Како засадити мркву тако да се она брзо подигне Царрот

Да би шаргарепа у вашој башти брзо расла, потребно је не само правилно сејати семена, већ их и припремити.Не остављајте без пажње и обраде, ђубрења и других нијанси које ће вам помоћи да брзо добијете усеве домаће мркве.

Пре сијања, препоручљиво је обрадити семе мркве

Добра берба може се осигурати само када се поштује читав низ препорука.Ако не узмете у обзир барем једну, то ће довести до тога да ће укусне и слатке мркве раних и каснијих сорти бити изгубљене.

Припремни рад са земљом

Прво морате пажљиво водити рачуна о припреми земљишта.Мрква довољно слабо расте на глинастом и тешком земљишту.Из тог разлога, под овом културом је потребно узети лежаје са лаганим тлима. Било би добро да се земља меша са невеликим количинама чистог песка. Ако је земља сувише тврда и гажена, сјемење једноставно неће моћи нормално клијати, а саме саднице ће бити тешко развити и дати жељену коренову културу.

Строго је забрањено да се стајњак гноји испод врта са мрквом.То само негативно утиче на развој биљке - корен расте ослабљени лоше ускладиштене у будућности.Због правовремене и правилне припреме земљишта, могуће је у будућности елиминисати појаву проблема са узгојем мркве.

Земљиште на гредици са мрквицама мора бити лабаво

Избор сјеменског материјала

Неопходно је сијати не само правилно припремљене сјеменке, већ и квалитетне.Мораћете да купите само проверено семе.У овом случају, не би требало да штедите, јер ће негативно утицати на ваше кревете - клијање ће бити споро, а не у изобиљу.

Сјеменке лошег квалитета неће моћи дати жељени учинак, тако да морате заборавити на добру бербу шаргарепе.

Да не би било погрешно, потребно је сејати семе од доброг добављача, доказаног бренда.Само у овом случају, не можете бринути о приносу у креветима са шаргарепом.

Семе сорти какворожки, которие ви можете, можно приготовленние самостоателно

Припрасане семена

Да би семе семе корен правилно проклијало, треба да пазљиво разделете разни предметипомоћи у припреми семена.Правилно третирање семена помаже да мркве боље расту, да произведу велику количину усева.Постоји много начина за такву обраду.

Најефикасније што се може обавити у уобичајеним кућним условима је намакање семена у слабом раствору калијум перманганата.Ова метода штити корене од напада штеточина и болести.

Вртлари више воле да сеје семе које је унапреднатопљени модерним стимулансом раста. Ваш задатак је да правилно посадите и пажљиво припремите семе. Тако ће мрква брзо клијати и донети пристојну жетву.

За јасност, можете посложити семе на папирната трака

Припрема кревета

Идеална и најприкладнија величина кревета на припремљеном земљишту: ширине 1 метар и 5 метара дужине. За садњу шаргарепе - то су само приближне величине. Коначни параметри кревета зависе само од индивидуалних погледа и преференција вртлара.Морате правилно сијати шаргарепе у бразде: припремају се на уобичајен начин у прољеће.Тамо ћете морати садити сјеме.

Ширина сваке бразде за садњу семена је приближно 6 цм, а удаљеност између њих је 20 цм. То треба учинити како би се осигурало да коријени не буду подвргнути болестима и нападима од паразита.

Индивидуални приступ припреми кревета ће помоћи да се постигне жељени ефекат. Ако користите погрешан метод, можете добити супротно од очекиваног ефекта.

Шаргарепе не би требало постављати преблизу једна другој

Садња мркве директно

У тло треба припремити претходно припремљено сјеме на овај начин: удаљеност између сјемена је 1-1,5 цм.и чист песак.

Зашто то раде? Када је тло за садњу густо, клијавост семена се успорава. Да су саднице биле обилне и брзе, само треба да исперете земљу.

Клијавост семена ће бити бржа ако садите воду након садње. Да би се убрзао процес, довољна је мала количина воде.

Семе треба посадити у растреситом земљишту и залити их

Убрзање клијавости семена

Сваки искусни и почетнички вртлар жели да семе расте што је брже могуће након садње. Постоје различите методе које ће помоћи да се осигура ефективно убрзање клијања семена припремљених за садњу. Уобичајена метода се заснива на употреби конвенционалног полиетилена:

  • Узмите јак и квалитетан филм и прекријте га креветима на којима сте одлучили да сијате мркву.
  • Клијање се може убрзати само када покријете будуће изданке филмом као што је овај: између полиетилена и земље формира се мали ваздушни зазор од 12 цм.
  • Дајте семе неко време да нормално проклија.
  • Овај метод се користи једну седмицу. Да би се постигао жељени ефекат, филм се мора уклонити у року од недељу дана након његове директне употребе.
  • Ако не уклоните полиетилен након добијања правих изданака, можете добити нежељени ефекат: биљка још није стекла потребну снагу, тако да лако пропада.

Да добијете жељени ефекат приликом припремесемена и тла, потребно је све обавити у комплексу. Обратите пажњу на квалитет земљишта, тако да је у читавом врту вредно изабрати оптимално лежиште, где је потребно земљиште, снабдевено минералима и елементима у траговима за нормалан раст културе поврћа.