Карактеристика пауна Пеацоцкс

Најлуксузнија природа птице - су обични паунови. Многима се може чинити чудно да је ова елегантна птица један од најближих рођака пилића. Чини се да се кокоши не разликују по посебној љепоти и расту, што није случај са пауном. Али упркос томе, паун спада у ред живине и породицу фазана који имају раскошан реп и велику величину међу свим представницима овог реда.

Најближе сроднике пауна су обичне пилиће

Беаутифул Цхицкен - Пеацоцк, феатуре

Не постоји таква особа која барем једном у животу није видјела тако лијепу птицу, као што је обични паун. Ако нацртате опис између пиле и пауна, онда се сличности не могу наћи. Али, постоји једна ствар, али одред и породица. И ништа се не може учинити. Обични паун досеже висину од сто двадесет пет центиметара, док је реп дугачак до сто педесет центиметара. Тежина пауна може досећи пет килограма.

Карактеристике и описи код мушкараца и жена су веома различити. Врат и глава мужјака су обојени у отровну плаву боју, а леђа су светло зелене боје са наранџастим крилима.Гледајући такву лепоту невољно, дуга се памти пред нашим очима.Женска природа није награђивала свијетле боје, најчешће се може видјети смеђа боја перја

И женка и мужјак имају грб у облику круне.Реп пауна је подељен на горњи и дуги реп.Прво што хвата око човека је раскошан проточни реп пауна, који има непревазиђену боју у облику шпијунке са шареним узорком.

Мушкарац који је навршио 1,5 година има исту боју као и жена. Раскошно перје настаје када мушко напуни три године.Обични, бели, индијски паунови живе око двадесет година.

Крест је на глави и мужјака и женки

Сезона парења пауна

Сви паунови су полигамне птице, ина породици од пет жена постоји један мушкарац.Пубертет белих и једноставних пауна досеже старост од 2-3 године.

Када дође тренутак репродукције, мужјаци почињу активно да се брину о својим женкама.Ако посматрате птице током периода парења, можете гледати мушког дотјеривања женке, односно плесати свој плес за парење с пуним репом испред ње.

Али чим је женка показала своме младожењу да му се свиђа, мужјак почиње да се понаша другачије, може се окренути од жене и претварати се као да му ништа не треба.Овај сукоб се може наставити дуго времена док се млади не приближеоплодња.

Често је могуће посматрати како мушкарци организују битке током сезоне парења. Женка ће заузврат изабрати за себе најмоћнијег и најљепшег младожења.

Након што је дошло до парења, женка почиње да гради гнездо за себе и будућу децу. Гнездо се састоји од јаме у којој је постављена суха трава. Репродукција паунова у дивљини пада од априла до септембра. Ако паун живи у дивљини, онда женка полаже јаја на тло од 5 до 15 комада. Али ако бијели, индијски, обичан паун живи у заточеништву, број јаја се значајно смањује на 9 комада годишње. Период инкубације је 28 дана. Након што су пилићи рођени, и женско и мушко се брину за њих.

Дуги и лепи реп је потребан пауну да изведе плес за парење испред жене

Станишта паукова

Бели, јавански, конговски и индијски паунови углавном насељавају Индију и Шри Ланку. У другим деловима Земље, ова пасмина се може наћи само у зоолошком врту или приватним просторијама у којима се чувају паунови због лепоте.

Ако су паунови у дивљини, онда у случају опасности почињу да полете. Лет није дуг, као и све пасмине из породице фазана. Али ипак се могу заштитити од неочекиваних напада.

Паун не може да полети на далеке летове

Понашање и карактер паукова у природи

Посматрање научника за пауне било је у стању да идентификује неке карактеристике ових птица:

    Пеацоцкс Бегинвикните ако осетите промене у времену, наиме пре кише. Звук пауна није као цвркут птица, него гласан, мачји крик.
  • За вријеме парења, паунови бирају мјеста гдје има пуно зеленила и постоје грмови.
  • Ако паунови живе у кавезу на отвореном, потребно је узети у обзир један важан фактор, паун се не слаже са пилетином и фазаном. Паун постаје агресиван и може убити животињу до смрти.

Ако паунови живе у заточеништву, односно у кавезу, онда је неопходно ставити гнијездо у кавез за даљње полагање јаја.

Паун екстремно негативан однос према суседству других чланова породице пилића

Храњење пауна у дивљини

Главна храна таквих величанствених птица као паун су житарице. Најчешће у дивљини, можете срести паунове у пољима која су засађена разним житарицама. Ако су бијели, обични и индијски паунови упадали у та поља, поља за сјетву узрокују значајну штету.

За кретање по пољима међу високим стабљикама биљака, паунов реп их уопште не омета. напротив, она служи као нека врста маске међу биљкама.

Такодје, све расе нису на гозби на све врсте инсеката, копнених мекушаца, паука, а можете чак и да видите да се птице хране малим гуштерима и змијама. Ове птице су веома ретко болесне.

Дивки павлини често лете у потрази за храном до поља и вртова

Врсте домаћих пауна и њиховесадржај

У основи, у условима заточеништва, постоје само три пасмине - обични бијели, грбасти, јавански и индијски паун.Индијски паунови нису подељени на подврсте, али имају неколико мутација у боји.Честе врсте птица међу индијским пасминама су беле и заједничке, али са црним крилима.

Јаванске расе су подијељене у 3 подврсте - зелене бурманске врсте, зелене индокинеске и зелене јаванске.

Ако постоји жеља да се ове птице држе код куће, онда се прво морате побринути за њихово мјесто боравка.Прије свега, кавез за птице треба да буде топао и велики са укупном површином од око 25 м2.Ограђивање решетке треба бити најмање 2,5 м.Ако је висина решетке нижа него што би требало да буде, онда паун може безбедно да лети преко решетке.Крмна корита са храном морају бити у кавезу за птице, морају бити обезбеђени смуђци, као и гнезда.Смуђ би требао бити на висини од један и пол метара од тла.Ове пасмине птица не воле скице и из тог разлога кавез за птице треба да буде инсталиран на месту где нема скица.За одржавање птица у зимском периоду, ограђени простор мора бити изолован.Обично се гнезда јаја израђују од дрвених кутија, а можете користити и велике плетене корпе.Напуните гнездо меком и топлом постељином.

Један мужјак и пет женки могу бити смјештени у једну двадесетпетметарску кавез за птице.Током једне сезоне, свака женка може произвести око 10 јаја.Чимженка ће носити јаје, мора је узети од ње, иначе ће женка почети да излеже јаје јер је њихов матерински инстинкт веома развијен. Јаја из гнијезда узимају се за накнадно умјетно осјемењивање или остављају у гнијезду за инкубацију женке.

Бели паун - популарна украсна птица

Шта хранити паунове у заточеништву

Одржавање тако дивне врсте птица код куће не представља много проблема. У основи, ове птице се хране истом храном као и пилетина, не узалуд, сматрају се најближим рођацима пилића. Међутим, потребно је узети у обзир важну ствар у исхрани. Ако се одлучите за прелазак на другу храну, онда треба додати нову храну у исхрану са опрезом и постепено, додајући нове у старе. У супротном, можда нећете приметити да птица не једе нову храну, а то може довести до њене смрти.

Зелена свежа храна (купус, репа, шаргарепа) може се безбедно унети у хранидбени оброк.Али не треба заборавити ни житарице - житарице, пшеница, јечам, сунцокрет). Такође, ове птице веома воле кувани кромпир. На бази куваног кромпира за њих је могуће припремити разне каше. Једите птице могу бити суво воће, бобице и ораси.

Матице се могу дати пауновима као посластица

По дану за одрасле птице рачуне за:

Црусхед Цорн 50 грама
Јечам или овас 40 грама
Брашно луцерке 50 грама
Колач од уљарицесунфловер 10 грама
Зрно зрна 90 грама
Поврће и коренасто поврће 100 грама