Краставци: како их штипати краставцима

Многи вртлари користе штипање краставаца како би побољшали свој квалитет и принос.Ова процедура је веома важна за одржавање културе о којој је ријеч.Али, морате знати како да исправно уштинете краставце, када да радите манипулације, схему пресађивања и њене особине.

Штепање краставаца треба вршити у складу са правилима

Сврха

Често можете чути изјаве да се нормалан усјев може добити без штипања.Треба напоменути да много зависи од индивидуалних карактеристика постројења.За формирање плодних изданака потребни су женски и мушки појединци. Пустуле се обично формирају на главном стаблу грмља, са прстохватом латералних плодова. Ово је главни циљ манипулације.Овај поступак је посебно важан када се узгаја краставац на балкону или у стакленицима.

Мора се имати на уму да је при штипању важно очувати здраво лишће јер садржи хранљиве материје које прелазе на плодове.Ова операција има неоспорне предности, које се састоје у следећем:

 • стимулација формирања цветова воћа у отвореном тлу, пластеницима, набалкон;
 • елиминација горчине карактеристичне за неке сорте;
 • брзо формирање избојака са повећањем приноса сваког грма.

Не треба заборавити чињеницу да већ постоје сорте краставаца које на почетку формирају изданке са женским цвјетовима на главном стаблу. У овом случају штипање доприноси додатној стимулацији појаве плодних грмља.

Штипање краставаца помаже им да формирају нове избојке

Корак по корак упутства за оплодене сорте

Краставци, опрашени инсектима, производе кљунаре прилично касно.Нипинг помаже да се убрза процес формирања грана које носе воће.Након формирања 4-5 основних летака, потребно је започети секвенцијалну процедуру како исправно стезати краставце:

 • Цватови, антене и бочни процеси су елиминисани из доњег дела постројења.
 • Густина садница не би требало да буде густа, у супротном ће се изданци слабо развити, што ће резултирати нижим приносима.
 • Култивацију треба обавити на плодном или оплођеном земљишту.
 • Претходно инсталирајте решеткасту конструкцију која омогућава краставцима да слободно расту, примајући уједначену дневну светлост.
 • Подвезица се прави када траје 12-14 дана након сетве, употребом ПВЦ материјала, конца или жице као мреже.
 • Штипање краставаца може бити након темељитог јачања растућих изданака.
 • За формирање трепавица украсног грмља изнад шестог листаглавно стабло. То ће омогућити бочним изданцима да расту са женским цветовима.
 • Предуслов за то када и како правилно приклечити краставце је потреба да се остави три процеса за хибридне сорте и један када се користе друге врсте семена.
 • Даља процедура је да се стара о преосталим изданцима у стакленику, на отвореном пољу или на балкону.
 • Све избледеле и слабе листове треба уклонити, због чега ће остатак избоја добити више храњивог материјала који ће ићи директно на плодне плодове.

На дијаграму је приказан један од начина уклањања грмља краставаца.

Шема шкрипања краставаца

Партенокарпске варијанте

Спровођење акција са таквим културама је изузетно у томе што такво образовање у почетку даје више жена.Споменуте сорте се пожељно узгајају у стакленику, близу прозора или на балкону.То је због чињенице да на отвореном пољу избојци постају превише рањиви и кривудави.

Упутство корак по корак састоји се од следећег:

Након чекања времена када избојци досегну жељену дужину, они су везани за претходно припремљену решетку или сличну конструкцију на прозору балкона.

Након достизања висине главног стабла 400-500 мм, његов доњи дио је ослобођен од цвасти, летака и грана.

На врху овог подручја, не више од једног метра инокулира бочне процесе на нивоу почетног листа.

Стем доједан и по метар, они везују око 3 лишћа тако да у 3-4 тачке постоји грана са неколико јајника.

Ако избојци не престану расти, потребно је да их пренесете кроз решеткасту конструкцију, што ће довести до њиховог даљег развоја.

Партенокарпически сорти краставца треба да бъде бачено над решетки и да се съдържа към

.

Штипање краставаца у отвореном тлу

Многи вртлари су заинтересовани за питање како да краставце штипати не само у стакленику или на балкону, већ и на отвореном пољу. Већина пољопривредника је склона вјеровати да је такво третирање културе краставца неискориштено и бесмислено. Поступак се састоји од следећих корака:

За правилну процедуру, прегледајте биљку и бројите број листова. Ако главно стабло има више од 7 изданака, а бочне гране се не појављују, неопходно је извршити манипулације са прстохватом додатних изданака.

Они који се не усуђују да проведу много времена на узгоју, требало би да стекну хибридне сорте семена, дизајниране да узгајају једну стабљику са оптималним бројем мушких и женских цветова.

Мора се имати на уму да је боље уклонити болесни и неразвијени дио групе матичних листова. Тако ће култура добити више хранљивих састојака из здравих и зрелих изданака.

Сви оболели и неразвијени делови биљке морају се сећи

\ т

Треба имати на уму да се много брине о обичним краставцима и пришчепимаефикасније у случају коришћења решеткасте методе култивације.За изградњу класичних сорти краставаца морат ће се уложити додатни напори.

Неке карактеристике узгоја разматраног усјева употребом присцхепи:

Семе и плодови нехибридног порекла дају цветање углавном на гранама, које се, без штипања, могу изразити у лошем приносу.Након неколико манипулација горе наведеним методама, могуће је прикупити много више краставаца из сваког грма.

Растући бочни процеси захтијевају сталну пажњу и контролу.Поготово ова шема је релевантна када уређујете плантажу на балкону, у стакленику или близу прозора у остави.

Пажња, која се састоји у обрезивању нездравих и прекомерних избојака, је да се свака операција изводи са најоштријим алатом.На тај начин ће се избећи даљи развој болести биљака и спречити њихова прерана сувоћа.

Не-хибридни краставци произведу плодове на латералним процесима

Како се бринути

Правовремени одлазак и храњење биљака игра главну улогу у успешном резултату.

Сетва усјева на отвореном тлу је само када је стандардна температура тла најмање 8 ° Ц. Пожељна сјетва може бити пуна успоравања раста и погоршања квалитета изданака.Сјеменски материјал се може полагати директно у земљу или користити претходно створене саднице.Може се узгајати на прозору или изоловати.балкон у посебним посудама од тресета.

Раствор калијум перманганата или бакар сулфата је најбоља опција за третирање семена краставца пре садње.Уз недовољну исхрану, посебно ако се узгој одвија на засјењеној локацији или на прозору, раст усјева се успорава и краставци постају неспретни и нестандардни. У овом случају, препоручује се гнојење са азотним и фосфатним адитивима. У такве сврхе, амонијум-нитрат или уреа у дозама које препоручује произвођач је сасвим прикладан.

Када жути листове и деформацију плодова у облику крушке, биљку треба оплодити компонентама које садрже калијум. За то је погодан калијум сулфат или разблажени пепео у води. Додатно наводњавање биљака стимулансима раста неће ометати.

Посматрајући препоруке за исправно штипање краставаца, сваки вртлар може добити жетву и жетву раније од суседа.