Како краставац гартер у поликарбонатном стакленику Краставци

Узгој краставаца у стакленицима и на отвореном пољу захтијева одређене вјештине и знања. Овим методом је могуће не само имати свјеже воће на домаћем столу, већ их и реализирати у комерцијалне сврхе. Краставци требају пажљиву бригу. Знајући како правилно везати краставце како би се избјегло ткање и труљење, можете значајно повећати принос, добити здраву и оптимално обликовану културу.

Подвезица од краставаца помаже у спречавању болести и труљења

Опције подвезица

Постоје два начина за правилно везивање краставаца у стакленику од поликарбоната.

Хоризонтална подвезица

Схема за производњу конструкције састоји се од монтирања високих клинова од дрвета или металних шипки. Возе се директно у земљу на удаљености од 25-35 цм, а затим се намотавају танким конопцем или ловом за риболов са сличним интервалом и добрим растезањем. Навијајући дио биљке се намотава у смјеру врпце, ако је потребно, фиксирају се на њега уз помоћ крпених залисака. Бочни избојци краставаца фиксирани су на суседним напетим причвршћивачима. Овај пут је леппресавијени, погодни за стакленике, балконе са ниским строповима или отворени терен. Недостатак ове методе је формирање угрушака од лишћа и плодова, нарочито ако је линија или конопац за риболов слаб и низак. И постављање квачица и каблова чини жетву не баш удобном.

Краставци се могу везати за клинове и конце који се пружају између њих

Вертикална кравата

Метода вертикалног везивања на балкону или у стакленику од поликарбоната.Суштина ове методе је да сваки плодни грм опреми неком врстом сидра са конопцем или рибарском линијом која се протеже од ње до горње тачке структуре стаклене баште.Након тога, краставци се пажљиво савијају око конопца и фиксирају крпеним крпама или шкотском траком. Ова опција омогућава да се жетва усјева без бриге о оштећењу, јер ће сва воћа добити бољу снабдевање кисеоником.

У системима везивања краставаца, они често користе стварање мреже која поједностављује цео процес, доводећи га готово до аутоматизма.То важи и на балкону и на отвореном пољу или у стакленику.

Вертикална подвезица од краставаца укључује причвршћивање сваког грма на засебну нит

Основе и правила подвезица

Учињен је завој краставаца у пластеницима од поликарбоната или полиетилена.када је дужина приземног система краставца не мања од 30 цм, овдје треба обратити посебну пажњу на поштивање временског оквира.Еарли гартерпрактично нереално због сложености самог процеса и необрађеног постројења. Његово одлагање ће довести до чињенице да одрасле стабљике постају грубе и ломљиве, што је веома тешко везати без оштећења.

Међу материјалима потребним за подвезицу, треба нагласити сљедеће компоненте:

  • јака и мека тканина или њени фластери за фиксирање изданака;
  • металне, флексибилне жице, издржљиве танке конопце или рибарске линије;
  • клинови, метални стубови или масивно дрво.

Траке за подвезице се режу на једнаке траке ширине 40-50 мм и дужине око 200-250 мм.Памук, трикотажа или ланено платно је одличан материјал за крпе стопера. Важан фактор у овом тренутку је способност тканине да се протеже и одржава своју снагу.

За гармин кукавице треба квачице, жице и конац

За шта је подвезица?

Знање и способност везивања краставаца омогућиће вам да добијете најздравију и богатију жетву. Извршите ову процедуру на кревету, балкону или у стакленику поликарбоната на време и на прави начин, добијате следеће погодности:

  • лакоћа одржавања и жетве;
  • препреке за ткање и увијање бркова и других дијелова постројења;
  • доступност свежег ваздуха и сунчеве светлости у максималној дози за свако воће;
  • могућност формирања бочних изданака који боље доносе плодове;
  • неометан приступ за инспекцију иуклањање оболелих или деформисаних делова кревета од краставца и ручно опрашивање.

Везани краставци се лако склапају и одржавају

Карактеристике краставаца за подвезице на балкону и у стакленику поликарбоната

Узгој краставаца у стакленику од поликарбоната или на балкону најбоље се може урадити помоћу вертикалне решетке дужине до два метра. Доступан је за израду разних материјала. Најчешће се у те сврхе користи стара дуготрајна тканина, јута, лом или флексибилне гране.

Текстилне траке се секу до одређене ширине (300-400 мм). Предност њиховог рада је минимални трошак и брзина производње. Недостаци укључују крхкост и брзо пропадање решетке од фластера.

Ако је предвиђено да се направе из грана, треба изабрати јаке, танке изданке, који се могу наћи у било којој шуми или садњи. Након одабира потребног броја грана, они се чисте од изданака и пупова, док не добијете танку гранчицу. Фиксира се жичаним причвршћивањем на врх стакленика или балкона. Предност овог дизајна је у томе што су избојци краставаца добро и активно омотани око природних направа и чврсто се држе на њима.

Жица од јуте као подлога је погодна за било који тип отвореног и за стакленике.

Најбоље је користити природни материјал јер је мање штетан за биљке и не изазива деформације и повреде изданака са великим ибројни плодови.Канап је фиксиран на врху стакленика, спуштен што ближе тлу и постављен на удаљености од 400-500 мм за фиксирање споредних процеса грмова краставаца.

За краставчеву подвезица у стакленику боље је користити природне материјале

Везање мреже

Употреба врсте краставца је веома популарна.Ова метода је релевантна за отворено тло, стакленике и стакленике из било којег материјала.Плодови се не везују за решетку, већ за претходно формирану мрежу сопственим брковима.Прије сјетве сјемена, морате створити посебан оквир клинова, трачница различитих дуљина и жице.

Делови штапова који се увлаче у земљу морају бити третирани са сланим раствором, помешаним са бензином или смешама против труљења и корозије.

Разређени 5% раствор плавог витриола се примењује на друге структурне елементе.Након што се оквир формира и фиксира ексерима, на њега се монтира решетка.

Након проучавања метода везивања краставаца и њихових особина, може се закључити да је најбоља опција за велике стакленике и отворено тло вертикална метода.У ниским стакленицима и на балконима боље је користити хоризонталну методу.Универзално не захтева додатну фиксацију изданка, али скупље је подвезица биљке која користи оквир и решетку.