Гровинг Нортх Цхерри Цхерри

Цхерри Нортх Цхерри карактерише висока отпорност на мраз, рано сазревање. Она је незахтјевна у одласку, па чак и почетник може да га узгаја.

Северна вишња - незахтевна биљка

Карактеристике сорте

Северна сорта карактерише умерено сазревање. Његова вегетација траје 100–110 дана, жетва почиње почетком или средином јула. Ова култура није самооплодна. Да би се максимизирао принос, пожељно је посадити друге сорте поред њега у смислу зрења и квалитета плода. Идеални опрашивачи ће бити Овстуженка, Мускат или Победа. Плодоносна биљка почиње 2 године након садње саднице.

Карактеристике грма

Дрво није високо, у просеку 2,5 м. Црохн није дебел, овалан. Гране се налазе под оштрим углом у односу на главно стабло. То увелико поједностављује процес жетве и бриге за усев.Разноликост Северне вишње карактерише отпорност на мраз. Може да издржи мраз до -30 ° Ц. Листна плоча је средње величине, свијетло зелена. Површина листа је покривена дебелим слојем воска са дватако да је плоча веома густа. Дрво цвета са деликатним ружичастим цветовима који се истичу на позадини светло зелене позадине.

Квалитет и укус воћа

\ т

Ако узмемо у обзир опис воћа, можемо разликовати следеће главне карактеристике:

  • округли облик;
  • просечна тежина је 3г;
  • добар принос: 15 кг производа се сакупља са сваког стабла;
  • отпорност на пуцање;
  • пинк пеел.

Опис описује густину пулпе и коре. Ово омогућава воћу да буде сочно и хранљиво. Укус бобичастог воћа је слаткаст, али у првих неколико недеља након сазријевања плодова, осећа се блага киселост. Овај тип је погодан за универзалну употребу. Користи се за кување свеже хране, конзервиране или конзумиране свеже директно са дрвета.

Правила за узгој и садњу

Најбоље мјесто за гајење ове сорте је јужни дио врта. На овој страни се види најбоље осветљење, што позитивно утиче на период сазревања. Тло мора бити не-кисело. Ако није могуће земљиште на таквом земљишту, онда за сваки квадратни метар. направите 2 кг креча, што смањује киселост. Биљка ове сорте није отпорна на промаје, па се садња обавља у близини живица или стамбених зграда које ће служити као заштита од вјетра.

Оптимално време за посадба на вид на Северната вишња е пролеће. Потребно је поставити садни материјал пре него што пупољци почну да бујају на садницама. Са његовимКада купите, морате узети у обзир неколико основних правила:

  • дају предност биљкама старим 1 или 2 године, отпорније су на мраз и болести;
  • висина саднице треба да буде 1 м;
  • корени морају бити дужине 20 цм, без оштећења.

Почевши од јесени, почињу активну припрему седишта. Да би то урадили, ископали су читаву парцелу и хранили је хумусом (5 кг по квадратном метру). Приликом копања уклањају се сви коријени корова, тако да не ометају ширење ђубрива. Након тога, ископајте рупу димензија 70к60 цм, у коју се улива канта воде помијешана са жлицом хумуса. У том стању, требало би да остане до пролећа. За то време, он апсорбује све корисне елементе у траговима. У прољеће се на дну рупе налази дренажа која је покривена земљаним брдом висине 30 цм, а коријени саднице су смјештени унутар ње тако да је радикални врат изнад земље. Сутрадан сипајте садницу од 10 литара топле воде и загрлите земљу. После 2 недеље брана за копање и ђубрење је ископана око дрвета. Удаљеност између биљака треба да буде 3 м, а међупростор 2 м.

Упутства за негу

Брига о сорти северне вишње је једноставна. Потребно је квалитетно залијевање, које се проводи у интервалима од 20 дана, али није потребно поплавити биљку, јер ће то довести до формирања трулежи коријена и потпуног уништења читавог стабла. Максимална количина воде на 1 грм,треба да буде 15 литара.Након заливања препоруча се уклањање корова и попуштање тла тако да довољно зрака и влаге продре у коријење.

Хранение е приложено за 2 години по засадаване.У пролеће је пожељно користити калијум и азотна ђубрива.У априлу, 20 литара раствора калијум нитрата (40 г на 5 литара воде) се сипа испод сваког грма.У мају је боље додати 10 литара амонијум нитрата (30 г на 6 литара воде).

Јесење дресуре се састоји од додавања суперфосфата.Разредити 20 г суперфосфата у 10 л воде и сипати 20 л мешавине испод корена биљке.То ће му помоћи да боље пренесе зимски мраз.

Обрезивање се врши сваке године на почетку прољећа.У овом тренутку, сва сува и оболела подручја стабла се уклањају.Није потребно уклањати гране које су избачене из круне.Они не ометају формирање или сазревање плода.Редовно, сваких шест мјесеци, уобичајено је избјељивати дебло стабла како би га заштитили од инсеката и болести.

Калијум нитрат треба да се примени под дрветом у априлу

Болести и штеточине

Од болести су пепелница и мрља маслине.Свака од ових болести може смањити приносе.У борби против мрље од маслина препоручљиво је користити отопину "Атлантис" (30 г на 10 литара воде).Отопина Бордеаук мешавине (20 г на 10 литара воде) или бакар сулфата (10 г на 5 литара воде) помаже против пепелнице.

Од штеточината е честа инвазија на птице.Борба са хемикалијама је бесмислена.Боље је користити посебне мрежеставите на круну дрвета.Не допуштају птицама да дођу до бобица и размазити их.

Посебне мреже ће помоћи од птица

Закључак

Узгој вишње Сјеверна је једноставна ствар, али сваки вртлар мора слиједити сва упутствада узгајају квалитетне плодове.Ако се узгој одвија у сјеверним дијеловима земље, гдје температуре дуже вријеме остају испод 0 ° Ц, тада ће се ова врста морати бринути мало пажљивије од других сорти.