Како правилно организовати старење винове лозе

Лоза сазријева правилно ако благовремено контролирате њен раст и не дозволите да биљка расте насумице.Старење винове лозе носи до јесени.Зрело грожђе долази у јесен.После сазревања грожђа и сазревања винове лозе, треба обавити орезивање.И током зрења производа иу процесу старења грожђе треба пажљиво бринути.

Лоза захтева сталну негу и развој

Како побољшати зрење винове лозе

Зрење винове лозе зависи од многих тачака.То укључује:

  • Уклањање процеса.
  • Праћење развоја лозе.
  • Чишћење изданака током лета.
  • Заштити биљку од штеточина.
  • Правилна организација наводњавања.
  • Склониште за јесен.

Контрола развоја избојака и пасторака.Потребно је на време уклонити изданке на изданцима винове лозе.Превелики број процеса доводи до тога да они узимају воду и минерале из биљке, због чега постаје слаба.Ово је важан корак у бризи о биљци, што се не може избећи.

Праћење развоја лозе. Ако сорта производи велике плодове, она ће расти многе гране које су неприхватљиве али не узимају снагу из грожђа. Грожђе је способно произвести много изданака који могу бити будуће гроздове.Али у стварности, грм није у стању дати снагу толиким плодовима, тако да они морају бити благовремениделете. Они слабе грм винове лозе и не дозвољавају биљци да се у потпуности развије. Гране и вишеструки изданци и пупољци једноставно неће дозволити да се грожђе развије, неће моћи издржати зимску хладноћу и вероватно ће умрети следеће године.

Чишћење изданака током лета. Четрдесет центиметара горњег дела изданака треба уклонити. Њихова карактеристична особина није потпуно развијен. Они узимају енергију из грма и смањују очекивани ниво приноса.Смисао орезивања изданака током лета је да се самостално контролише ток витамина и минерала.А циљ је да се пренесу на плодове грожђа. То вам омогућава да повећате брзину сазревања усева и не допустите да храњиве материје оставите да формирају непотребне избојке.

Заштитити биљку од штеточина. Изложеност штеточинама доводи до смањења приноса и губитка винограда. Да би се то избегло, мора се водити рачуна да биљка буде третирана посебним средствима.

Правилна организација наводњавања. Прекомерно заливање доводи до чињенице да грожђе нема времена да сазре и почне трунути, па је важно контролисати залијевање и учинити га умјереним што је више могуће. Склониште за јесен је уобичајено за годишње сорте грожђа.

Грожђе производи превише избојака, тако да је потребно додатно уклонити

Како одредити период сазревања винове лозе

Да би се винограду пружила прилика да обезбеди приносе за наредну годину, неопходно је да се исправи за јесен. Да бисте то урадили, искључите све гране, осимнеколико најјачих изданака.Контрола раста у јесен се врши уочи почетка зиме, што је најпогоднији период за одржавање догађаја.Право време за резидбу је због чињенице да се у касној јесени минерали и витамини удаљавају од грана до кореновог система и до дрвета, које постоји већ дуги низ година.

Зимски период је позитивна фаза за унутрашње процесе у дрвету, а благи мраз позитивно утиче на грожђе и није негативан фактор.

Ако је биљка зрела и развија се без проблема, онда ти мразеви неће дати негативан утицај.Али то је позитивно само у овом случају.У супротном, потребно је покрити биљку, загријавати је на сваки могући начин.Ослабљена биљка неће преживјети хладноћу и неће се појавити сљедеће године.

Обрезивање грожђа се врши у јесен, након што листови падну

Обрезивање здравог грмља треба да се уради у новембру, ово је најпогоднији тренутак за контролу раста здравог винове лозе.Неопходно је учинити све на вријеме да се види граница између оних процеса који су већ сазрели и оних који још не постоје.Ако немате времена, читав грм ће се претворити у смеђе и одредити дио који треба обрезивање бити тежи.

Први корак у збрињавању садног материјала је пролећни период, то је оптимални период када је потребно урадити прво орезивање и контролисати раст грмова грожђа.Да би ваш усјев задовољио око, морате правилно контролисати раст избојака и пупова, ида се прекине неопходно у времену, а да се не дозволи да се изврши истицање хранљивих материја.

Потребно је извршити храњење биљке, и њеног кореновог система и спољашњег дела, у одређеним интервалима.

У складу са свим горе наведеним захтевима, лоза сазријева потпуно и правилно се развија. Контрола и регулација раста изданака, присуство светлости на градилишту, квалитетно заливање обезбеђују баштованима добре и укусне гроздове грожђа. Многи вртлари мисле да што више кластера - то боље, то је погрешно схватање. Сва снага биљке иде на развој воћа и минерала самог винове лозе није довољно.