Како правилно засадити мркву на отвореном терену Царрот

Шаргарепе се саде у свакога ко практикује барем мали повртњак. Ово поврће додаје се нама у сва јела, захваљујући благотворним својствима и укусу.

Пре садње шаргарепе, морате научити све нијансе овог процеса

Царрот Пропертиес

Како засадити мркву на отвореном терену је од интереса за многе љетне становнике, јер често постоје случајеви када је поврће закривљено или постаје грубо и неприкладно за јело у отвореном тлу за кратко вријеме. Због онога што је приморана да даје у храни за животиње. У процесу садње, важно је узети у обзир све суптилности засађивања на отвореном пољу: када садити мркве, како садити мркве, избор сјемена и какву врсту његе треба. Како засадити мркву може се емпиријски одредити, или можете слиједити савјете фармера који су учили грешке.

Садња мркве се изводи на парцели у отвореном тлу за кратко време, где нема препрека сунчевим зрацима. Зона сенке се не препоручује.

Киселост земље у којој ћете посејати семе треба да буде просечна. Тада ће добијени поврће имати слатки и пријатан укус. Претјерано залијевање доводи до чињенице да постаје грубо и тврдо, није погодно за храну. Одабрана земља се препоручује са лабавом структуром тако да се не савија. Неприхватљиво је користити свјежи гној као материјал за ђубрива, али и искривити облик поврћа.Ријетко и оскудно залијевање ће осушити поврће и лишити га слаткиша.Није потребно сипати поврће на крају дугог сувог стања, он ће се разбити.Побрините се да танке кревете дођете до свог слетања стекао снагу и љепоту.Пажљиво извуците неприкладне клице, покушавајући да не повриједите сусједне клице тако да саднице неће бити искривљене.Да би земља била лабава, помешана је са песком, тако да дише.Ово се ради у јесен прије почетка мраза у кратком времену.У прољеће, земља с пијеском је поновно распуштена.Брига за структуру земље и брига о киселости тла играју примарну улогу.

Мрква може расти само у осунчаним подручјима

Ови фактори се могу узети у обзир како би садња била успјешна.Како се сади мрква може се открити након припреме тла за садњу.

Сетва шаргарега се може извести в приготвана земја:

  • Припреме се започну в јесени.
  • Место, като пред жито, е примерно.
  • Тло би требало да буде лабаво.То можете постићи вештачки припремом и ђубрењем земље тресетом и иструнаним стајњаком.
  • Обавезно регулишите киселост земљишта, смањујући га пепелом или кречом.
  • У јесен, обезбјеђује се: оплодити и припремити, те провести завршну припрему у прољеће.

Најважнији корак у садњи је припрема тла у јесен, када се приближавате овом питању и добијате усев.У јесен, након обрађивања земље, припремит ћете земљу у јесенузгој мркве. Брига о поврћу није компликована, она ће брзо донијети усјев ако се вода и ђубриште правилно изводе.

Да би добиле добру жетву од мркве, земљиште би требало да се припреми на јесен

.

Слетање у земљу

Када се земљиште припрема, семе може бити засађено мрквом. Постоје две врсте акција као што је сејање шаргарепе међу летњим људима:

  1. садња семена у земљу;
  2. претходно натопите семе.

Од натопљеног семена добијају се најбоље саднице и вероватноћа успешног догађаја је већа него да семе семе одмах на отвореном тлу. Семе шаргарепе су веома мале величине, што проузрокује потешкоће у садњи семена. Како сијати мркву сјеменкама, боље помијешати с пијеском, тако да се сјеме не држи заједно.Семе се засади лепљеним на лепљиву траку, пошто је претходно семе ставило на исту удаљеност.

Након припремања густог раствора помоћу скроба, он се меша са семеном шаргарепе и сипа се у припремљене ћелије кроз лименку за залијевање. При припреми ћелија узмите у обзир растојање између сваког семена и редова. Садња мркве у пролеће је право време за догађај.

Постављање мркве у јајне ћелије - оригинална и ефикасна метода

Садња мркве у пролеће завршава премазивањем семена филмом, спречавајући претерану сувоћу и прекомерну влагу. Четрнаестог дана ће се појавити прве саднице. Биљка треба да буде заштићена од хладноће, тако да поврће створи корен у ћелијама. Када сијати мркву можебирајте на основу климе и прогнозе за пролеће. Најважније је да време не наговештава превелику хладноћу.

Пажња након што смо схватили како садити мркве, обавља се с једнаком пажњом. Сетва мркве се врши уз поштовање строгог наводњавања или ђубрива. Посебно је важно контролисати стопу наводњавања на отвореном пољу. Брзо сејање семена.

Када се залије, може се узети у обзир неколико фактора: недовољно заливање неће дозволити раст корена, прекомерно заливање ће проузроковати његов прекомерни раст и стврдњавање. Како се сјетила мрква, сада можете одлучити која је њега потребна. Садња семена у ћелијама исправно вам омогућава да брзо добијете изданке.

Препоручује се сијање шаргарепе у порозној структури земље са нормалним нивоом киселости у кратком времену. Површинско залијевање након сјетве мркве је неприхватљиво.

​​

Чини се да је то обично поврће, све се узгаја у њиховим баштама, и испоставља се да с њим има толико суптилности. Постоје случајеви када се поврће претвара у кравату и кривину. Чини се да је то обична поврћа, а испоставља се да је то узроковано неправилном његом.

После садње и залијевања, брига се врши, могуће је малчирати земљу и култивисати земљиште и биљке од паразита и болести.

Правилна брига пружиће вам обилну жетву и лепе и слатке пужеве. Постоји много нијанси у пруженој нези, главна ствар коју треба размотрити и посматрати, тако да нема непотребних проблема у збрињавању поврћа.