Како заливати краставце у стакленику Краставци

Краставац се сигурно може назвати најпопуларнијим поврћем које расте у Русији. Вртлари воле да га узгајају у стакленичким условима, јер на отвореном пољу нема довољно времена да правилно сазри. Узгој краставаца је дуготрајан процес, укључујући и селекцију семена, садњу и негу. Посебна пажња се посвећује залијевању поврћа.

Правилно заливање је гаранција доброг приноса краставаца

Краставци воле воду. Земља у којој се сади саднице треба увек да буде мокра. Веома је важно залијевати кревете. Уосталом, не само недостатак влаге штети краставцима, већ и њихов вишак.

Правила наводњавања за стаклене краставце

Залијевање краставаца у стакленику је најважнији посао у збрињавању поврћа. Тло у коме расту саднице треба да буде пахуљасто. Превише тврда земља неће дозволити коренском систему да се правилно развија и да прима кисеоник у биљку.Штетно и збијено земљиште. Због тога, корени могу стршити на површину.Да би их сакрили дубље, дозвољено је с времена на време посути биљке свежим слојевима земље. Мало насељена земља може се у било ком тренутку нагризати грабљем.

Погодно је узгајати краставце у стакленицима, који одржавају добар ниво влаге и топлоте. Само у таквим условима можете да узгајате богату жетву.Довољно је да их обезбедимо у стакленику поликарбоната.Током наводњавања долази до испаравања, које ће се касније таложити на листовима биљака.

Правилно залијте краставце топлом водом.Можете га загрејати на различите начине.Најлакши од њих је да добијете велико буре, које ће увек стајати на локацији.Током дана, вода у њој ће нужно загријати до жељене температуре погодне за заливање усева.

Поликарбонатске пластенике понекад треба проветравати.Колико је таквих процедура потребно, летњи становник сам одлучује.Прозрачивање помаже да се реши проблем са застојем ваздуха.

Осим тога, може се користити за заштиту биљака од труљења, које се обично јавља због прекомјерне влаге у стакленику.Прозрачивање је најбоље обавити у вечерњим сатима.Ваздух ће тећи кроз горње отворе.Ни у ком случају не може се дозволити појављивање скица.У врућим данима, ова процедура се препоручује сваке вечери.

Поликарбонатне пластенике треба редовно провјетравати

Важно је пратити наводњавање самих краставаца, који се узгајају у стакленику поликарбоната.Диференцијални притисак и његова неуједначеност негативно ће утицати на стање усева.Постоје ситуације када летњи становник нема могућност да на вријеме залијепи кревете.То не значи да ће следећи пут морати да користи велику количину воде да засити краставце влагом.У ствари, боље је смањити његов обим.

Заливање краставаца кроз боце

Залијевање креветаПластичне боце - најлакши начин за засићење усјева неопходном влагом. Посебно је погодан за оне љетне становнике који узгајају краставце у стакленицима поликарбоната. Овај метод има многе предности:

  • заливање кроз боце не изазива плављење у пластеницима;
  • омогућава да се број залијевања неколико пута смањи, јер метода капања добро засићује земљу влагом;
  • овај метод се разликује по ниској цени и једноставности употребе;
  • за изградњу таквог уређаја за заливање може бити само неколико минута.

Пластичне боце су постале добра алтернатива скупим уређајима посебно дизајнираним за заливање усева у пластеницима од поликарбоната.

Боце ће се наћи у сваком дому. Уз њихову помоћ, лако је обезбедити наводњавање капањем краставаца. Омогућава да вода тече равно до корена. Изградити такав користан уређај на следећи начин:

  • За рад ће вам требати пластичне боце у којима је потребно направити неколико рупа. Љетни становник сам одлучује колико рупа треба пробити. Рупе би требале бити мале. Неће пребрзо прелити воду.
  • Боце треба закопати у земљиште за 10-15 цм доле.
  • Вода се улива у посуду кроз врат.
  • Нема потребе да покријете врат поклопцем. Ако летњи становник и даље жели заштитити контејнер од инсеката, тла или крхотина, онда га он може затворити. Али у овом случају морате направити рупу у поклопцу која неће омогућити да се контејнер скупи након потпуне девастације.

Вртлар на овај једноставан начин обезбједиће наводњавање капањем краставаца.Најбоље је узети велике боце у којима можете сипати довољно воде.

За заливање треба да узмете велике боце

Капљично наводњавање краставаца које се узгајају у стакленику од поликарбоната је одлична алтернатива за обичне кише.Овај метод вам омогућава да заситите коренски систем влагом, лишћем и самим поврћем.Пошто нема јаког притиска, биљке неће бити оштећене.А ово је још једна предност методе.

Учесталост наводњавања стакленичких краставаца

Питање учесталости наводњавања краставаца у стакленику један је од најчешће постављаних питања.И то не изненађује.Норма је свакодневно заливање.Проведите процедуру или ујутро или увече.За залијевање 1 квадратном мјером довољно 5-10 литара воде.У хладнијим данима дозвољено је смањити ову брзину на 2-3 литре.

​​

Чим се појаве први пупољци, летњи становник треба да смањи учесталост заливања.Земљиште треба осушити.Ова једноставна метода неће дозволити да летци брзо расту.Сва снага биљака ће бити утрошена на развој пупољака који су се појавили.И врло брзо ће се од њих почети формирати дуго очекивани плодови.Када се велики број цветова појави на стабљикама, тада ће бити могуће вратити се на претходни начин заливања кревета.

Суша је први непријатељ усјева.Сваки становник који планира да расте што више краставаца у свом стакленику, треба благовремено залијевати кревете.

Немогуће је надсредити биљке и земљу влагом, јер ће њен вишак нужно довести до увенућа и труљења усјева.Не можете пропустити ни један дан залијевања.Само пажљива и пажљива брига помоћи ће вртлару да узме целу планину свежих и хрскавих краставаца, који се не стиде да третирају вашу породицу и госте током ручка.