветова, који садрже 20 прашника и 20 тучака. Њихове максималне димензије су 6 мм. Избојци су велики - до 45 цм, а кора богате смеђе нијансе с временом почиње да се љушти.

Међу карактеристикама лисне плоче, забележене су следеће карактеристике:

 • овалног облика;
 • боја - тамно зелена;
 • горњи део је сјајан са великом количином воска;
 • Доњи део је мат, груб.

Карактеристике фетуса

Опис чешње Бистринка означава да плодове карактеришу следеће особине:

 • бобице округлог облика;
 • просечна тежина плода је 3 г;
 • боја је тамно црвена: на пуну зрелост добија се тамноцрвена боја, са рефлексијама бургундца;
 • кожа је густа, штити плод од пуцања.

Опис пулпе указује на сочност и влакнасту структуру. У окусу доминира слаткоћа, јер је ниво шећера 20%. У почетним фазама зрења, киселина је присутна у укусу, који временом нестаје. Бобице овог разреда користе се и свеже и конзервиране (џемови, конзерви, компоти, итд.).

Смернице за раст

Узгој ове културе дозвољен је на повишеним површинама које су добро осветљене сунчевом светлошћу. Ово стање не само да штити биљку.од трулежи корена, али такође обезбеђује равномерно и брзо сазревање плодова.Садња је најбоље урадити у близини живица и зграда које штите грмље од ветровитог времена.Размак између чауре и зграде мора бити најмање 5 м како би се дебло заштитило од прекомјерног сњежног покривача.

Земља за садњу треба да буде лагана и плодна.Најбоља опција је глинена земља.Имају довољно корисних елемената који позитивно утичу на изглед биљака и бобица.Ако нема могућности за садњу у таквом тлу, онда је дозвољено да се сади у било ком, али они морају бити храњени хумусом или тресетом (20 кг супстанце по 1 м2).У условима повећане киселости земљишта (више од 4%) врши се кречење земље.

На краавото на октомври се създава парцела.Копају га и уклањају све корене корова, стакла и камења.Након тога ископајте рупу димензија 60 × 90 цм, у коју се полаже дренажа помоћу дробљеног камена или дрвета.Изнад је излила тло висине 10 цм и оставила га до прољећа.

Приликом куповине саднице, избор би требало да буде на једногодишњим опцијама које карактерише повећана отпорност на неповољне климатске услове и болести.У прољеће, крајем марта, у рупу се ставља младица.Његови корени су покривени земљом тако да је базални врат изнад земље.Након тога улијте 20 литара топле воде.

​​

Садниата от съсата година се избира за засадаване

Декларации за обработка на растениате

За този обработка треба добро заливање.Мора битиЧести, али не обилују, иначе корени трпе корен трулежи, испуњен смрћу читавог грма.Оптимални интервал наводњавања у јужном делу земље је 7-10 дана.На сјеверу се залијевање проводи у интервалима од 20 дана.Сваки пут испод грма сипајте 20 л топле воде.Након неколико дана, горњи слој земље се уклања на дубину од 8 цм и сви корови се уклањају.

Храњење се врши неколико пута коришћењем сложених ђубрива.У пролеће биљка треба калијум нитрат, тако да сваки грм треба да има 20 литара овог раствора (40 г на 5 литара воде).

Лети, да би се побољшао принос, под сваки стабло се улива 20 литара раствора амонијум нитрата (40 г на 10 литара воде).У јесен, да би се дрво припремило за зиму, ђубрива се изводе са хумусом и мулкују са коријењем и сламом.Резидба је потребна само ако се на дрвету појаве суве или оболеле гране.Након уклањања, отворена рана се третира вртним травњаком.

Калиј-нитрат се дода върха върха във възраст

.Систем је често погођен болестима као што су пепелница, маслинаста мрља или оидијум.

 1. Раствор Бордеаук мешавине (30 г на 5 л воде) помаже да се ослободимо пепелнице.
 2. Раствор бакар сулфата (40 г на 10 литара воде) спасит ће биљку од мрље маслине.
 3. У борби против оидијума, препоручљиво је користити раствор колоидне соли (20 г на 10 л воде).

Ради заштите грмља од најезде птица, круна је прекривена посебним мрежама. Ослободите се крпеља или уши помоћи ће отопини "Оки" (50 г на 5 литара воде).Кхомус (20 г на 4 литре воде) помаже у спречавању појаве црва.Третмани против болести и паразита треба спровести 1 пут у 2 недеље.